Tatar, Jurčo a Hossa skórovali, Halákovi sa nedarilo

Tatar, Jurčo a Hossa skórovali, Halákovi sa nedarilo

New York 7. februára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Alex Gallardo)

 

Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v nočných zápasoch zámorskej NHL

Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v nočných zápasoch zámorskej NHL. Tomáš Tatar zaznamenal gól a asistenciu pri výhre Detroitu Red Wings nad New Yorkom Islanders 5:1, jedným presným zásahom sa na nej podieľal aj jeho spoluhráč Tomáš Jurčo. Zápas nevyšiel brankárovi “ostrovanov” Jaroslavovi Halákovi, ktorý dostal z 13 striel 4 góly a po Tatarovom zásahu v 31. minúte striedal. Marián Hossa skóroval v oslabení pri triumfe Chicaga v Dallase 5:1, dal svoj 10. gól v sezóne a 496. v kariére.

Reklama
Na snímke slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar
Na snímke slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar

Detroit strelil 5 gólov v jednom zápase prvýkrát od 5. decembra a zastavil päťzápasovú domácu sériu prehier. Skóre duelu otvoril v 15. minúte Jurčo, ktorý presnou strelou švihom zaznamenal svoj tretí gól v sezóne. “Najlepší zápas odohral na Floride, ale aj v tomto stretnutí podal veľmi dobrý výkon. Dokázal, že vie strieľať góly a jeho sebavedomie rastie. Som spokojný aj s jeho defenzívnou prácou,” povedal pre Detroit Free Press tréner Jeff Blashill na adresu 23-ročného Jurča. V polovici duelu zvýšil Tatar svojím 15. gólom v sezóne už na 4:0, keď bekhendom dorazil strelu Andreasa Athanasioua. Haláka po tomto góle vystriedal Jean-Francois Berube. Slovenský brankár odišiel do kabíny poriadne nahnevaný. “Musíme zlepšiť presilovky a potrebujeme lepší výkon od brankára, aby sme boli úspešní,” povedal pre newsday.com tréner Islanders Jack Capuano. Red Wings potešili divákov v Joe Louis Arene víťazstvom prvýkrát od 20. decembra. Do zostavy “ostrovanov” sa po 11 zápasovej pauze vrátil obranca Johnny Boychuk. Tretia tretina sa začala o 36 minút neskôr, pretože rolbár pri úprave ľadu nechtiac zachytil kus z upevnenia bránky a spravil tým v ľade veľkú ryhu. Rozhodcovia pre bezpečnosť hráčov čakali kým poškodený ľad zamrzne. Úplne ideálne to však nebolo a preto si tímy v polovici tretej tretiny otočili strany.

Marián Hossa skóroval v druhom zápase za sebou a od hranice 500 gólov v NHL ho delia už len štyri zásahy. Slovenský útočník minútu pred koncom prvej tretiny zápasu v Dallase strelil v oslabení gól na 3:1, keď ťažil z výbornej práce kapitána Jonathana Toewsa. Bol to jeho 31. gól v oslabení v kariére, vďaka čomu sa vyrovnal na 19. mieste historických tabuliek Matsovi Sundinovi a Billovi Barberovi. Už len jeden gól v početnej nevýhode ho delí od vyrovnania Joea Sakica, Bobbyho Clarkea, Guya Carbonneaua a najlepšieho Slováka v tomto rebríčku Petra Bondru. Hviezdou stretnutia v Dallas bol Arťom Anisimov, ktorý mal bilanciu 1+3 a tiež skóroval v oslabení. “Celú sezónu patrí k našim najlepším hráčom,” povedal tréner Joel Quenneville na adresu ruského útočníka, ktorého Blackhawks získali v júni z Columbusu. Chicago vstúpilo do zápasu raketovo a už v 34. sekunde otvoril v presilovke skóre obranca Brent Seabrook. Svoj 32. gól v sezóne strelil Patrick Kane a upevnil si pozíciu najlepšieho strelca NHL. Výborný výkon podal brankár Corey Crawford, ktorý chytil 36 striel Stars. Druhý slovenský “jastrab” Richard Pánik nebodoval.

Reklama

Montreal zdolal v kanadskom derby Edmonton 5:1 a prerušil sériu štyroch prehier. Hviezdou duelu bol český útočník Tomáš Plekanec, ktorý strelil gól, zaznamenal tri asistencie a štvorbodovým vystúpením vyrovnal svoje maximum v kariére. Prvé víťazstvo v NHL od 25. marca 2015 zaznamenal brankár Ben Scrivens, ktorého Montreal získal v závere minulého roka práve z Edmontonu. Obranca “olejárov” Andrej Sekera bol na ľade 18:38 minúty, zaznamenal mínusový bod a tri strely. Hviezdny nováčik Connor McDavid prvýkrát od návratu po zranení nebodoval, ale ukázal viacero pekných akcií. “Má plnú tašku trikov a neviete, ktorý kedy vytiahne. Treba mu hrať tvrdo do tela a neustále ho mať na očiach. Je to hráč s obrovským talentom, neprekvapuje ma, čo dokáže,” povedal obranca Montrealu P.K. Subban na adresu McDavida.

O víťazstve Bostonu 2:1 nad Buffalom rozhodol v predĺžení z trestného strieľania Brad Marchand, ktorý potrestal faul Rasmusa Ristolainena. “Už som mal toho plné zuby, ledva som dýchal. Som šťastný, že to vyšlo a dal som gól,” povedal s 24 gólmi najlepší strelec Bruins po prvom trestnom strieľaní v predĺžení v histórii klubu. Lavička Sabres s nariadením nájazdu vôbec nesúhlasila. “Myslím, že rozhodcovia sa môžu hanbiť. Podľa mňa to nebol vôbec faul, nie to ešte na trestné strieľanie,” povedal zámorským médiám brankár Buffala Robin Lehner. Kapitán Bostonu Zdeno Chára strávil na ľade 23 a pol minúty, bol pri inkasovanom góle, na bránku vyslal tri strely a dve minúty si odsedel na trestnej lavici. V druhej tretine pri mele pred bránkou nechtiac vrazil do rozhodcu, ale našťastie sa nič nestalo.

Pittsburgh vyhral na ľade Floridy 3:2 po predĺžení, hoci ešte v závere tretej časti prehrával 0:2. Potom však zobrali situáciu do rúk obranca Chris Letang a kapitán Sidney Crosby a postarali sa o veľký obrat. Letang strelil dva góly vrátane víťazného v predĺžení a pridal asistenciu, Crosby vyrovnal na 2:2 a na dva góly prihral. Hviezdny útočník Penguins zaznamenal svoj 900. kanadský bod v NHL vo svojom 677. zápase. Stal sa desiatym najrýchlejším hráčom, ktorý dosiahol tento míľnik. Na hranicu 900 bodov sa z hráčov Pittsburghu dostal okrem Crosbyho len Mario Lemieux a Jaromír Jágr. Panthers prišli o päťzápasovú víťaznú sériu. Duel sledovalo 20.295 divákov, čo bola tretia najvyššia návšteva v histórii klubu.

O víťazstve Washingtonu 3:2 nad New Jersey rozhodol v nájazdoch Alexander Ovečkin, keď bekhendovým blafákom prekonal Coreyho Schneidera. “Naučil som sa to od Oshieho, on vie takto oklamať brankára. Skúsil som ho napodobniť a vyšlo to,” povedal kapitán Capitals pre nhl.com. Brankár Braden Holtby zaznamenal 32. víťazstvo v sezóne a je v tejto štatistike na čele NHL. Prvý gól v NHL strelil center Washingtonu Paul Carey.

Hráči NY Rangers “ukradli” víťazstvo Philadelphii, keď 12,9 sekundy pred koncom vyrovnal na 2:2 perfektnou strelou od modrej čiary obranca Keith Yandle a potom v nájazdoch rozhodol Mats Zuccarello. Zápas nedohral kapitán “jazdcov” Ryan McDonagh, ktorý už v prvej tretine opustil ľad po údere od Wayna Simmondsa do tváre. V ďalšom kanadskom derby vyhrala Ottawa nad Torontom 6:1 a zastavila sériu troch prehier. Štyri asistencie zaznamenal kapitán Erik Karlsson a od čias Chrisa Cheliosa (1994-95) je prvým obrancom, ktorý v jednej sezóne zaznamenal dva zápasy s bilanciou 0+4. Predtým sa mu to podarilo 14. októbra proti Columbusu. V drese Toronta opäť nedostal šancu obranca Martin Marinčin.

Reklama

Hokejisti St. Louis vyhrali nad Minnesotou 4:1, keď zažiaril brankár Brian Elliott. Ten zaznamenal 38 zákrokov, z toho 23 striel kryl v druhej tretine. Blues sa na štvrtý pokus dočkali výhry v riadnom hracom čase nad Minnesotou. Wild sa v poslednom čase nedarí, nepomohlo ani to, že tréner Mike Yeo “posadil” Thomasa Vaneka a Jasona Zuckera.

Sumáre NHL:

PHILADELPHIA FLYERS – NEW YORK RANGERS 2:3 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0, 0:1)
Góly: 28. Gostisbehere (Voráček, Giroux), 46. White (Gostisbehere, VandeVelde) – 44. Kreider (Girardi, Zuccarello), 60. Yandle (Fast, Boyle), rozh. náj. Zuccarello. Brankári: Mason – Lundqvist, strely na bránku: 28:28, 19.819 divákov.

NEW JERSEY DEVILS – WASHINGTON CAPITALS 2:3 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 42. Blandisi (Zajac, Josefson), 48. Henrique (Blandisi, Stempniak) – 33. Burakovsky (Williams, Kuznecov), 55. Carey (Niskanen, Laich), rozh. náj. Ovečkin. Brankári: Schneider – Holtby, strely na bránku: 24:29, 16.514 divákov.

MONTREAL CANADIENS – EDMONTON OILERS 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) Góly: 8. Gallagher (Plekanec, Subban), 17. Eller (Fleischamnn), 32. Plekanec, 39. Subban (Plekanec, Gallagher), 50. Gilbert (Plekanec, Galchenyuk) – 42. Pouliot (Purcell, Davidson). Brankári: Scrivens – Talbot (41. Nilsson), strely na bránku: 36:24, 21.288 divákov.

Reklama

DETROIT RED WINGS – NEW YORK ISLANDERS 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Góly: 15. JURČO (Nyquist), 19. Quincey (Larkin, Dacjuk), 28. Green (Richards, Dacjuk), 31. TATAR (Athanasiou, Nyquist), 43. Larkin (Richards, TATAR) – 45. Tavares (Okposo, Leddy). Brankári: Mrázek – HALÁK (31. Berube), strely na bránku: 20:29, 20.027 divákov.

BOSTON BRUINS – BUFFALO SABRES 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 13. Eriksson (Pastrňák, Krejčí), 63. Marchand z tr. str. – 31. Reinhart (McGinn, O’Reilly). Brankári: Rask – Lehner, strely na bránku: 38:38, 17.565 divákov.

OTTAWA SENATORS – TORONTO MAPLE LEAFS 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Góly: 1. Smith (Methot, Stone), 5. Zibanejad (Pageau, Karlsson), 8. Ryan (Wideman, Anderson), 28. Lazar (Karlsson, Dzingel), 41. Stone (Karlsson, Smith), 43. Lazar (Chiasson, Karlsson) – 44. Parenteau (Winnik, Phaneuf). Brankári: Anderson – Reimer (8. Bernier), strely na bránku: 25:27, 19.379 divákov.

FLORIDA PANTHERS – PITTSBURGH PENGUINS 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)
Góly: 27. Jokinen (Trocheck, Campbell), 50. Barkov (Jokinen) – 55. Letang (Crosby), 59. Crosby (Letang, Daley), 62. Letang (Crosby, Daley). Brankári: Luongo – Zatkoff, strely na bránku: 44:35, 20.295 divákov.

ST. LOUIS BLUES – MINNESOTA WILD 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly: 23. Tarasenko (Šťastný, Steen), 30. Lehterä (Fabbri, Brouwer), 37. Šťastný, 43. Brouwer (Fabbri, Lehterä) – 39. Dumba (Parise, Coyle). Brankári: Elliott – Dubnyk, strely na bránku: 24:39, 19.318 divákov.

NASHVILLE PREDATORS – SAN JOSE SHARKS 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Góly: 14. Neal (Johansen, Jackman), 27. Järnkrok (Johansen), 38. Arvidsson (Ribeiro, Forsberg), 47. Forsberg (Weber), 49. Arvidsson (Forsberg, Ribeiro), 56. Weber – 36. Thornton (Vlasic, Couture), 54. Couture (Thornton, DeMelo). Brankári: Rinne – Jones, strely na bránku: 30:30, 17.192 divákov.

DALLAS STARS – CHICAGO BLACKHAWKS 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Góly: 18. Seguin (Jamie Benn, Eaves) – 1. Seabrook (Keith, Anisimov), 17. van Riemsdyk (Panarin, Anisimov), 20. HOSSA (Toews, Hjalmarsson), 33. Anisimov (Hjalmarsson), 38. Kane (Anisimov, Panarin). Brankári: Niemi (21. Lehtonen) – Crawford, strely na bránku: 37:26, 18.532 divákov.

COLORADO AVALANCHE – WINNIPEG JETS 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly: 6. Grigorenko (Iginla, Beauchemin), 35. Duchene (Bondarchuk, MacKinnon) – 19. Ladd, 23. Stafford (Scheifele), 31. Stafford (Trouba, Perreault), 50. Perreault (Stafford). Brankári: Varlamov – Hutchinson, strely na bránku: 34:39, 14.983 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – CALGARY FLAMES 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Góly: 59. Etem (Vey, Burrows) – 27. Frolík (Brodie, Backlund), 56. Monahan (Hudler, Bennett), 58. Backlund, 60. Bennett (Frolík, Brodie). Brankári: Miller – Hiller, strely na bránku: 35:30, 18.570 divákov.

Reklama

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 11:37 1 1 2 1 1 4
Tomáš Jurčo (Detroit) 10:46 1 0 1 1 1 0
Marián Hossa (Chicago) 16:06 1 0 1 0 3 2
Andrej Sekera (Edmonton) 18:38 0 0 0 -1 3 0
Zdeno Chára (Boston) 23:31 0 0 0 -1 3 2
Richard Pánik (Chicago) 9:27 0 0 0 0 1 0
Jaroslav Halák (NY Islanders) 30:20 4/13 69,2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali