KHL: Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 3:2 – sumár, text, hlasy (3)

KHL: Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 3:2 – sumár, text, hlasy (3)

Bratislava 2. decembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvrtú domácu sériu zápasov v Slovnaft aréne pondelňajším víťazstvom nad Severstaľom Čerepovec 3:2.

Zverenci trénera Rostislava Čadu išli do vedenia v 13. minúte, keď svoj premiérový gól v prebiehajúcej sezóne strelil Libor Hudáček. Bol to zároveň prvý presný zásah Slovana do siete Severstaľu v KHL. Hostia vyrovnali po polovici zápasu zásluhou Vidella. V 51. minúte ich poslal do vedenia Bumagin, no Slovan dokázal odpovedať už o dve minúty, keď sa tvrdou strelou presadil Sersen. Dve minúty pred koncom vyšiel domácim protiútok a Bartovič rozhodol o ich triumfe 3:2.

"Belasí" sa najbližšie predstavia v stredu o 4. decembra o 19.00 h proti SKA Petrohrad. Následne ich čakajú ďalšie dve stretnutia v domácom prostredí, v nedeľu 8. decembra o 17.00 h s Lokomotivom Jaroslavľ a v pondelok o 19.00 h s Atlantom Mytišči.

Reklama

Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 13. Hudáček (Šťastný), 51. Sersen (Hudáček, Radivojevič), 59. Bartovič (Miklík) – 29. Videll (Berdnikov, Nikoncev), 51. Bumagin (Kovyršin, Kazakovcev). Rozhodcovia: Kiseľov, Cyplakov – Gordenko, Tomilov, vylúčení: 7:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9886 divákov.

Reklama

Slovan Bratislava: Janus – Sigalet, Sersen, Kutlák, Škoula, Štajnoch, Mojžíš, Mihálik – Miklík, Bližňák, Vondrka – Netík, Ölvecký, Bartovič – Radivojevič, Šťastný, Hudáček – Daňo, Matoušek, Bakoš

Severstaľ Čerepovec: Štěpánek – Guskov, Andersen, Čáslava, Kiselevič, Jevsejenkov, Stasenko, Svijazov, Glazunov – Nikoncev, Bušujev, Videll – Žerdev, Berdnikov, Stoľarov – Kazakovcev, Kovyršin, Zemčenko – Bumagin, Antipov, Gogolev

Prvú tretinu poznačilo množstvo vylúčených na oboch stranách a tak sa takmer jej polovica odohrala v nerovnovážnom stave. Slovan mal v úvode niekoľko menších šancí, no proti brankárovi hostí Štěpánkovi sa nepresadil. Na druhej strane Bušujev tečoval Videllovu strelu, ale domáci gólman Janus si poradil. V 13. minúte zdvihol domácich fanúšikov zo sedadiel úvodný gól duelu, o ktorý sa postaral Hudáček. Dvadsaťtriročný krídelník sa presadil, keď do siete dorazil vlastnú strelu. Bol to jeho vôbec prvý presný zásah v prebiehajúcej sezóne a zároveň prvý gól Slovana do bránky Severstaľu v KHL. V závere tretiny mohol vyrovnať Berdnikov, ktorý vypálil spomedzi kruhov, no Janus parádnym zákrokom udržal tesné vedenie Slovana.

Na začiatku druhej časti si mužstvá vyskúšali hru štyroch proti štyrom, ale ani jedno sa výraznejšie nepresadilo. Hneď potom poslal Guskov nešetrne na ľad Šťastného a Slovan mal k dispozícii štvorminútovú presilovku. Domáci v jej úvode zavreli súpera v obrannom pásme a niekoľkými strelami preverili Štěpánka, no v ďalšom priebehu už nepredviedli nič nebezpečné. V 29. minúte z ničoho nič udrel aj Čerepovec, keď sa zblízka presadil Videll, ktorému asistoval Berdnikov – 1:1. Hostia tak využili vôbec prvú chybu obrany "belasých" v zápase. V ďalších minútach mali viac z hry domáci hráči, ktorí si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, no Vondrka, Daňo ani Radivojevič neuspeli.

Reklama

Slovan v tretej tretine prežil dve oslabenia po sebe, počas ktorých mal Severstaľ niekoľko výborných šancí zlomiť duel na svoju stranu, vynikol však Janus. V 46. minúte prekľučkoval pomedzi troch hráčov Kazakovcev a zblízka vystrelil, ale domáci gólman si opäť poradil. V 51. však už nestačil na nájazd Bumagina, ktorý na dvakrát poslal puk do jeho siete – 1:2. Slovan dokázal odpovedať už o dve minúty, keď sa tvrdou strelou od modrej presadil Sersen a začínalo sa odznova. Dve minúty pred koncom vyšiel "belasým" protiútok a kapitán Bartovič rozhodol o ich triumfe 3:2.

hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Po prehrách na tripe sme dnes doma chceli vyhrať a na chalanoch to bolo vidieť aj pred zápasom v šatni. V prvej tretine sme začali veľmi dobre a strelili sme gól. Bola to predovšetkým bojovnosť a sila vôle, vďaka ktorým sme podľa mňa zaslúžene vyhrali. Rozhodli o tom aj ubránené oslabenia a výborný výkon brankára Jaroslava Janusa."

Igor Petrov, tréner Severstaľu: "Veľmi sme sa snažili a chceli sme vyhrať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Súperovi hráči dali dva góly po pekných strelách."

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 33 21 4 2 6 114:61 73

2. Dinamo Moskva 33 21 1 3 8 103:70 68

3. CSKA Moskva 34 16 5 1 12 86:78 59

4. Dinamo Riga 32 14 7 3 8 82:66 59

5. Donbass Doneck 32 16 4 0 12 81:57 56

6. Lev Praha 32 13 6 4 9 85:71 55

7. Medveščak Záhreb 33 12 4 7 10 89:82 51

8. Lokomotiv Jaroslavľ 31 13 3 5 10 58:55 50

Reklama

———————————————————-

9. Spartak Moskva 31 10 7 1 13 69:71 45

10. Viťaz Podolsk 31 9 5 4 13 62:76 41

11. Atlant Mytišči 31 9 5 3 14 59:72 40

12. Severstaľ Čerepovec 31 9 3 5 14 69:85 38

Reklama

13. Slovan Bratislava 31 8 6 0 17 68:92 36

14. Dinamo Minsk 32 9 1 4 18 63:97 33

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tabuľku

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

13:38

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali naopak v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. V utorok o tom informoval poskytovateľ stravných lístkov a stravovacích kariet, spoločnosť Edenred.

13:38

Napredovanie výstavby diaľničného úseku Ivachnová – Hubová označil v utorok ružomberský primátor Ľubomír Kubáň za dobrú správu. Pripomenul však, že prioritou je aj dopravné prepojenie diaľnice a rýchlostnej cesty R1. Trvalé dopravné zaťaženie totiž podľa Kubáňa trápi Ružomberok každý deň.

13:37

Spomalenie inflácie v eurozóne otvorilo Európskej centrálnej banke (ECB) dvere, aby začala toto leto znižovať úrokové sadzby. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a guvernér fínskej centrálnej banky Olli Rehn. Zároveň však upozornil, že nepriaznivá geopolitická situácia môže takéto plány zmariť.

13:36

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie eurozóny aj celej Európskej únie (EÚ) vo februári 2024 vzrástol, keďže export sa zvýšil a import klesol.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali