966 úmrtí je nahlásených v USA po očkovaní proti COVID-19

❚❚

Bratislava 10. marca 2021 (HSP/Epochtimes/Foto:CDC, Screenshot vaers.hhs.gov)

 

V USA zomrelo po očkovaní vakcínami Moderna alebo Pfizer/BioNTech 966 ľudí. Tieto čísla sú zdokumentované vo „Vaccine Adverse Events Reporting System“ (Systém hlásenia nežiadúcich účinkov očkovania). 85 percent úmrtí sa vyskytlo u ľudí nad 60 rokov

summary
Na snímke nformácie zo správ VAERS o očkovaní mRNA vakcínou na COVID-19

Podľa „Adverse Incident Reports“ zhromaždených Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a Food and Drug Administration (FDA) zomrelo v USA 966 osôb po podaní vakcíny mRNA na COVID-19.

.

V období od 14. decembra do 19. februára bolo do systému VAERS podaných 19 769 hlásení po očkovaní mRNA vakcínami od spoločností Moderna alebo Pfizer/BioNTech. Toto sú jediné dve vakcíny podané počas skúmaného obdobia. Po 19. februári nie sú v súčasnosti k dispozícii žiadne údaje zo systému VAERS.

966 úmrtí predstavuje 5 percent z celkového počtu hlásených nežiaducich udalostí. Z tých, ktorí zomreli, zomrelo 86 (8,9 percenta) v ten istý deň, keď boli zaočkovaní. Ďalších 129 (13,4 percenta) zomrelo do 24 hodín. Ďalších 97 zomrelo do 2 dní a 61 do 3 dní. Do jedného týždňa zomrelo celkovo 514 (53,2 percenta). 173 zomrelo v priebehu 7-13 dní. 106 v priebehu 14-20 dní.

.

85 percent úmrtí sa vyskytlo u osôb starších ako 60 rokov; pod 60 rokov bolo päť úmrtí u ľudí vo veku 20-29 rokov, 8 vo veku 30-39 rokov, 20 vo veku 40-49 rokov a 57 vo veku 50-59 rokov.

Podrobné informácie zo správ VAERS možno nájsť v tabuľkách tu:

 

Porovnanie s vakcínami proti chrípke

Žiadna z mRNA vakcín nie je schválená FDA, majú len núdzové schválenie. Predstavujú odklon od tradičných vakcín v tom, že nepoužívajú žiadnu časť podozrivého patogénu na stimuláciu imunitného systému, ale skôr nukleozidovo modifikovanú RNA, z ktorej Moderna odvodila aj názov.

Dr. Christian Perronne, vedúci oddelenia infekčných chorôb v Hospital Raymond-Poincaré v Garches vo Francúzsku, uviedol v sťažnosti podanej v Európe:

.

„Prvé vakcíny, ktoré nám ponúkajú, nie sú žiadne vakcíny. Sú to produkty génovej terapie. Oni … vstrekujú nukleové kyseliny, ktoré spôsobia, že naše vlastné bunky budú produkovať prvky vírusu.“

Úmrtnosť po očkovaní mRNA proti COVID je oveľa vyššia ako po očkovaní proti chrípke.

Údaje CDC umožňujú iba hrubý odhad úmrtnosti po očkovaní proti chrípke. CDC uvádza, že počas chrípkovej sezóny 2019-2020 dostalo očkovaciu látku 51,8 percent populácie USA, čo predstavuje približne 170 miliónov ľudí.

VAERS uvádza, že v kalendárnom roku 2019 (nie v chrípkovej sezóne 2019-2020) došlo po očkovaní k 45 úmrtiam. V roku 2018 došlo k 46 úmrtiam a v roku 2017 bolo hlásených 20 úmrtí.

K 45 úmrtiam v roku 2019 dochádza pri miere 0,0000265 percenta (vypočítané z počtu vakcín podaných v chrípkovej sezóne 2019-2020).

.

K 19. februáru bolo podaných 41 977 401 očkovaní vakcínami proti COVID-19, pričom bolo po očkovaní hlásených 966 úmrtí, čo predstavuje mieru asi 0,0023 percenta.

 

VAERS: Systém hlásenia nežiadúcich účinkov očkovania v USA

Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) bol založený v USA v roku 1990 s cieľom zachytiť nepredvídané reakcie vakcín. VAERS je kritizovaný jednak za to, že ktokoľvek môže podať správu a jednak za to, že zachytí iba zlomok nežiaducich incidentov.

Webová stránka VAERS popisuje systém nasledovne:

„Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), založený v roku 1990, je národným systémom včasného varovania na zisťovanie možných bezpečnostných problémov s vakcínami licencovanými v USA. Spoločne ho spravujú Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a U.S. Food and Drug Administration (FDA). VAERS prijíma a analyzuje správy o nežiaducich udalostiach (možných vedľajších účinkoch) po tom, ako bola osoba zaočkovaná.“

VAERS
Na snímke systém hlásenia nežiaducich účinkov na stránke vaers.hhs.gov

Nahlásiť nežiaducu udalosť môže pritom ktokoľvek.

„Od zdravotníckych pracovníkov sa vyžaduje, aby hlásili určité nežiaduce udalosti a od výrobcov vakcín sa vyžaduje, aby hlásili všetky nežiaduce udalosti, o ktorých sa dozvedia.“

A ďalej: „VAERS je pasívny systém nahlasovania, to znamená, že sa spolieha na to, že jednotlivci nahlásia svoje skúsenosti CDC a FDA. Účelom VAERS nie je určiť, či vakcína spôsobila zdravotný problém, ale je obzvlášť užitočný na zisťovanie neobvyklých alebo neočakávaných vzorcov hlásení nežiaducich udalostí, ktoré by mohli naznačovať možný bezpečnostný problém s vakcínou. Týmto spôsobom môže VAERS poskytnúť CDC a FDA cenné informácie o tom, že sú potrebné ďalšie práce a vyhodnotenia, aby sa mohol možný bezpečnostný problém ďalej posúdiť.“

Bez lekárskej diagnózy alebo pitvy nie je hlásenie nežiaducej udalosti po očkovaní dôkazom, že očkovanie spôsobilo určité príznaky.

 

.
Reakcie spoločností

V reakcii na The Epoch Times k správe VAERS o úmrtiach Steven Danehy, Director of Global Media Relations pre Pfizer, napísal:

„Doteraz boli našou vakcínou zaočkované milióny ľudí. Závažné nežiaduce udalosti vrátane úmrtí, ktoré nesúvisia s vakcínou sa, žiaľ, vyskytujú s podobnou mierou ako vo všeobecnej populácii.“

Moderna neodpovedala na žiadosti o stanovisko.

Databáza VAERS je plná informácií a pre niektorých používateľov môže byť ťažké ju nájsť. The Epoch Times extrahoval údaje čo najprehľadnejšie do tabuliek, ktoré možno nájsť na nižšie uvedenom odkaze.

Odkaz nižšie poskytuje tabuľky, ktoré obsahujú nasledujúce informácie: na karte „All Deaths Readable“ (Všetky úmrtia) sú popisy toho, čo sa stalo s pacientmi – účinky, ktoré zažili, podľa hlásenia zdravotníckych pracovníkov a/alebo príbuzných alebo iných svedkov; identifikačné čísla VAERS (používané na vyhľadanie kompletného súboru v databáze VAERS); typ očkovania; výrobca; názov očkovania; dátum podania; vek, pohlavie a štát každého recipienta; ako aj anamnéza; a ďalšie lieky, ktoré pacienti užívali.

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali