Ako žúroval šéf Progresívcov? Portál Glob píše o borovičke, marihuane i zvratkoch

Ako žúroval šéf Progresívcov? Portál Glob píše o borovičke, marihuane i zvratkoch

Bratislava 23. augusta 2019 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban sa už priznal k užívaniu marihuany a LSD, vo svojich starších príspevkoch dokonca písal aj o “predaji bieleho”. Na prednáškach pred študentmi rozprával o svojich drogových zážitkoch ako o niečom pozitívnom a prirovnával ich k svojej úspešnej podnikateľskej kariére. Dnes portál Glob.sk prišiel s ďalšími zaujímavými zisteniami

Na snímke nový predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban

Portál zverejnil správy z webovej stránky blackhole.sk, ktorá je určená pre hackerov, či ľudí, ktorých zaujímalo programovanie a svet IT a ktorá patrila Michalovi Trubanovi, ktorý v komunite vystupoval pod prezývkou “bhole“. “Bhole” na tejto stránke v roku 2006 spísal akúsi reportáž, ako to na ich spoločnej akcii vyzeralo a prebiehalo.

Reklama

Účastníci tejto párty sa na začiatku, podľa správy, ktorú portál Glob zverejnil bez diakritiky, stretli v krčme v centre Bratislavy. Pilo sa pivo a pootvarali sa aj nake booky a chytala sa wifina, ktora je v slovaku free. Ti, ktori maju kompov uz plne zuby si radsej dali kolovat SPEKA (marihuanová cigareta pozn. redakcie) co by zlozil aj rusku armadu. Usmevy na nasich tvarach a nasraty casnik na druhej nasvedcovali, ze vsetko je v najlepsom poriadku.”

V reporte píše aj o tom, že si z konca párty toho veľa nepamätá. “Ako tajnu zbran som si do slovaku zavolal jedneho z najvacsich rozbijacov v bratislave, ktory hned po prichode zavelil borovicku a startovalo sa,” píše a dodáva, že v kombinácii borovičiek a piva sa pokračovalo aj potom, ako sa časť partie presunula do podniku v Mlynskej doline. “Ako to uz v lacnej prime byva, zacali sa tocit piva a borovicky. Dalej sa mi report pise velmi tazko, lebo jednak sa uz nic slusne coby stalo za zverejnenie nestalo a aj tak si uz moc nepametam.”

Reklama

Ďalej bhole píše aj o tom, že všetky fotografie z akcie kvôli ich obsahu zverejniť ani nemôže: “Public fotky najdete neskor v gallerii, kompletnych 450MB aj s videom, je pristupne len pre ucastnikov sessny. Access si treba pytat na irc. Lebo niektore veci sa public proste nemozu dat, akykolvek sme salamisti. (hryzenie usi, lozenie po lampach, oblievanie pivom, speky, PAPERE, zaludkove zloby, neschopnost chodit atd… ).”

Celý opis párty podľa “bhole”, mena ktoré používal Michal Truban

 

Trubanova drogová kauza

Len prednedávnom sa na YouTube objavilo video, kde Truban hovorí na prednáške pred mládežou o drogách. Nepriamo sa sám priznal k užívaniu drog. “To mám zasa čo ma drogy naučili, že keď máš bad trip (zlýstav po užití drogy), tak že to nie je niečo čo ti bude trvať celýživot. Takže viem, že keby mi je jakeby zlé v rodinnom živote, alebo v podnikaní, viem, že to iba prejde,” vyhlásil  Truban.

Potom sa však objavilo aj ďalšie video, pravdepodobne z rovnakej prednášky, kde to už pripomína propagáciu drog pred mládežou.  Svoju cestu k úspechu vysvetlil na tejto prednáške takto: “Vždy to vysvetľujem ľuďom na princípe drog. To ako fungujúdrogy, chľast a takáto študentská zábava, to isté viete aplikovať na úspech na prácu.”

Reklama

Následne vymenoval niekoľko bodov ako sa stať úspešným: “Prvý bod je dať si prvú malú dávku pri drogách. Potom je tretia vec, ktorá to celé uľahčuje, čo mám ja rád na tom športe a na tých drogách je ten dopamín efekt, hej že, to si každý povie, že stávanie a zdravá strava vôbec nie je takádobrá ako húlenie, lebo nemáte pri tom taký dobrý stav pri tom, alebo potom.”

“Takže toto sú také tri body, ktoré som sa ja naučil popri užívaniu drog a, ktoré sú možno užitočné a dajú sa aplikovať, ako keby na to, keď chcete niečo v živote dosiahnuť, na túvašu cestu za úspechom, alebo za vašim snom,” povedal Truban pred študentami. (viac v článku)

Truban po zverejnení týchto, informácií užívanie drog popieral a priznal sa len k tomu, že kedysi ako študent užíval marihuanu. Neskôr ale zverejnil video v ktorom priznal, že vyskúšal aj LSD.

“Naozaj, marihuanu som mal viackrát, nebolo to iba raz na intráku a zároveň aj pred 12 rokmi som vyskúšal LSD a to je všetko,” priznal sa liberálny progresívny politik s tým, že aj toto obdobie bolo súčasťou jeho príbehu. “Nie sú to len podnikateľské úspechy a šport, ale aj takéto chyby.”

V rovnakom videu sa vrátil aj k spomínanej prednáške, kde pred mladými ľuďmi hovoril o omamných látkach. “Takto sa o drogách pred študentami nemá rozprávať. Chápem, že je veľmi veľa ľudí, ktorí denne fajčia trávu a berú to ako samozrejmosť, ale zároveň drogy sú škodlivé,” uviedol Truban (viac v článku).

Reklama

 

“Predaj bieleho”

Potom sa však v médiách objavila stará správa z už spomínanej stránky blackhole.sk, kde Truban píše o “predaji bieleho”.  “Nebudem sa dlho rozpisovať, dnes ma čaká ešte predať 5 gramov bieleho.” V ďalšom článku Truban písal, že “biele je už rozpredané, už ma neotravujte, že aj vy chcete…”

Tieto správy neskôr veľmi zaujímavo vysvetlil.  “Tak som si moje staré blogy otvoril a spomenul si: množstvo užívateľov (user-ov), chcelo, aby naša stránka blackhole mala aj biely dizajn, preto som si robil srandu, že teda svojim užívateľom biele dám.”

Ďalej tiež povedal, že používateľom stránky predstavil nové vlastnosti webu a zo svojich užívateľov si robil “srandičky”. “O tri dni som im na blackhole.sk predstavil nový biely dizajn spoločne aj so žltým. Takto sme sa bavili v našej komunite bežne, preto SMER-áci a SNS-kári musia byť úplne zúfalí, keď sa chytajú tohto. Ale uvedomil som si tiež, že takýchto vtipov vyhrabú a prekrútia ešte veľa. A potom budú vyradostení ukazovať na moje staré vtipy z blogov pred 12 rokmi a dúfať, že ľudia kvôli tomu zabudnú, že oni už v tej dobe veselo rozkrádali krajinu a produkovali kočnerovcov a bašternákov,” (viac v článku).

 

Policajt a nefunkčné zadné svetlo

Neskôr tiež na svoju obhajobu zverejnil, nie veľmi podarené video, v ktorom sa pomocou scénky s policajtom snažil ľudí presvedčiť, že tí, ktorí jeho kauzy vyťahujú, to robia len preto, lebo sa ho vlastne boja (viac v článku).

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali