Šatan o nominácii: “Najťažšie rozhodovanie za sedem rokov”

Šatan o nominácii: “Najťažšie rozhodovanie za sedem rokov”

Bratislava 8. mája (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku sa nedostali útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca Rayen Petrovický. Trénerský štáb zverejnil 25-členný menoslov po utorňajšom prípravnom zápase s USA (2:6) v Bratislave. V kádri trénera Craiga Ramsayho figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie v treťom týždni prípravy na MS 2024
Na snímke prezident a generálny manažér SZĽH Miroslav Šatan

“Bolo to naozaj ťažké rozhodovanie. Za uplynulých sedem rokov, počas ktorých spolupracujeme s Craigom (Ramsayom), bolo toto rozhodovanie asi najťažšie. Veľa hráčov malo v príprave dobré ofenzívne čísla. Tým, že na záver prípravy prišlo niekoľko hráčov z NHL, tak tí, ktorí hrali dobre v úvode prípravy, sa nedostali na MS. Hráčom, ktorí sú zvyknutí hrať v prvých dvoch päťkách a v presilovkách, sme nechceli dať úlohy náhradníkov,” uviedol generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Reklama

Narážal tým najmä na absenciu útočníka Lantošiho, ktorý má za sebou životnú sezónu v Mladej Boleslavi a najmä v úvode záverečnej prípravy na MS patril k lídrom slovenského tímu.

“V príprave hral veľmi dobre. Tým, že prišli hráči z NHL, bolo ťažké nájsť mu miesto v prvých dvoch päťkách. To ovplyvňuje jeho rolu i čas v presilovke. Neviem, či by sme ho dokázali dobre využiť v tretej alebo štvrtej formácii. Z úcty k nemu sme ho nechceli dať do pozície čakajúceho hráča alebo náhradníka. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí,” prezradil Šatan.

Reklama

V nominácii nechýbajú útočníci Miloš Kelemen a Martin Pospíšil, ktorý nezasiahli ani do jedného zápasu v záverečnej príprave. Kelemen sa má k tímu pripojiť po stretnutí s USA, Pospíšila limitovali zdravotné problémy, ktoré však nekomplikujú jeho štart na MS. V 25-člennom menoslove je 15 hráčov, ktorí štartovali aj na predošlých MS 2023.

V stredu odcestuje do Ostravy 25 hráčov, no nie všetkých zapíše vedenie reprezentácie na súpisku. “O tom, koľkých zapíšeme, sa definitívne rozhodneme vo štvrtok na direktoriáte. Myslím si, že si necháme jedno-dve miesta otvorené a počkáme na víkend, keď sa majú skončiť série v AHL. Z tejto ligy by k nám ešte niekto mohol prísť,” poznamenal Šatan.

Slováci sa na nadchádzajúcom šampionáte predstavia v ostravskej B-skupine. Svoje účinkovanie odštartujú v piatok 10. mája o 16.20 SELČ zápasom proti Nemecku.

 

Záverečná nominácia SR na MS v Česku (10.-26. mája):

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Reklama

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice), Martin Fehérváry (Washington Capitals), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

 

Realizačný tím:

generálny manažér: Miroslav Šatan, manažérka: Zuzana Chrenková,

hlavný tréner: Craig Ramsay,

Reklama

asistenti trénera: Peter Frühauf, Ján Pardavý, Róbert Petrovický,

tréner brankárov: Ján Lašák,

videoanalytik: Igor Andrejkovič,

kondičný tréner: Matej Thomka,

lekár: Pavol Lauko,

fyzioterapeuti: Vladimír Čavojec, Martin Babják,

výstrojoví manažéri: Marek Jenčík, Juraj Stopka

 

Prečítajte si tiež:

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:57

Jaroslaw Kaczynski, líder poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS), v rámci kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) predstavil hospodársky program, ktorý počíta s masívnymi verejnými investíciami vrátane výstavby jadrových elektrární.

18:35

Americký prezident Joe Biden vyzval v nedeľu na okamžité prímerie v Gaze a povedal, že pracuje na trvalom mieri, ktorý by zahŕňal vytvorenie palestínskeho štátu.

Prezident to povedal v prejave na promócii absolventov Morehouse College.

18:26

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom v noci zo soboty na nedeľu na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, je podľa zistení servera telex.hu občanom Slovenska. Pri nehode zomreli dve osoby, jeden človek sa zranil a po piatich nezvestných stále intenzívne pátrajú, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

18:00

Španielska krajne pravicová strana Vox usporiadala v nedeľu v Madride zhromaždenie pravicových strán združených v skupine Európski konzervatívci a reformisti (ECR). V súčasnom Európskom parlamente združuje 62 poslancov, strana Vox má štyroch. Informovala agentúra Reuters.

17:11

Stovky ľudí demonštrovali v nedeľu v Tunise na podporu prezidenta Kaísa Saída uprostred rozsiahlej medzinárodnej kritiky na jeho adresu v dôsledku zatýkania novinárov, aktivistov a právnikov v krajine.

Demonštranti v centre hlavného mesta niesli Saídove fotografie a transparenty vyzývajúce Západ, aby sa nemiešal do záležitostí v ich krajine.

17:02

Vývoz benzínu z Číny v apríli klesol na najnižšiu úroveň od júla 2015. K vývoju prispela vyššia spotreba pohonných hmôt vďaka rastúcemu dopytu po domácom cestovaní.

16:34

Obyvatelia Slovenska považujú kybernetické hrozby za vážnejšie než hrozby fyzického typu. Ako najväčšiu hrozbu vidí 76 % podvody pri platení. Krádeže osobných vecí, ako napríklad odcudzenie mobilu, dokladov či platobnej karty, sa obáva 68 % opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Perfect Crowd pre mBank.

16:25

Jeden z troch vrtuľníkov v konvoji, ktorý prevážal iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího v nedeľu na východe krajiny “tvrdo pristál”, ďalšie podrobnosti bezprostredne nie sú jasné, uviedli tamojšie médiá.

Na miesto smerujú záchranné zložky, ich presun však komplikujú zlé poveternostné podmienky, vyhlásil iránsky minister vnútra Ahmad Vahídí.

16:12

Voliči v Dominikánskej republike v nedeľu hlasujú v parlamentných voľbách a v prvom kole prezidentských volieb tiež rozhodnú, či súčasná hlava štátu Luis Abinader krajinu povedie aj v druhom funkčnom období. Pri nadpolovičnej podpore sa druhé kolo neuskutoční.

15:56

Kenská polícia sa v priebehu niekoľkých týždňov rozmiestni na Haiti, aby viedla mnohonárodnú misiu podporovanú OSN zameranú na boj proti násiliu gangov. V nedeľu to uviedol kenský minister zahraničných vecí.

15:39

Odchod amerických vojakov z Nigeru už začal a k ich úplnému stiahnutiu má dôjsť najneskôr do 15. septembra, krajiny o tom informovali v spoločnom vyhlásení v nedeľu.

Obe strany zároveň oznámili, že dosiahli dohodu o stiahnutí vojakov. Americké jednotky začali odchádzať z krajiny po vyhlásení Nigeru, že ich prítomnosť je nezákonná.

15:26

Jordánsky minister zahraničných vecí Ajman Safádí v nedeľu uviedol, že jeho krajina požiadala o medzinárodné vyšetrovanie “vojnových zločinov, ktorých sa Izrael dopustil počas svojho vojenského ťaženia v Gaze”. Informovala agentúra Reuters.

14:44

Pri záplavách v provincii Fárjáb na severe Afganistanu zahynulo najmenej 66 ľudí, uviedol v nedeľu predstaviteľ tamojšej provincie. Ide tak o ďalšie smrteľné dažde, ktoré krajinu sužujú v posledných týždňoch.

Afganistan záplavy
Afganskí muži zbierajú osobné veci pred domom, ktorý zničili záplavy vyvolané prudkým dažďom
14:29

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky (KDR) v nedeľu ráno zmarili v hlavnom meste Kinshasa pokus o štátny prevrat, vyhlásil hovorca armády KDR.

Predtým sa objavili informácie, že pri útoku na dom poslanca tamojšieho parlamentu Vitala Kamerheho boli zabití dvaja ochrankári a jeden útočník. Informoval o tom na sociálnej sieti X hovorca poslanca a dodal, že Kamerhe je spolu s rodinou v poriadku. Práve spomínaný poslanec by mal byť vymenovaný za predsedu parlamentu.

14:14

 V nedeľu, v predvečer inaugurácie novozvoleného taiwanského prezidenta, sa v Tchaj-peji stovky opozičných demonštrantov zišli na protest proti ďalším štyrom rokom pod vedením Demokratickej pokrokovej strany (DPP). Informovala o tom agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali