Na Slovensku vystúpi skupina Rammstein. Veriaci sa chcú modliť za zrušenie

Na Slovensku vystúpi skupina Rammstein. Veriaci sa chcú modliť za zrušenie

Bratislava 13. júna 2023  (HSP/Foto:Facebook Rammstein)

Aktualizované 14. júna 2023 11:30

Na letisku v Trenčíne vystúpi známa nemecká metalová skupina Rammstein, proti ktorej sa na sociálnych sieťach formujú veriaci modliaci sa za zrušenie satanistického podujatia

Na snímke atmosféra na jednom z koncertov kapely Rammstein

V prostredí sociálnych sietí sa tento týždeň začali šíriť prosby a modlitby za neuskutočnenie veľkého koncertu skupiny Rammstein v Trenčíne. “V stredu 14. 6. sa v Trenčíne má uskutočniť satanistický koncert Rammstein. Spevákovi, ktorý znásilnil 15-20 žien, dovolia v Trenčíne vystupovať. Pod vplyvom drog robí satanistické rituály na koncertoch, Trenčiansko sa učí naspamäť jeho zvrátené texty v nemčine, aby to spolu s ním mohli spievať. 40-tisíc ľudí sa chystá prísť do Trenčína oslavovať niekoho, kto nie je Boh,“ uviedla na sociálnej sieti Andrea v skupine Dom úľavy sv. Charbela.

Reklama

“Modlime sa a prosme v mene Pána Ježiša, aby sa tento koncert v Trenčíne neuskutočnil, aby bolo Trenčiansko ochránené. Veľké Bohu vďaka za každú modlitbu a obetu na tento úmysel,“ vyzývajú ďalej slovenskí veriaci.

Adorácia sa má uskutočniť dnes (13. 6. 2022) večer o 19. hodine po svätej omši na sídlisku Juh v Trenčíne.

Reklama

Dodajme, že mesto Trenčín nedávno informovalo, že očakáva nápor 45-tisíc fanúšikov v súvislosti s vystúpením hudobníkov Rammstein. V stredu pre očakávanú zlú situáciu v doprave zatvoria materské aj základné školy. Nasadených má byť takmer stovka policajtov.

 

AKTUALIZOVANÉ: Organizácia Dom úľavy sv. Charbela sa od výzvy, ktorá bola v ich facebookovej skupine uverejnená v sobotu 10. júna, dištancuje. Tvrdia, že príspevok bol odstránený.  V maily zaslanom redakcii uviedli, ako to v skutočnosti s postom v ich skupine bolo:

„Nepridal to náš administrátorký profil, ktorý zverejňuje záležitosti organizácie. Tá žena ten príspevok na naše vyzvanie stiahla a opustila stránku,“ uviedol používateľ, ktorý v mene organizácie kontaktoval našu redakciu.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:13

Ukrajinské vedenie nepredpokladá, že by mestu Charkov na severovýchode Ukrajiny hrozil pozemný útok, a to aj napriek novej ofenzíve ruskej armády v tejto oblasti, do ktorej je nasadených viac ako 30.000 ruských vojakov. Podľa agentúry AFP to v pondelok uviedol nový tajomník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny (SNBO) Olexandr Lytvynenko.

20:00

V blízkosti českej obce Luka nad Jihlavou sa v pondelok popoludní zrútilo ultraľahké lietadlo. Pilot nehodu neprežil. Hasiči a polícia prehľadávali okolie, aby mohli vylúčiť, že v lietadle bol ďalší človek. Nikoho napokon nenašli.

19:54

Grécko a Turecko musia v budúcnosti zintenzívniť svoju bilaterálnu komunikáciu, vyhlásil grécky premiér Kyriakos Mitsotakis počas návštevy Ankary. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zase uviedol, že medzi ich krajinami neexistujú žiadne neriešiteľné problémy.

19:44

Európska únia (EÚ) by pri aukciách na dodávky obnoviteľných zdrojov energie nemala prihliadať len na cenu. Oznámila to v pondelok Európska komisia (EK), podľa ktorej treba klásť väčší dôraz aj na kritériá, ako sú ochrana životného prostredia, kybernetická bezpečnosť a včasná realizácia projektov.

19:42

Zmeny v ruskej vertikále riadenia, ktoré navrhol prezident Vladimir Putin, svedčia najmä “o totálnej militarizácii ekonomiky a reštrukturalizácii armádnych zásobovacích systémov tak, aby poskytovali zdroje na nekonečnú vojnu”. V reakcii na zmeny v ruskom vedení po Putinovej inaugurácii to uviedol poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Mychailo Podoľak.

19:41

Najmenej osem ľudí prišlo o život a viac ako 60 ich utrpelo zranenia, keď v pondelok v Bombaji počas prašnej búrky a dažďa spadol bigboard aj s vysokým lešením. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informoval spravodajský web The Times of India, ktorý dodal, že pod kovovou konštrukciou je uväznených 20 až 30 ľudí.

19:40

Turecký prezident Recep Tayipp Erdogan v pondelok potvrdil, že niekdajší byzantský Chrám svätého Spasiteľa v Chóre, ktorý osmanskí Turci po dobytí Carihradu premenili na mešitu Kariye a neskoršie moderné Turecko z neho urobilo múzeum, bude opäť slúžiť ako mešita. Erdogan sa pre tento krok rozhodol dávnejšie aj napriek nesúhlasu gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, s ktorým sa stretol v pondelok.

19:35

Už takmer 360.000 ľudí utieklo z mesta Rafah v palestínskom Pásme Gazy, odkedy izraelská armáda pred týždňom vydala prvé príkazy na evakuáciu, vyplýva z údajov OSN.

18:36

Ústavnoprávny výbor gruzínskeho parlamentu potreboval v pondelok iba 67 sekúnd na to, aby posúdil a v treťom čítaní aj schválil kontroverzný zákon o transparentnosti zahraničného vplyvu, ktorý v Gruzínsku vyvoláva masové protesty.

18:36

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas – Brigády Izzadína Kasáma – v pondelok oznámilo stratu spojenia s militantmi, ktorí dozerali na štyroch unesených izraelských rukojemníkov. Odôvodnili to izraelským bombardovaním Pásma Gazy v priebehu uplynulých desiatich dní.

18:35

Merania v okolí poľskej bane Turów ukázali, že vďaka podzemnej tesniacej bariére stúpa hladina podzemnej vody smerom k ČR. Nárast hladiny odborníci zaznamenali prvýkrát za posledných desať rokov. Český minister životného prostredia Petr Hladík to označil za pozitívnu správu a dôkaz, že stena skutočne funguje. V pondelok to uviedol český rezort životného prostredia.

18:28

Britský kráľ Karol III. v pondelok na slávnostnej ceremónii odovzdal vysoký vojenský titul svojmu staršiemu synovi, princovi Williamovi. Išlo o zriedkavé spoločné vystúpenie dvojice v čase, keď sa kráľ po diagnostikovaní rakoviny postupne vracia k verejným povinnostiam.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara nad Žilinou - pohľad od Višňového

Autor: Miroslav Broz

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Viktor Pondělík

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali