Chýbal iba posledný krok. Slovenské hokejistky na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov skončili na druhom mieste

Chýbal iba posledný krok. Slovenské hokejistky na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov skončili na druhom mieste

Asiago 15. januára 2018 (HSP/Foto:Facebook)

 

Slovenské reprezentantky do 18 rokov na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v talianskom Asiagu boli iba krôčik od postupu do elitnej kategórie. Stačilo zvíťaziť v poslednom zápase s Japonskom…

Samozrejme, cieľom slovenského výberu bolo prebojovať sa do elitnej kategórie MS žien tejto vekovej kategórie. Slovenské reprezentantky vstúpili do turnaja v talianskom Asiagu víťazstvom nad Maďarskom 6:2. Mali prevahu počas celého stretnutia, stali viedli, ale víťazstvo potvrdili až v závere dvoma gólmi.

Reklama

Maďarsko – Slovensko 2:6 (1:3, 1:1, 0:2), Góly Slovenska: 11. Ágoštonová, 12. Sedláková,   18. Vysokajová, 25. Vargová, 54. Matejková, 60. Vargová
Uspeli aj v druhom zápase a Rakúsko zdolali 5:2. Všetko bolo rozhodnuté už v prvej polovici stretnutia, v druhej polovici góly už nepadali.

Slovensko – Rakúsko 5:2 (3:1, 2:1, 0:0), Góly Slovenska: 4. Ágoštonová, 7. Kubeková, 11. L. Halušková, 24. Ágoštonová, 31. Vargová
Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov zvíťazili aj do tretice, keď vo štvrtok zdolali Nórsko 2:0. Bol to veľmi ťažký zápas. O víťazstve Sloveniek sa rozhodlo až v samotnom závere. Dramatické momenty prežívali, keď museli sa brániť v oslabení 3 proti 5, ale dievčatá ubránili aj dvojnásobné oslabenie v druhej tretine. Konečne 7 minút pred koncom tretej tretiny Slovensky strelili vytúžený gól. Náskok udržali vďaka dobrej taktickej hre. Svojimi  perfektnými zákrokmi podržala družstvo aj brankárka Andrea Rišianová. V poslednej minúte Slovenky potvrdili svoje víťazstvo druhým gólom.

Reklama

Slovensko – Nórsko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) Góly: 53. Kubeková, 60. Sedláková.

Dievčatá zvíťazili aj vo svojom štvrtom zápase – zdolali domáce hráčky 5:4, ale až po predĺžení. Zverenky trénera Petra Kúdelku dokázali v zápase zmazať trojgólové manko, v druhej tretine prehrávali už 1:4. Veľmi dôležité bolo to, že presným zásahom Nikoly Nemčekovej 58 sekúnd pred druhou sirénou stihli znížiť na 2:4 a v tretej tretine neustále útočili a dvomi presilovkovými gólmi už v záverečnej desaťminútovke riadneho času dokázali skóre vyrovnať. Aj v predĺžení po tretí raz v zápase využili presilovku a po víťazstve 5:4 si do tabuľky pripísali dva cenné body.

Slovensko – Taliansko 5:4 po predĺžení (1:1, 1:3, 2:0 – 1:0) Góly Slovenska: 7. Kubeková, 40. Nemčeková, 53. Ágoštonová, 58. Dobošová, 62. Rumanová

Po dni voľna nastúpili na rozhodujúci duel o postup do elitnej kategórie MS proti doposiaľ nezdolanému Japonsku. Japonky vyhrali všetky zápasy v riadnom hracom čase a mali o bod viac. Stratený bod s Talianskom Slovenky síce mrzel, ale hocijaká výhra nad Japonskom otvárala dvere do elitnej kategórie. Treba bolo vyhrať posledný zápas.

Bohužiaľ, Slovenky v priamom súboji o postup medzi elitnú osmičku majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórii ťahali za kratší koniec. Podľahli Japonkám 0:3. Všetky 3 góly inkasovali ešte v úvodnej dvadsaťminútovke zápasu. Potom dve ďalšie tretiny bezúspešne dobýjali japonskú bránku. Slovenky tak na majstrovstvách sveta divízie I skupiny A v Taliansku obsadili konečné druhé miesto so ziskom jedenástich bodov. Aj pred rokom boli druhé, keď im tiež postup unikol o vlások: vtedy mali rovnaký počet bodov s Nemkami, ale prehrali s nimi vzájomný zápas a to rozhodlo…

Reklama

Po zápase s Japonskom tréner slovenskej reprezentácie Peter Kúdelka povedal: „Bol to rozhodujúci zápas, a tak sme nič v príprave nepodcenili, dôkladne sme sa pripravili, na dievčatách bolo badať obrovské odhodlanie, aj nálada pred zápasom bola výborná. Žiaľ, súper hneď v úvode ukázal svoju obrovskú kvalitu, vybehol na nás v takom tempe, ktoré naše dievčatá vo svojich kariérach dosiaľ asi ešte ani nezažili. Ku cti však dievčatám slúži, že sa ani napriek tomu nevzdali a zvyšné dve tretiny boli Japonkám dôstojným súperom. Je pravda, že sme aj tak väčšinu času boli pod tlakom, na rozdiel od prvej tretiny sme si však dokázali vpredu aj vytvoriť šance, ktoré sme, žiaľ, nevyužili. Ak chceme súpera ako je Japonsko poraziť, tak musia všetky dievčatá podať nadštandardný výkon na hranici svojich možností. A to sa dnes nestalo. Pre naše hráčky však aj napriek prehre bola obrovská skúsenosť hrať proti takémuto silnému súperovi.“

 

Tabuľka MS žien do 18 rokov divízie I skupiny A v Asiagu 

Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Japonsko 18 ženy 5 5 0 0 0 21:1 15
2. Slovensko 18 ženy 5 3 1 0 1 18:11 11
3. Rakúsko 18 ženy 4 2 0 0 2 6:11 6
4. Maďarsko 18 ženy 5 1 0 1 3 8:18 4
5. Taliansko 18 ženy 4 1 0 1 2 7:10 4
6. Nórsko 18 ženy 5 0 1 0 4 4:13 2

 

Zostava Slovenska na majstrovstvách sveta: Andrea Rišianová, Ema Pösingerová – Nina Kučerková, Paula Cagáňová, Diana Vargová, Sofia Vysokajová, Alžbeta Šulíková, Laura Šulíková – Júlia Matejková, Patrícia Ágoštonová, Lívia Kúbeková, Nikola Rumanová, Barbora Koyšová, Tamara Dobošová, Dominika Sedláková, Alexandra Čornáková, Romana Halušková, Michaela Hana Hajniková, Nikola Nemčeková. Tréner: Peter Kúdelka

Reklama

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali