Basketbal-EL: Good Angels prehrali s Bourges 61:77, zlomil divácky rekord (3)

Basketbal-EL: Good Angels prehrali s Bourges 61:77, zlomil divácky rekord (3)

Košice 18. decembra (TASR) – Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice prehrali v stredu vo svojom piatom vystúpení Európskej ligy 2013/2014 v Steel aréne s francúzskym tímom a trojnásobným víťazom EL Tango Bourges Basket 61:77. V A-skupine tak majú na konte tri výhry a dve prehry a stále im patrí druhá priečka tabuľky.

Na stredajší zápas si do Steel arény našlo cestu až 8597 divákov, čím vytvorili nový rekord súťaže. Doterajšie maximum 8574 držalo istanbulské derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce z marca 2012.

Zverenky trénera Maroša Kováčika sa najbližšie predstavia až 15. januára o 18.00 h opäť v domácom prostredí proti tureckému tímu Kayseri Kaski spor.

Reklama

A-skupina Euroligy žien:

Good Angels Košice – Tango Bourges Basket 61:77 (28:37)

Reklama

Zostava a body GA Košice: Piersonová 18, Bojovičová 14, Krivačevičová 10, Kupčíková 8, Abdiová 4 (Mathiesová 7, Leučanková, Bálintová, Pindrochová) – Leedhamová 23, Dumercová 11, Toloová 10, Miyemová 8, Tchatchouangová (Joensová 16, Berniesová 5, Salagnacová 2, Ndongueová 2, van Grinsvenová), TH: 22/14 – 19/15, trojky: 3:8, fauly: 18:22, 5 faulov: Kupčíková – Miyemová, štvrtiny: 11:12, 17:25, 16:21, 17:19, 8597 divákov.

O prvé dva body sa postarala Piersonová, no to bolo z domácej strany až do 4. minúty všetko a tak sa Francúzky sedembodovou šnúrou dostali do vedenia 7:2. Domáce hráčky kontrovali úspešnými pokusmi Bojovičovej a Kupčíkovej na 6:7. V ďalšom priebehu prvej štvrtiny už diváci príliš bodov nevideli. Potvrdilo sa, že hosťujúce hráčky sa spoliehajú na svoju najsilnejšiu stránku a tou je pozorná a pevná defenzíva. Úvodnú desaťminútovku tak vyhrali o bod 12:11. Francúzky dobre vytláčali súperky zo streleckých pozícií a vychádzala im streľba z väčších vzdialeností. Po dvoch trojkách po sebe z rúk Joensovej sa ujali vedenia 22:15. Košičanky však dokázali zareagovať a vďaka presnej streľbe Kupčíkovej znížili na 19:22. Domáce niekoľkokrát znížili na rozdiel jediného bodu (21:22, 26:27 a 28:29), no Bourges mali stále navrch a po ďalšej bodovej šnúre išli do šatní s vysokým náskokom 37:28.

Po zmene strán a po už štvrtej trojke Joensovej svietilo na ukazovateli skóre 30:42. Nasledovala séria nepresností na oboch stranách, ktorú využili Košičanky na zníženie na rozdiel šiestich bodov 38:44. Snahu domácich ešte sa priblížiť však zmarila Dumercová, ktorá dvoma individuálnym akciami upravila na 51:38 pre Bourges. Najprv tiesnená dvoma hráčkami dokázala asi z metra za oblúkom premeniť trojku a vzápätí šikovne vyčítala rozohrávku Košičaniek a v brejku sama skórovala. Hosťujúce basketbalistky tak vyhrali aj tretiu štvrtinu, po ktorej viedli 58:44. Bourges sa presadzovali cez nie príliš dobrú obranu súpera a nesmierne sa im darila streľba spoza trojkového oblúka. Po ďalšom úspešnom pokuse Berniesová v 31. minúte si tak vypracovali už rozhodujúci 17-bodový náskok 61:44. Zverenky trénera Maroša Kováčika síce potom zaskočili hosťujúce hráčky zmenou osobnej na zónovú obranu a sedembodovou sériou znížili šesť minút pred koncom na 10 bodov. Na zvrátenie zápasu to však už nestačilo a Košičanky zaznamenali vysokú prehru 61:77.

Reklama

Tabuľka A-skupiny:

1. UMMC Jekaterinburg 4 4 0 312:208 8

2. Good Angels Košice 5 3 2 348:339 8

3. Tango Bourges Basket 5 2 3 325:289 7

4. Beretta Famila Schio 4 3 1 261:240 7

Reklama

5. Kayseri Kaski spor 4 1 3 237:288 5

6. HAT Agro UNI Győr 4 0 4 212:331 4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. odsek.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali