Osobnosti, ktoré navštívili legendárneho pretekára F1 Schumachera, prehovorili o jeho živote

Osobnosti, ktoré navštívili legendárneho pretekára F1 Schumachera, prehovorili o jeho živote

Bern 18. decembra 2018 (HSP/Foto: TASR/AP- Shizuo Kambayashi)

 

Koncom roka, 29. decembra, to bude presne päť rokov od vážnej nehody najúspešnejšieho pilota v histórii Formuly 1. Michael Schumacher spadol a utrpel veľmi vážny úraz hlavy počas lyžovačky v meste Meribel vo francúzskych Alpách. Aktuálne je bývalý hviezdny pilot F1 ukrytý pred svetom vo Švajčiarsku v honosnom sídle za 50 miliónov libier, píše britský denník Daily Mail

Na snímke Michael Schumacher

Schumacherova manželka Corinna, ktorú si zobral v roku 1995, trvala na zachovaní tajomstva okolo jeho diagnózy. Túto prosbu dodnes striktne dodržiava blízke okolie nemeckej celebrity vrátane súčasného jazdca Ferrari Sebastiana Vettela, ktorého Daily Mail požiadal o vyjadrenie, no odmietol s odvolaním sa na súkromie Schumachera.

Reklama

Redaktori britského denníka sa však boli vo Švajčiarsku pozrieť, kde sa Schumacher zotavuje ako vlastne na tom je.

“Po tichom zalesnenom chodníku pred vilou na brehu Ženevského jazera sme stretli niekoľko psíčkarov. Jedným z nich bol Michaelov otec Rolf, ktorý sa nedávno zúčastnil behu na podporu jeho syna na ich domácom okruhu v Kerpene v blízkosti Kolína.”

Reklama

“Navôkol je počuť golfové loptičky, keďže dom sa nachádza hneď vedľa golfového klubu. Žiadny z hráčov ani nikto z miestnych obyvateľov 13-tisícového Glande medzi Ženevou a Lausanne nám nevedel povedať nič o aktuálnej zdravotnej situácii superstar, ktorá žije v ich blízkosti,” vysvetľujú redaktori.

“Ale Rolf, ktorý pravidelne navštevuje Švajčiarsko, zo svojho domu v Bonne potvrdzuje, že Michael je vo vnútri a vyvracia tak fámy o tom, že prvý športový miliardár na svete bol prevezený do dovolenkového rezortu Corinna za 30 miliónov libier, ktorý v lete na Malorke kúpila jeho rodina, alebo neoverené správy, že sa nachádza v špecializovanej nemocnici pre mozgové traumy v USA.

 

Syn Mick

Michaelov syn Mick mal 14 rokov, keď jeho otec na zjazdovke vo Francúzsku dopadol hlavou na skalu. V súčasnosti je považovaný za veľký motoristický talent. Ide o šampióna série F3, ktorý nedávno oznámil účinkovanie vo Formule 2 v ďalšej sezóne. “Jeho budúcnosť je sľubná, možno za volantom Mercedesu alebo Ferrari,” uvádza Daily Mail.

Reklama

Mick je údajne tiež veľmi diskrétny, čo sa týka súkromia, rovnako ako bol celú kariéru jeho otec. Nikdy neposkytuje novinárom správy o zdravotnom stave Michaela, no pred mesiacom povedal nemeckému kanálu RTL o svojom vzťahu s Michaelom pred nehodou.

“Môj otec sa opýtal, či chcem robiť profesionálneho pretekára, alebo či by sme to mali robiť len pre zábavu, ako koníček. Samozrejme, povedal som, že to chcem robiť profesionálne. Vždy sa chcem porovnávať s tými najlepšími a môj otec je najlepší. On je tiež mojím idolom. Som rád, že sa s ním môžem porovnať. Mnoho majstrov sveta sa porovnáva s mojím otcom. Dokonca aj počas dní, kedy bola zatvorená motokárová dráha, šli sme tam a bolo nám dovolené urobiť niekoľko kôl. To bol vždy najlepší čas s otcom,” spomínal mladý pretekár.

Ale na rozdiel od rýchlo sa rozvíjajúcej kariéry svojho syna, medicínsky pokrok Schumachera je v najlepšom prípade pomalý. V súčasnosti Schumacher podľa médií dostáva rozsiahlu ošetrovateľskú a terapeutickú starostlivosť, ktorej cena sa odhaduje na viac ako 50-tisíc libier týždenne.

 

Únik informácií o zdravotnom stave

Reklama

Niektoré médiá pred časom informovali o tom, že v sídle rodiny sa začali mohutné stavebné práce s cieľom postaviť pre Michaela akúsi domácu nemocnicu, ale pravdepodobne ide tiež len o novinárske kačice, keďže v skutočnosti sa stavebné práce začali ešte pred nehodou a malo vraj ísť o vybudovanie nových priestorov pre Michaelovho otca.

Okrem jednej pripomienky z roku 2016 od Schumacherovho advokáta Felixa Damma, ktorý potvrdil, že majster sveta nemôže chodiť, bolo skutočné ťažké získať ďalšie aktuálne informácie o jeho zdravotnom stave.

Nové správy sa objavili v roku 2014 po tom, ako bol Schumacher prevezený z nemocnice v Grenoble, kde podstúpil dve vážne operácie do univerzitnej nemocnice Lausanne.

Niektoré z jeho lekárskych záznamov boli odcudzené a ponúknuté médiám za 40-tisíc libier. Zlodej, ktorý pracoval pre leteckú záchrannú službu Rega, ktorá prevážala Schumachera, bol zatknutý.

Nasledujúci rok sa mala na verejnosť dostať fotografia z jeho domu od “priateľa”, ktorá sa predala za 1 milión libier, čo nemeckí prokurátori označili za “porušenie jeho osobného súkromia”. Obrázok nebol nikdy publikovaný.

 

Návšteva arcibiskupa

Nedávno však poskytol bližší pohľad na Schumacherov život arcibiskup Dr. Georg Gänswein, ktorý bol tajomníkom pápeža Benedikta XVI. a ktorého požiadal Schumacherovho priateľ a bývalý šéf tímu Ferrari, teraz prezident FIA Jean Todt, aby navštívil Schumachera doma. Urobil tak v roku 2016.

Pre nemecké noviny Bild Gänswein odhalil: “Najprv som sa rozprával s Corinnou Schumacherovou a jej matkou. Potom terapeut priviedol do obývačky Michaela Schumachera. Predstavil som sa a povedal mu, že som jeho fanúšik, že som často sledoval jeho preteky a že ma fascinovalo, ako môže niekto riadiť takýto stroj počas akéhokoľvek počasia v tak vysokej rýchlosti.”

“Pozdravil som Michaela a držal ho za ruky. Boli teplé. Niektoré veci nemôžu preniesť slová, ale dotyk áno. Držanie ruky chorého človeka je niečo hlboko kresťanské, ktoré poskytuje útechu a blízkosť. To bolo pre mňa veľmi dôležité. ”

Reklama

Aj samotný Todt je tiež pravidelným návštevníkom v Michaelovom dome, ale je opatrný, aby nezverejnil nič o jeho stave. Potvrdil však, že sledovali poslednú Veľkú cenu Brazílie z domu Schumachera. “Mám fotografie Michaela v mojej kancelárii a apartmáne,” povedal Todt s tým, že niekedy ho pohľad na fotky dojme k slzám. “Je mi synom.”

Ďalší Schumacherov starý kolega z Ferrari, Rubens Barrichello, tiež uvažoval o návšteve, ale napokon médiám povedal: “Necítil by som sa dobre.” Povedal: “Nemám žiadne správy. Musíme rešpektovať želania jeho rodiny.”

Tí, ktorí sú Michaelovi blízki, presne vedia, prečo Corinna požiadala, aby bola dôvernosť striktne dodržaná. Ako dodáva hovorkyňa Schumachera Kehmová: “Michael vždy jasne rozlišoval medzi svojím profesionálnym a osobným životom, dokonca aj v najúspešnejších obdobiach svojej kariéry, a aj rodina chce tento rozdiel teraz zachovať.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

16:48

Šéf bieloruskej KGB vyhlásil, že jeho krajina zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy, ktoré mierili na hlavné mesto Minsk a okolité oblasti. Litva obvinenia rázne odmietla.

16:43

Ruského občana odsúdili v severopoľskom Gdansku na dva a polročné väzenie za špionáž v prospech Moskvy. V Poľsku dlhodobo legálne žil a podnikal.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali