Ako je to s Nicholsonovej extrémizmom? Prečo SaS zrazu vyzerá tak proslovensky? Vydrží to aj po voľbách?

Ako je to s Nicholsonovej extrémizmom? Prečo SaS zrazu vyzerá tak proslovensky? Vydrží to aj po voľbách?

Bratislava 20. mája 2019 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Revolúcia požiera svoje deti, hovorí staré pravidlo. Kto s čím zachádza, s tým aj schádza. Čo zaseješ, to aj zožneš. Každému sa raz všetko vráti. Božie mlyny melú pomaly, ale isto – to zase hovoria ľudové múdrosti. Začína sa spravodlivosť pomaly dostávať aj k liberálnym extrémistom?

Na snímke Lucia Ďuriš Nicholsonová

Stalo sa to, čo sa v budúcnosti zákonite bude stávať častejšie: fanatizmus sekty pravdoláskarov sa bude obracať aj voči nim samým. Mimovládka Inštitút pre ľudské práva (Human Rights Institute), na svoj zoznam „nebezpečných“ kandidátov na post poslancov Európskeho parlamentu zaradila aj podpredsedníčku Národnej rady Luciu Nicholsonovú (SaS).

Reklama

Dôvod má byť ten, že Nicholsonová navrhla, že po štyroch deťoch by pre mužov aj ženy mohol byť úkon sterilizácie bezplatný. „Len preto, že som si dovolila navrhnúť dobrovoľné bezplatné sterilizácie pre všetkých (vrátane mužov) po štyroch deťoch. Má to byť opatrenie, ktoré možno – dobrovoľne a bezplatne – využijú ľudia, ktorí nemajú peniaze na antikoncepciu a nechcú rodiť deti do chudoby, kde sa o ne nevedia postarať,” uviedla Nicholsonová (píšeme o tom TU).

Nicholsonová sa tak dostala do jednej spoločnosti s tými, od ktorých sa každý slušný slniečkar a liberál zúfalo odťahuje, ako keby boli nakazení morom: poslancami ĽSNS. Aby to na nej neostalo prilepené, musí si to umyť mydlom a pre istotu ešte aj solvinou:

Reklama

„Ten návrh nie je opatrením proti rómskym ženám. Je to úplná hlúposť. Je to pre ne a prišla som na to už veľmi dávno. Tendenčne a účelovo sa nechal Inštitút zapredať k takejto diskreditačnej kampani. Kto ma pozná vie, že dennodenne bojujem za práva rôznych menšín,” všemožne sa snaží zbaviť strašného biľagu Nicholsonová a vymenúva ako sa zaslúžila o predloženie návrhu na registrované partnerstvá, ako bojovala za práva ľudí s zdravotným postihnutím, ako založila vlastné občianske združenie Dajme radu, v ktorom pomáha rodinám s nevyliečiteľne chorými deťmi s operáciami v zahraničí. „Nikdy som sa nebránila konštruktívnej kritike, no toto je naozaj nechutná účelová antikampaň, na ktorú nemám slov,“ dotknuto hovorí Nicholsonová.

Lenže šéf Inštitútu pre ľudské práva Peter Weisenbacher nie je sám, kto vidí podobnosť medzi Nicholsonovou a tými, ktorých nazývajú extrémistami. Na nedávnom diskusnom podujatí o slobode médií Nicholsonová rozprávala príbeh o tom, ako kdesi na strednom Slovensku pribehla k nej jedna pani, že ju obdivuje a chce sa s ňou odfotografovať. Tá pani sa Nicholsonovej vyznala z toho, že ju nesmierne uznáva a povedala, že sú iba dvaja politici, ktorých zbožňuje, a jedným z nich je ona. Na otázku, kto je ten druhý, pani odpovedala, že Marián Kotleba. „A toto nie je jediný podobný prípad, stáva sa mi to častejšie,“ posťažovala sa Nicholsonová.

Ako to teda je s Nicholsonovej extrémizmom? Hovorí sa, že bez vánku sa ani lístok na strome nepohne. Nedávno Sulíkovci vyhlásili, že bližšia než Progresívne Slovensko je im strana Sme rodina, ktorá sa nedávno s veľkou predvolebnou okázalosťou spojila so Salvinim a Le Penovou v európskej frakcii MENL (píšeme o tom TU), ktorú demokratické a objektívne mainstreamové médiá označujú za fašistov. Položme si kontrolnú otázku: ako by správny a slušný demokrat mal označiť niekoho, kto sa chce spojiť so spojencami fašistov?

„Takže vy chcete vedieť, čo si myslím o nacistoch? Poviem vám to kulantne. Pripomínajú mi mohamedánov: aj tí prídu k vám domov a najprv sa tvária milo, ale potom vám zakážu jaterničky, pivo a dievčatám sukne. A vy ani neviete ako, ocitnete sa v mešite a musíte sa modliť k Aláhovi, aby vás nekameňovali,“ povedal Jan Werich v roku 1938. A skladačka začína do seba zapadať: poslanec SaS Martin Klus pred časom vystupoval v parlamente ako obhajca islamskej nadácie, kde obhajuje napríklad právo mohamedánov stavať na Slovensku mešity… Začína to vyzerať tak, že vlastne dnes už medzi nacistami, mohamedánmi a liberálmi nie je skoro žiadny rozdiel, takže je vlastne jedno, koho budeme voliť v nadchádzajúcich voľbách.

 

Reklama

 

Že to preháňam? Že to je zavádzanie? Že motám piate cez deviate a dávam do jedného košíka jablká s vajíčkami? No dobre, odhalili ste ma. Ale o čom je potom celé to divadelné predstavenie, ktoré môžeme naživo sledovať v podaní „demokratických“ opozičných parlamentných strán, ktoré sa zrazu všetky (a je to fakt iba zhoda náhod, že práve pred voľbami) tvária ako udatní zástancovia Slovenska a slovenského národa a neohrození bojovníci proti diaľkovému neokoloniálnemu riadeniu tunajšej gubernie?

A prečo je tá kampaň, aby ľudia preboha išli k voľbám, taká prehnane hysterická? Prečo sa všetci tí influenceri, hejteri, blogeri, jašteri, youtuberi, promotéri a iní eskamotéri tak veľmi snažia zmobilizovať svoje stádo? Veď tých štrnásť europoslancov si predsa Slovensko zvolí bez ohľadu na to, koľko ľudí k voľbám príde…

Tá kampaň je v skutočnosti preto taká zúfalá, pretože je tu vážna obava, že sa do Bruselu dostane niekto, koho si tam euromašinéria naozaj veľmi neželá. Všetky tie populisticko-korporátnefašisticko-mohamedánsko-liberálno… skrátka protislovenské sily pred voľbami do europarlamentu robia všetko pre to, aby slovenského voliča znechutili, odradili, pomýlili, zneistili a hlavne dezorientovali. Nesmierne im záleží na tom, aby dezorientovaný volič hlavne nevolil toho, kto by mohol hru na jednu bránku zmeniť na hru podľa trochu iných pravidiel: autentické národné sily. A práve to môže byť pre rozmýšľajúceho voliča azda najspoľahlivejšou indíciou pri rozhodovaní, čo robiť na budúcu sobotu.

Ivan Lehotský

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

13:38

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali naopak v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. V utorok o tom informoval poskytovateľ stravných lístkov a stravovacích kariet, spoločnosť Edenred.

13:38

Napredovanie výstavby diaľničného úseku Ivachnová – Hubová označil v utorok ružomberský primátor Ľubomír Kubáň za dobrú správu. Pripomenul však, že prioritou je aj dopravné prepojenie diaľnice a rýchlostnej cesty R1. Trvalé dopravné zaťaženie totiž podľa Kubáňa trápi Ružomberok každý deň.

13:37

Spomalenie inflácie v eurozóne otvorilo Európskej centrálnej banke (ECB) dvere, aby začala toto leto znižovať úrokové sadzby. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a guvernér fínskej centrálnej banky Olli Rehn. Zároveň však upozornil, že nepriaznivá geopolitická situácia môže takéto plány zmariť.

13:36

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie eurozóny aj celej Európskej únie (EÚ) vo februári 2024 vzrástol, keďže export sa zvýšil a import klesol.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali