NHL: Colorado prišlo o bodovú šnúru, Bednar: “Raz to muselo prísť”

NHL: Colorado prišlo o bodovú šnúru, Bednar: “Raz to muselo prísť”

New York 22. októbra 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Sam Hodde)

 

Hokejisti Dallasu Stars aj so Slovákom Andrejom Sekerom dosiahli druhé víťazstvo za sebou, tretie v tejto sezóne NHL. V noci na utorok zdolali na vlastnom ľade Ottawu Senators 2:1

Joe Pavelski (16) z Dallasu Stars sa teší z gólu so spoluhráčmi počas zápasu zámorskej NHL proti Ottawe Senators

Stars viedli po góloch Radka Faksu a Joea Pavelského 2:0, hosťom sa podarilo v 59. minúte už iba skorigovať zásluhou ruskej posily z NY Rangers Vladislava Namestnikova. Brankár “hviezd” Anton Chudobin tak prišiel o shutout 73 sekúnd pred koncom duelu. “Ak mám byť úprimný, nemal som veľa práce, lebo chalani predo mnou hrali skutočne výborne. Pre brankára je však takýto zápas, v ktorom si málo siahnete na puk, veľmi náročný. Musíte zostať celý čas koncentrovaný,” povedal pre oficiálny web ligy Chudobin, ktorý predviedol 19 úspešných zákrokov. Dallas vybojoval prvé domáce víťazstvo v sezóne, v predošlých troch dueloch v American Airlines Center ťahal za kratší koniec. “Odohrali sme dobrých 60 minút. Jediná vec, ktorá sa mi nepáčila, bolo pár strát pukov v druhej tretine,” poznamenal tréner Dallasu Jim Montgomery. Sekera odohral 20:16 minúty, dvakrát vystrelil na bránku súpera a inkasoval dvojminútový trest. Kým Dallas sa po slabom štarte posunul už na 11. priečku v Západnej konferencii, Ottawa sa naďalej trápi a zostáva na chvoste tabuľky Východnej konferencie.

Reklama

Toronto, v ktorého zostave bol aj slovenský obranca Martin Marinčin, podľahlo doma Columbusu 3:4 po predĺžení. Maple Leafs zrážali dolu defenzívne chyby útočných opôr Mitcha Marnera a Austona Matthewsa, napriek tomu dokázali otočiť skóre z 0:2 na 3:2. Koncovka duelu však patrila Blue Jackets, víťazný gól strelil z trestného strieľania Gustav Nyquist. Švédskeho útočníka fauloval v predĺžení Marner, pri trestnom strieľaní nevymýšľal žiaden blafák, Frederika Andersena prekonal razantnou, dobre umiestnenou strelou. “Sú to super pocity. Predchádzajúce dva zápasy sme prehrali v predĺžení, tentoraz sme chceli byť za každú cenu na víťaznej strane,” povedal Nyquist, ktorý ako prvý hráč v klubovej histórii rozhodol zápas z trestného strieľania v predĺžení. Dvadsaťsedemročný Marinčin absolvoval 8:30 minúty a na konte mal mínusový bod. Pri góle Pierra-Luca Duboisa sa puk nešťastne odrazil do bránky práve od korčule slovenského zadáka.

Obhajcovia Stanleyho pohára St. Louis Blues pretrhli šnúru štyroch prehier, keď doma triumfovali nad Coloradom 3:1. Hráči Avalanche prvýkrát v sezóne vyšli bodovo naprázdno. “Bodovali sme v ôsmich zápasoch za sebou a nikdy nechcete stratiť takúto šnúru, no raz to muselo prísť. Musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na najbližší súboj s Vegas,” povedal tréner Colorada Jared Bednar. Hostia navyše prišli aj o hviezdneho krídelníka Mikka Rantanena, ktorý v druhej tretine utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Videozáznam ukázal, že sa mu nôž korčule v jednom momente zasekol v ľade a Fín si škaredo vykrútil ľavú nohu. Do šatne mu museli pomôcť. Rozsah zranenia Rantanena, ktorý si stihol v zápase pripísať asistenciu, mali určiť utorkové vyšetrenia. Jeden z gólov Colorada dal Nathan MacKinnon, ktorý natiahol svoju bodovú sériu už na deväť stretnutí (5+7). Len ako piaty hráč v profiligovej histórii bodoval v každom z prvých deviatich duelov sezóny. Strojcom triumfu Blues bol Rus Vladimir Tarasenko, autor gólu a dvoch asistencií. Tím z Denveru napriek prehre stále vedie Západnú konferenciu spoločne s Edmontonom, “bluesmani” poskočili na piatu pozíciu.

Reklama

Rovnako po štyroch dueloch sa tešila aj Philadelphia, ktorá pred vlastnými fanúšikmi zdolala Vegas Golden Knights 6:2. Dvoma gólmi a asistenciou prispel k triumfu Rakúšan Michael Raffl.

 

NHL – sumáre:

TORONTO MAPLE LEAFS – COLUMBUS BLUE JACKETS 3:4 pp (2:2, 1:0, 0:1 – 0:1)

Góly: 12. Kapanen (Marner, Muzzin), 20. Matthews (Johnsson, Muzzin), 40. Nylander (Johnsson, Matthews) – 3. Nash (Foligno), 6. Dubois (Atkinson, Foligno), 51. Wennberg (Werenski, Jones), 63. Nyquist (tr. strieľanie). Brankári: Andersen – Korpisalo, strely na bránku: 31:38, 18.898 divákov.

Reklama

 

PHILADELPHIA FLYERS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 6:2 (1:0, 4:0, 1:2)

Góly: 5. Konecny (Lindblom, Gostisbehere), 27. Hayes (Laughton, Voráček), 27. Raffl (Provorov, Vorobjov), 35. Niskanen (Couturier, Konecny), 36. Lindblom (Raffl, Sanheim), 56. Raffl (Stewart) – 44. Marchessault (Stone, Karlsson), 54. Smith (Holden). Brankári: Elliott – Dansk, strely na bránku: 37:35, 16.780 divákov.

 

ST. LOUIS BLUES – COLORADO AVALANCHE 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Reklama

Góly: 11. Schenn (Dunn, Tarasenko), 26. Perron (Tarasenko, Faulk), 36. Tarasenko (Schwartz, Parayko) – 13. MacKinnon (Makar, Rantanen). Brankári: Binnington – Grubauer, strely na bránku: 25:18, 18.096 divákov.

 

DALLAS STARS – OTTAWA SENATORS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 19. Faksa (Fedun, Janmark), 31. Pavelski (Benn, Seguin) – 59. Namestnikov. Brankári: Chudobin – Nilsson, strely na bránku: 43:20, 17.896 divákov.

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Dallas) 20:16 0 0 0 0 2 2

Martin Marinčin (Toronto) 8:30 0 0 0 -1 1 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali