Derby DAC -Slovan s divákmi, klub zadarmo otestuje permanentkárov

Derby DAC -Slovan s divákmi, klub zadarmo otestuje permanentkárov

Dunajská Streda 22. októbra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Slovenský futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda v stredu predstavil inovatívnu a dosiaľ bezprecedentnú iniciatívu. Pred nedeľným ligovým derby so Slovanom Bratislava bezplatne pretestuje fanúšikov na prítomnosť koronavírusu. Znamená to, že výlučne diváci s negatívnym testom na prítomnosť Covid-19 budú mať vstup na duel 11. kola Fortuna ligy v MOL Aréne (16.00 h).

DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok
Ilustračné foto

“To všetko súlade s odsekom D) Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia zo 14. októbra 2020, sp. zn.: OLP/8326/2020, ktoré umožňuje organizáciu hromadných podujatí za účasti obecenstva, pokiaľ všetci účastníci v dobe začiatku hromadného podujatia disponujú negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19 nie starším ako 12 hodín,” informoval líder ligy na oficiálnom webe.

Reklama

Šláger jesene medzi obhajcom titulu z hlavného mesta a aktuálnym lídrom tabuľky tak prinesie 25. októbra návrat fanúšikov do MOL Arény. “Stane sa tak jedinečným spôsobom – bezplatným antigénovým testom na Covid-19. Kultúra a šport nepochybne prechádzajú zložitým obdobím. Na Slovensku dostalo povolenie pokračovať v ligovej súťaži len päť športových odvetví, vrátane futbalu. Futbalový klub DAC 1904 vynakladá veľké úsilie, aby sa fanúšikovia mohli vrátiť na štadióny. Možnosti sme hľadali aj pri príležitosti stretnutia DAC 1904 – ŠK Slovan, ktoré sa uskutoční v MOL Aréne dňa 25. októbra 2020 o 16.00 hod. Preto sme sa rozhodli majiteľom platnej permanentnej vstupenky na sezónu 2020/21 poskytnúť vykonanie bezplatného antigénového testu na Covid-19 priamo pred víkendovým zápasom. Testovanie sa uskutoční v nedeľu 25. októbra 2020 na vyznačených miestach pri MOL Aréne. Našim cieľom je, aby sa fanúšikovia prichádzajúci na štadión cítili v maximálnom bezpečí. MOL Aréna je bezpečné miesto, pretože si tu môžete zápas vychutnať za kontrolovaných podmienok a v atmosfére, ktorá čiastočne pripomína nezabudnuteľné zápasy pred plným domom,” uviedol DAC v komuniké.

Motiváciou tohto rozhodnutia je klubom deklarovaný zámer zachrániť futbal a touto iniciatívou sa poďakovať fanúšikom, ktorí stoja pri DAC aj v aktuálnom náročnom období. “Zároveň veríme, že táto bezprecedentná iniciatíva môže znamenať prelom smerom k budúcnosti a rozvoju futbalu, podobne pre ďalšie ligové súťaže na Slovensku. Príchod rýchlotestov na náš trh totiž môže byť aj dlhodobým riešením pre bezpečnosť na športových podujatiach. Náš klub má momentálne k dispozícii 1000 testov, ale pracujeme na ďalšom navýšení testovacej kapacity do začiatku víkendového zápasu. O zmenách vás budeme priebežne informovať. Odber vzoriek vykoná kvalifikovaný zdravotnícky personál. Fanúšikom bude k dispozícii desať testovacích staníc, kde môžu po predbežnej registrácii bezplatne podstúpiť antigénové testovanie na Covid-19. Akceptujeme len výsledky testov vykonaných nami zabezpečeným personálom, vstup s iným testom nie je možný,” doplnil klub.

Reklama

 

DAC zverejnil aj presný postup testovania:

“Registrovať sa môžu len fanúšikovia s platnou permanentnou vstupenkou. Nakoľko pre víkendový zápas máme k dispozícii len obmedzený počet testov, registrácie budú prijímané v chronologickom poradí.

Pokiaľ už v aplikácii nenájdete voľný termín, znamená to, že kapacita testu je, bohužiaľ, naplnená a nemôžeme registrovať ďalších žiadateľov.

Registrovať sa môžete na webovej stránke gol.dac1904.sk do piatka 23. októbra 2020, 10.00 hod, respektíve do naplnenia kapacít.

Počas registrácie uveďte len platné a aktívne e-mailové adresy, pretože o výsledku testu budete informovaní e-mailom.

Reklama

Po registrácii bude na vami uvedenú e-mailovú adresu zaslané potvrdenie, v ktorom nájdete aj pokyny na testovanie (presný čas, názov testovacej stanice, identifikátor).

Odporúčame prísť najmenej 10 minút pred plánovaným časom, aby ste včas našli svoj testovací stánok. V prípade meškania, žiaľ, nemôžeme vykonať test.

Test trvá približne 3 minúty.

Po odobratí vzorky bude výsledok testu oznámený e-mailom do 20 minút.

V prípade negatívneho výsledku testu si môže fanúšik vyzdvihnúť špeciálnu pásku na opačnej strane štadióne pri pulte, ktorý má rovnaké označenie ako testovacie stanice; táto páska spolu s platnou permanentkou oprávňuje fanúšika k vstupu na štadión.

Reklama

Ak je test pozitívny, prosíme vás, aby ste okamžite išli domov, s nikým sa nestýkali, aby ste sa vyhli prenosu vírusu. Zároveň odporúčame, aby ste hneď ako to bude možné kontaktovali príslušný regionálny Úrad verejného zdravotníctva a svojho obvodného lekára.

Vstup na štadión je v nedeľu možný od 13.00 hod. Na vstupe je povinná dezinfekcia rúk a pobyt na štadióne je povolený iba v rúšku.

Brány štadióna sú vybavené bezkontaktným vstupom.

Majitelia permanentných vstupeniek môžu obsadiť vyznačené miesta na tribúnach A a C v každom druhom rade.

K dispozícii budú aj bufety a pred zápasom budeme na LED paneloch premietať záznamy z predošlých zápasov.

Prosíme fanúšikov, ktorí sa napriek predbežnej registrácii nemôžu zúčastniť zápasu, aby nám to včas oznámili na adresu marketing@dac1904.sk. Ich miesta tak môžeme poskytnúť ďalším záujemcom.

Prosíme každého, kto nečaká na testovanie, aby sa v nedeľu nezdržiaval v okolí štadióna. Testovaných fanúšikov prosíme, aby postupovali podľa pokynov usporiadateľov a koordinátorov podujatia.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali