Arsenal potvrdil formu v londýnskom derby, Trossard vyškolil Liverpool

Arsenal potvrdil formu v londýnskom derby, Trossard vyškolil Liverpool

Londýn 2. októbra 2022 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/PA-Peter Byrne)

 

Futbalisti Arsenalu v novej sezóne zatiaľ potvrdzujú, že to myslia vážne s útokom na anglický titul. V najstaršom londýnskom derby zdolali Tottenham Hotspur 3:1 a vedú tabuľku Premier League o štyri body pred Manchestrom City, ktorého v nedeľu čakalo mestské derby s United

Leandro Trossard
Na snímke futbalista Leandro Trossard

O prvý gól na Emirates Stadium sa v 20. minúte postaral Thomas Partey, ghanský stredopoliar dostal prihrávku od Bena Whita a spoza šestnástky poslal loptu do pravého horného rohu brány. Po polhodine hry vyrovnal Harry Kane, ktorý sa presadil z pokutového kopu, no po prestávke poslal Arsenal opäť do vedenia Gabriel Jesus. Pred bránou si poradil s Cristianom Romerom po tom, ako Hugo Lloris vyrazil pred seba strelu Bukaya Saku. Záverečný gól inkasoval Tottenham v početnej nevýhode, päť minút po vylúčení Emersona Royala za faul pri postrannej čiare. Granit Xhaka dostal na hranici pokutového územia krátku prihrávku od Gabriela Martinelliho, potiahol si loptu a prekonal Llorisa prudkou strelou zvnútra šestnástky.

Reklama

“Hráči boli fenomenálni. Postavili sme na tom hru, atmosféra bola skvelá a máme zaslúžené víťazstvo. Boli sme uvoľnení a odvážni, takýto futbal chceme vidieť,” neskrýval nadšenie tréner domácich Mikel Arteta v rozhovore pre AFP. Jeho zverenci ukončili šnúru trinástich zápasov Tottenhamu bez prehry a v 192. derby oplatili mestskému rivalovi prehru 0:3 z mája. S desiatimi hráčmi vtedy dohrával stretnutie Arsenal. “Urobili sme veľké chyby pri nahrávkach. Boli tam šance na skórovanie, no po červenej karte sa charakter zápasu úplne zmenil,” uviedol k prvej prehre v tejto sezóne kormidelník hostí Antonio Conte.

“Gunners” majú pred sebou duel skupinovej fázy Európskej ligy UEFA proti Bodö/Glimt a v nedeľu ich preverí Liverpool, ktorý má zatiaľ na konte len dve výhry v PL a figuruje na deviatom mieste s desiatimi bodmi. V sobotu zaznamenal proti Brightonu už štvrtú remízu v sezóne (3:3), v drese hostí sa hetrikom blysol Leandro Trossard.

Reklama

Belgičan sa postaral o dvojgólové vedenie svojho tímu už po prvých dvadsiatich minútach. Hneď v úvode mu posunul loptu Danny Welbeck, ktorý predviedol efektnú pätičku, Trossard si potiahol loptu a prekonal Alissona. Onedlho mu poslal nahrávku z prvej Solomon March, 28-ročný stredopoliar ju spracoval pred bránou a nekompromisne zakončil. Zníženie prišlo ešte do polčasu, keď Mohamed Salah volil pred brankárom Robertom Sanchezom nahrávku do prázdneho priestoru, tá našla Roberta Firmina a Brazílčan musel prekonať už len dvoch obrancov Brightonu. Útočník sa presadil aj krátko po prestávke zvnútra pokutového územia a Liverpool poslal neskôr do vedenia obranca hostí Adam Webster, od ktorého sa lopta odrazila do vlastnej brány pri rohovom kope. Potom však opäť úradoval Trossard, keď za Alissonov chrbát poslal center, ktorý najprv minul Welbeck.

“Neveríme si, pri všetkých góloch sme mali lepšie brániť. Musíme to prekonať, chlapci dokážu hrať oveľa lepšie. Moja úloha je dostať to z nich,” priznal po stretnutí kouč domácich Jürgen Klopp. Jeho náprotivok Roberto De Zerbi si odbil na lavičke Brightonu premiéru. “Predchádzajúci tréner Graham Potter si zaslúži uznanie, prenechal mi skvelý tím. Snažil som sa pridať svoje nápady a nenarobiť škodu,” uviedol taliansky kormidelník po zápase. Jeho predchodca prešiel do Chelsea, ktorá dosiahla v sobotu tesné víťazstvo 2:1 na pôde Crystal Palace.

Domáci viedli od siedmej minúty, keď Odsonne Edouard zužitkoval skákavý center od Jordana Ayewa. Následne nevyužili dve veľké príležitosti a ich súper to potrestal krátko pred polčasom. Pri svojom debute v ligovom zápase “The Blues” vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang, keď prekvapil defenzívu hostí strelou z otočky. Tri body zariadil v 90. minúte ďalekonosnou strelou Conor Gallagher, ktorý pôsobil v predchádzajúcej sezóne práve v Crystal Palace.

“Streliť víťazný gól je výnimočné. Všetci vedia, že mám rád Palace, zároveň som však nadšený zo svojho prvého gólu za Chelsea,” uviedol po stretnutí mladý stredopoliar, ktorý nastúpil až v 76. minúte. “Výsledok nás teší, na pôde tohto súpera sa hrá ťažko. Začali sme dobre, no potom sme inkasovali z prvej akcie v šestnástke. Musím pochváliť chlapcov, dostali sa z toho a nezvesili hlavy,” povedal k výkonu svojho mužstva Potter.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali