Vodič jazdil po diaľnici rýchlosťou 219 km/h, dostal pokutu 800 eur

Vodič jazdil po diaľnici rýchlosťou 219 km/h, dostal pokutu 800 eur

Bratislava 26. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy 

Policajti Diaľničného oddelenia Policajného zboru v Malackách namerali českému vodičovi v pondelok (25.7.) krátko po 20.15 h prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti o 89 km/h. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

“V úseku 25. km diaľnice D2 v smere do Českej republiky bolo prostredníctvom meracieho prístroja zaznamenané osobné motorové vozidlo značky BMW jazdiace rýchlosťou 219 km/h. Za nebezpečnú jazdu, ktorou vodič, občan Českej republiky, ohrozoval nielen svoj život, ale aj život a zdravie ďalších účastníkov cestnej premávky, mu policajti uložili blokovú pokutu vo výške 800 eur, ktorú na mieste zaplatil,” uviedla Mihalíková.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky.

Reklama

“Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách,” dodala Mihalíková.

 

Dvaja Trnavčania za lúpež skončili vo väzbe

Policajti obvinili zo zločinu lúpeže dvoch Trnavčanov, ktorí v piatok 8. júla v nočných hodinách na Okružnej ulici v Trnave prepadli 34-ročného muža. Jeden sa postavil pred neho a druhý ho zozadu skopol na zem. Keď ležal, z vrecka nohavíc mu odcudzili značkový mobilný telefón v hodnote 500 eur a zobrali mu aj 130 euro hotovosť.

“Ukradnutý telefón predali, ten sa postupne dostal cez viaceré ruky až k jednému mužovi, ktorý zistil, že ide o telefón známeho,” informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Operatívnymi informáciami policajti stotožnili oboch páchateľov, 25-ročného Andreja a o rok staršieho Lukáša a obvinili zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom. Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby, kde ich v pondelok (25.7.) na základe príkazu súdu eskortovali. Obvineným hrozí za lúpež trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Reklama

 

Polícia vyšetruje nehodu, ktorá sa stala medzi L Mikulášom a Prešovom

Polícia žiada o pomoc svedkov dopravnej nehody, ku ktorej došlo v nedeľu (24.7.) v čase o 22.45 h na diaľnici D1 v smere od Liptovského Mikuláša na Prešov v 323,5 kilometri. TASR o tejto výzve informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa jej slov vodička osobného motorového vozidla zn. Citroën Berlingo začala predchádzať nákladné motorové vozidlo nezistenej výrobnej ani poznávacej značky, ktoré ju vytlačilo do zvodidiel, pričom sa od nich odrazila a následne narazila do zvodidiel na druhej strane. Nakoniec sa vozidlo prevrátilo na pravú stranu a asi po 100 metroch ostalo stáť.

Pri dopravnej nehode došlo podľa Migaľovej k zraneniu vodičky a jej spolujazdkyne. “Alkohol bol u vodičky vylúčený vykonanou dychovou skúškou,” dodala s tým, že celková škoda vzniknutá pri dopravnej nehode bola vyčíslená na 7800 eur. Vodič, ktorý nehodu zavinil, na mieste s vozidlom nezotrval.

Reklama

“Vzhľadom k objektívnemu prešetreniu dopravnej nehody polícia žiada prípadných svedkov tejto udalosti, aby kontaktovali políciu buď osobne na Diaľničnom oddelení v Mengusovciach, telefónne číslo 0961 89 2555, prípadne na známom telefónnom čísle 158 alebo na ktoromkoľvek policajnom oddelení,” konkretizovala hovorkyňa.

 

Polícia zo zločinu lúpeže obvinila 23-ročného Mareka B. z okresu Galanta

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 23-ročného Mareka B. z okresu Galanta zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

“K lúpeži došlo v nočných hodinách dňa 12.7.2016 na parkovisku pri Záhradníckej ulici v Bratislave, kde obvinený spolu s doposiaľ neznámym páchateľom obrali násilím 33-ročného muža o veci osobnej potreby v hodnote takmer 180 eur. Pri lúpeži utrpel poškodený odreniny a reznú ranu na predlaktí, zranenia si nevyžadovali lekárske ošetrenie,” informovala Kurucová.

Obvineného stíhajú na slobode, po spolupáchateľovi policajti naďalej pátrajú.

“V súlade s Trestným zákonom hrozí za tento zločin lúpeže trest odňatia slobody na tri až osem rokov,” dodala Kurucová.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali