Podľa slov kňaza ženy pripravujú všetky zaužívané pôstne jedlá. “Každý niečo prinesie z domu, či fazuľu, kapustu alebo hríby a navarí sa typická štedrá večera. Pani starostova napr. stále napečie domáci chlieb, z ktorého každý ochutná,” priblížil s tým, že ide o milé posedenie v rodinnom kruhu.
Soroka tvrdí, že ľudia oceňujú, keď sa niečo v obci deje. “Mnohí obyvatelia bývajú sami, väčšinou si tú druhú večeru nevaria, pripravia si len jedno jedlo. Už sa to pomaly vytráca,” spomenul s tým, že aj to je jeden z dôvodov, prečo pristúpili k tejto obecnej tradícii. Pri spoločnom stole sa ich stretne aj 40. Po jedle si všetci zaspievajú niekoľko kolied, mnohí potom odchádzajú do chrámu.
Vo štvrtok (19.1.) budú v obci sláviť Bohozjavenie a krst Isusa Christa. Podľa slov Soroku je tento sviatok významovo väčší ako Vianoce, keďže sa pri ňom ukazujú všetky tri božie osoby naraz. V tento deň posväcujú tiež vodu, ktorou požehnávajú všetky domácnosti v obci. Bohoslužobne je sviatok podobný narodeniu.