NHL: Islanders – Dallas 7:3, päťbodová explózia Tavaresa – text, sumáre

NHL: Islanders – Dallas 7:3, päťbodová explózia Tavaresa – text, sumáre

New York 7. januára (TASR) – Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v noci na utorok v domácom súboji zámorskej NHL nad Dallasom 7:3. Piatimi bodmi exceloval útočník "ostrovanov" John Tavares, ktorý zaznamenal hetrik a pridal dve asistencie. Aj napriek vysokému triumfu sú však Islanders druhým najhorším tímom Východnej konferencie po Buffale.

Dallas viedol po prvej tretine 2:0, lenže Islanders v úvodnej desaťminútovke otočili priebeh na 3:2. Domácich naštartoval svojim prvým gólom v NHL 20-ročný nováčik Ryan Strome, keď v presilovke prekonal Kariho Lehtonena. Dallas ešte vyrovnal zásluhou ruského mladíka Valerija Ničuškina na 3:3, ale to bolo zo strany hostí všetko. Ostrovania mali svoj deň, kapitán Tavares sa hetrikom dostal na métu 20 gólov v sezóne a druhýkrát v kariére zaznamenal v jednom zápase päť bodov. Prvýkrát sa mu to podarilo v jeho nováčikovskej sezóne v marci 2010. "Do druhej tretiny sme vstúpili s veľkou energiou a túžbou výsledok obrátiť. Nechcelo to len pár hráčov, ale celý tím a preto sa nám to podarilo," povedal Tavares a jeho tvrdenie potvrdzujú štatistiky, pretože 12 z 18 korčuliarov získali aspoň jeden kanadský bod a 17 hráčov vyslalo na súperovu bránku aspoň jednu strelu. Strelu na bránku nevyslal len obranca Calvin de Haan, ktorý však zaznamenal dve asistencie. New York prestrieľal Dallas 43:23. Horšou správou pre Islanders je zranenie brankárskej jednotky Jevgenija Nabokova, ktorý opustil už v 13. minúte ľad so zraneným hornej časti tela a za stavu 0:1 ho nahradil Kevin Poulin. Islanders, stále bez Ľubomíra Višňovského, vyhrali štvrtý z posledných zápasov, teraz ich čaká náročný šesťzápasový trip na ľadoch súperov.

Úspešný návrat po zranení a mesačnej pauze zaznamenal ruský brankár Columbusu Sergej Bobrovskij, ktorý na ľade New Yorku Rangers zaznamenal 40 zákrokov a pomohol tímu k víťazstvu 4:3 po nájazdoch. "Bob chytal perfektne, predvádzal jeden skvelý zákrok za druhým. Výborný zápas odohral aj Dubinsky," povedal tréner Columbusu Todd Richards. Bobrovskij pre zranenie slabín vynechal 14 zápasov, predtým naposledy chytal 3. decembra. Dvakrát ho prekonal bývalý útočník Columbusu Rick Nash. Zápas nedohral pre zranenie obranca Columbusu Fiodor Ťutin, ktorého v 21. sekunde druhej tretiny narazil zozadu na mantinel Chris Kreider. Ten za svoj zákrok inkasoval trest na päť minút a do konca zápasu.

Montreal zdolal doma Floridu 2:1, keď 26 zákrokov zaznamenal Carey Price a víťazný gól strelil Brian Gionta. Tridsaťštyriročný krídelník skóroval po výbornej práci a prihrávke Tomáša Plekanca, ktorý bude kapitánom Čechov na olympiáde v Soči. "Bol som v kontakte s trénerom reprezentácie a spomínal mi niečom v tom zmysle. V každom prípade som poctený, ale je to len písmeno na drese. Musíme hrať všetci ako kapitáni, aby sme boli úspešní," povedal Plekanec. V drese Floridy odohral 16 minút a 11 sekúnd slovenský útočník Tomáš Kopecký a zaznamenal jeden strelecký pokus.

Reklama

Hokejisti Calgary vyhrali v Colorade 4:3, na čo im stačilo len 19 striel. Víťazný gól strelil v presilovke tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny Michael Cammalleri po výbornej prihrávke od Jiřího Hudlera. Brankár Colorada Jean-Sebastien Giguere mal úspešnosť zákrokov len 78,9 percenta. "Jiggy mal chytať lepšie. V posledných štyroch zápasoch nepodáva výkony aké by mal," kritizoval svojho zverenca tréner Avalanche Patrick Roy, bývala brankárska legenda NHL. Tri body za gól a dve asistencie zaznamenal domáci útočník Paul Šťastný.

Reklama

sumáre:

NY RANGERS – COLUMBUS 3:4 po nájazdoch (1:1, 0:2, 2:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 20. Nash (Del Zotto, Kreider), 45. Boyle (D. Moore, J. Moore), 47. Nash (Richards, Callahan) – 18. Dubinsky (Horton, Wisniewski), 22. Atkinson, 37. Wisniewski (Dubinsky, Foligno), rozh. náj. Letestu. Brankári: Lundqvist – Bobrovskij, strely na bránku: 42:33.

NY ISLANDERS – DALLAS 7:3 (0:2, 4:1, 3:0) G óly: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney). Brankári: Nabokov (13. Poulin) – Lehtonen, strely na bránku: 43:23.

MONTREAL – FLORIDA 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Reklama

Góly: 7. Desharnais (Pacioretty, Gallagher), 36. Gionta (Plekanec) – 18. Bergenheim (Barkov, Boyes). Brankári: Price – Thomas, strely na bránku: 35:27.

COLORADO – CALGARY 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Góly: 8. MacKinnon (Šťatný, Benoit), 15. MacKinnon (Šťastný, Barrie), 50. Šťastný (Landeskog, Hejda) – 2. Monahan (Stempniak, Wideman), 36. Colborne (Galiardi, O’Brien), 38. Hudler (Giordano, Backlund), 57. Cammalleri (Hudler, Colborne). Brankári: Giguere – Ramo, strely na bránku: 25:19.

Slováci v akcii:

Reklama

Tomáš Kopecký (Florida) 16:11 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opäť naznačil, že by chcel byť novým sprostredkovateľom v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Palestínčanov zároveň vyzval, aby sa zjednotili. Jeho prezidentský úrad to uviedol po niekoľkohodinových rozhovoroch s vodcom Hamasu Ismáílom Haníjom v Istanbule.

Zelenskyj v Turecku
Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali