Riešili len Hamáčkovu cestu, ututlanie Vrbětíc nie. Šéf vojenskej rozviedky nepotvrdil verziu médií. “Dnes je celá vec jasnejšia.” Paroubek odhalil, komu mal slúžiť novinársky útok na Hamáčka. Hamáček prišiel o jedného svojho slovenského priateľa

Riešili len Hamáčkovu cestu, ututlanie Vrbětíc nie. Šéf vojenskej rozviedky nepotvrdil verziu médií. “Dnes je celá vec jasnejšia.” Paroubek odhalil, komu mal slúžiť novinársky útok na Hamáčka. Hamáček prišiel o jedného svojho slovenského priateľa

Bratislava 7. mája 2021 (HSP/Sputnik/Sputnik/Sputnik/Sputnik/Foto:SITA/AP-Petr David Josek, TASR/AP-Alexander Zemlianichenko, Facebook-Jiří Paroubek, Facebook-Jiří Kubík, Facebook-Jan Hamáček, TASR-Michal Svítok, Polícia ČR, Sputnik-Foreign Ministry of the Russian Federation)

 

Cesta prvého vicepremiéra Jána Hamáčka do Moskvy bola predmetom rokovania na stretnutí 15. apríla, potvrdzuje riaditeľ Vojenského spravodajstva Jan Beroun. Ako uviedla podpredsedníčka komisie pre kontrolu činnosti VZ Jana Černochová, Beroun odmietol potvrdiť, že by sa na schôdzi riešil možný politický obchod s Ruskom

Jan Hamáček
Na snímke Jan Hamáček

Tvrdenie autorov servera Zoznam Správy o tom, že prvý vicepremiér Ján Hamáček mal 15. apríla na schôdzke v kancelárii ministerstva vnútra prerokúvať možnosť dohody s Ruskom ohľadom kauzy Vrbětice, nepotvrdil jeden z jej účastníkov, riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Beroun. Dnes to uviedla podpredsedníčka komisie Poslaneckej snemovne pre kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva Jána Černochová.

Reklama

“Pán riaditeľ Beroun potvrdil, že prebiehal rozhovor na tému cesty pána Hamáčka do Moskvy, ale rozhodne nepotvrdil, že by bola táto cesta do Moskvy predmetom výmenného obchodu za kauzu Vrbětice”, poznamenala Černochová na dnešnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala po zasadnutí komisie.

Ďalej dotyčná vyhlásila, že na spomínanej schôdzi prerokovávali otázku možného nákupu ruskej vakcíny Sputnik V, nešlo však o žiadnu súvislosť či prepojenie s informáciami týkajúcimi sa výbuchu muničného skladu vo Vrběticích.

Reklama

Predseda snemovne komisie pre kontrolu činnosti VZ Vít Rakušan podotkol, že Ján Beroun bol rozhodne proti tejto ceste, o čom Hamáčka priamo informoval. Dôvodom bol súčasný kontext česko-ruských vzťahov a budúci dosah zverejnenia informácií o incidente vo Vrběticiach.

 

Kontroverzný článok na serveri Seznam Správy

Pripomeňme, že predvčerom prišiel web Zoznam Správy s informáciou o tom, že plánovaná cesta ministra vnútra Jana Hamáčka do Moskvy nemala byť kamuflážou, ako prezentovali Hamáček a Babiš verejnosti. Odvolával sa pritom na svoje zdroje. Seznam Správy pritom tvrdí, že disponuje nahrávkou, ktorá jeho verziu podporuje a túto nahrávku nasledujúcich dňoch zverejni

Joe Biden, Vladimir Putin
Na snímke Joe Biden a Vladimír Putin

Podľa nich mal Hamáček oznámiť tieto svoje plány účastníkom stretnutia 15. apríla v kancelárii ministerstva vnútra. Hamáčkov plán mal byť taký, že s Ruskom sa urobí dohoda, v rámci ktorej mala byť odložená vrbětická kauza a Rusko za to malo výmenou dodať milión dávok ruskej vakcíny, čo malo Hamáčkovej strane pomôcť v blížiacihc sa voľbách. Okrem toho sa malo ešte uskutočniť stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho amerického náprotivka Joea Bidena v Prahe.

Podľa webu sa schôdzky zúčastnil veľvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, riaditeľ Úradu pre zahraničné styky a informácie Marek Šimandl, ďalej bol prítomný spomínaný riaditeľ Vojenského spravodajstva Jan Beroun, policajný riaditeľ Ján Švejdar a neskôr aj najvyšší štátny zástupca Pavel Zeman. Kto na schôdzi chýbal, bol však zástupca Bezpečnostnej informačnej služby.

Reklama

 

“Dnes je celá vec jasnejšia.” Paroubek odhalil, komu mal slúžiť novinársky útok na Hamáčka

Bývalý premiér ČR a niekdajší predseda ČSSD Jiří Paroubek sa vyslovil na blogu iDnes.cz k tomu, čo sa posledné dni deje na českej politickej scéne. Pred pár dňami totiž portál Zoznam Správy odpálil “bombu” týkajúcu sa údajnej dohody Jana Hamáček s Rusmi.

bývalý český premiér Jiří Paroubek
Na snímke bývalý český premiér Jiří Paroubek

Paroubek vo svojom texte poukazuje najmä na to, s akým cieľom bola táto “bomba” odpálená a komu to slúži.

“Dnes je celá vec jasnejšia. J. Kroupa sa v minulosti už niekoľkokrát pokúsil cielenými dezinformáciami v rámci rozsiahlej mediálnej kampane poškodiť sociálnu demokraciu”, uviedol a zabrdol do minulosti, pričom pripomenul niekoľko káuz.

Prehovoril aj o zatknutí svojej niekdajšej námestníčky na ministerstve pre miestny rozvoj Věry Jourovej na ruzynskom letisku, ku ktorému došlo dva dni pred komunálnymi a senátnymi voľbami v roku 2006.

Reklama

“Věru Jourovú zatkli na základe úplne vykonštruovaného obvinenia samotným zástupcom šéfa policajného útvaru ÚOOZ, Hrušku. Nezákonne ju držali vo väzbe niekoľko týždňov. Vykradli jej byt. Jej deti mali dlhodobé následky z tejto brutálnej policajnej akcie, zaštítené médiami pod taktovkou J. Krúpy,” spomína.

Kroupové kauzy a čo je cieľom
Paroubek tak hovorí o tom, že už skôr bolo cieľom tejto “šarády” poškodiť sociálnu demokraciu.
Hlavný redaktor portálu Zoznam Správy Jiří Kubík
Na snímke hlavný redaktor portálu Zoznam Správy Jiří Kubík

“A asi ju tiež poškodili. Veď vo voľbách do snemovne začiatkom júna 2006 získala ČSSD takmer tretinu hlasov voličov. Proste išlo o to jej pustiť v nasledujúcich voľbách trochu žilou. A tiež oslabiť moju politickú pozíciu, čoby vtedajšieho predsedu ČSSD. O nič viac a o nič menej nešlo,” dodal.

Aj ďalšia veľká Kroupová “kauza” z roku 2010 mala poškodiť sociálnu demokraciu vo voľbách do Snemovne v júni 2010.

“MFD a hlavnú úlohu v tom hrali Kroupa s Kubíkom, teda dnešné opory serveru Zoznam Správy, sa pokúsili vykonštruovať klamlivé obvinenia vo vzťahu k mojej osobe, ako vtedajšiemu predsedovi ČSSD. Obvinenia sa týkali toho, že som sa niekedy v máji 2006 (a MFD potom ústami zástupcu svojho šéfredaktora oznámila i presný dátum) mal zísť v Kramářovej vile, čoby predseda českej vlády, s lobistami firmy Steyer, ktorá mala vyrábať obrnené vozidlá Pandur pre českú armádu,” uvádza dotyčný.

Vo svojom texte potom dodáva, že si pamätá, ako vtedy v jeho štábe zavládlo zdesenie, ako preukázať, že sa s lobistami Steyeru, ktoré vraj ani nepoznal, nestretol.

“Najhoršie sa totiž bránia nevinní ľudia, ktorí neklamú. Ako preukázať, že lož nie je lož? To je naozaj zložité a niekedy vlastne nemožné,” zamýšľa sa Paroubek a uvádza, že práve na niečom takom vtedy stála konštrukcia klamstiev Krúpy a Kubíka.

Všetko sa však nakoniec vyriešilo tým, keď sa Paroubek pozrel do svojho itinerára. Vďaka tomu zistil, že bol v onen májový deň spolu so svojou vtedajšou manželkou Zuzanou na konferencii Európska únia – Latinská Amerika vo Viedni.

“A pretože konferencia bola dvojdňová za účasti šéfov vlád a štátov EÚ a Latinskej Ameriky, nebolo mysliteľné, aby som v tú istú dobu bol v Prahe na stretnutí s lobistami zbrojárskej firmy. Dodnes som vďačný za chybu, ktorú vtedy urobil zástupca šéfredaktora MFD, keď oznámil konkrétny dátum, kedy vraj robil so mnou ranný rozhovor v Kramářovej vile pre MFD a z miestnosti, kde následne prebiehal rozhovor, predtým odišli lobisti Steyeru,” uvádza.

Vo svojich spomienkach sa niekdajší vrcholový politik vracia aj k rozhovoru na ČT, kam sa vtedy mal odobrať Jaroslav Tvrdík, čoby volebný manažér strany. Rozhovor podľa jeho slov moderoval Železný a zúčastnil sa ho najbližší spolupracovník J. Krúpy, J. Kubík.

“A ten rozhovor dvoch osobných priateľov, Kubíka a Železného, ​​ma mal politicky zničiť. J. Tvrdík ale Kubíka a Železného zotrel ako špinavé okno. Predložil im dôkaz o mojej účasti na konferencii vo Viedni, ktorý jednoducho nešlo spochybniť. Mladá fronta seriál o mojom údajnom korupčnom rokovaní v kauze Steyer hneď na druhý deň a navždy opustila,” uzatvára vec.

V súvislosti s týmito prípadmi tak Paroubek tvrdí nasledovné: “Zhrnuté a podčiarknuté, J. Kubík a J. Kroupa sú známi novinárski iluzionisti a škandálisti. Pokiaľ budú pokračovať v celej “kauze”, budem zverejňovať ich ďalší prehmaty z minulosti”.

Reklama

 

Hamáčka chápem a Netolický je nedôveryhodný zdroj

Stojí si tiež za tým, že sa novinárska vierohodnosť týchto dvoch osôb blíži nule. Z tohto dôvodu má tiež pochopenie pre krok Jana Hamáčka.

“Ja dosť dobre chápem J. Hamáčka, že sa chce dobrať finančnej náhrady za nemajetkovú ujmu, ktorú ich počínaním utrpel,” myslí si.

Trochu “srandovné” mu príde aj “svedectvo”, zverejnené na serveri Zoznam Správy, podľa ktorého bol jeden z tajomných zdrojov spomínaného servera, exponent sociálnej demokracie, informovaný Hamáčkom o pripravovanej ceste do Ruska.

“Z tohto zdroja sa vykľul jeden z hlavných porazených zjazdu ČSSD, hajtman Pardubického kraja, Netolický. Ale pán hajtman nezašiel tak ďaleko, že by mu J. Hamáček na pracovnej schôdzi ráno 15. 4. hovoril niečo o Vrběticiach. Takže toto údajné Netolickeho svedectvo je srandovné a bezcenné vo vzťahu k podstate celej kauzy,” myslí si.

Reklama

Podotýka pritom, že “podstatou celej kauzy je údajná snaha Hamáčka vymeniť mlčanie v súvislosti s výbuchmi vo Vrběticiach za milión vakcín Sputnik V a umiestnenie summite Biden-Putin do Prahy“.

“Takže ak pán Netolický nedisponuje takým svedectvom, tak si toto jeho vyjadrenie môžu J. Kroupa a J. Kubík naložiť do octu. A “vyhrážky” Krúpy o tom, že “svedok” pôjde na súd a tam to povie, nie sú vôbec relevantné. Hamáček s Netolickým sa proste bavili o niečom inom ako by si priali Kroupa s Kubíkom,” dodáva.

A reč prišla aj na ruské vakcíny, o ktorých Paroubek tvrdí, že by boli potrebné na to, aby sa čo najrýchlejšie proočkovalo oných želateľných 7 miliónov českých občanov.

“O tom niet žiadneho sporu. Aj ja som pred niekoľkými týždňami napísal niekoľko článkov, v ktorých som nákup ruských alebo čínskych vakcín odporúčal. Celá vec však spadla aspoň na nejakú dobu pod stôl s ohľadom na kauzu Vrbětice. To musí pochopiť každý, a to aj tí, kto o zapojenie Rusov do Vrbětického “atentátu” pochybujú a dožadujú sa hmatateľných dôkazov o ich účasti,” uzatvára danú tému Paroubek.

 

Reklama
Hamáček otvorene prehovoril o ceste do Moskvy aj kauze Vrbětice. Taktiež priznal stratu priateľa

Zdôraznil však, že nemohol mať rozhodne, vopred dohodnuté vakcíny, ako mnohí tvrdia, a to najmä preto, že nebolo s kým a ako

líder ČSSD a minister vnútra Jan Hamáček
Na snímke líder ČSSD a minister vnútra Jan Hamáček

“Mal som dohodnutú schôdzku s ministrom Manturovom. Áno, to je pravda. Schôdzu sme dohodli, pretože tá cesta bola pripravená, áno. Ale žiadne iné dohody tam neboli,” poznamenal.

Zmienka padla aj o tom, že už mal objednané aj lietadlo do Ruska. Okrem toho Hamáček prezradil aj podrobnosti zrušenia tejto cesty.

“Tá debata aj toho 15. apríla večer bola len o tom, kedy sa tá cesta má zrušiť. Debata na tých schôdzkach nebola o tom, čo sa bude robiť v Moskve, ale o tom, kedy ju máme zrušiť. A ten záver bol ten, že ju mám zrušiť vo chvíli, kedy budeme mať pripravené to riešenie. To znamená vyhostenie ruských diplomatov a nótu pre veľvyslanca Alexandra Zmejevskijho,” objasnil.

Tvrdí tiež, že nie je pravda, že by Andrej Babiš o jeho pláne odísť do Moskvy nevedel. “Vedel, veď som tu informáciu o ceste dal na twitter. To nebolo nič tajné. Pán premiér, ako povedal aj v stredu v Snemovni, sa koncom toho týždňa – bavíme sa o týždni, kedy bolo toho 15. dozvedel, že tá cesta nebude. A v piatok to oznámil verejnosti,” myslí si.

V neposlednom rade sa rozhovor stočil aj k tomu, že mal Hamáček do Ruska pôvodne odletieť so svojím slovenským kolegom Andrejom Dankom. Prezradil, že ho táto akcia stála priateľstvo so slovenským politikom.
Jan Hamáček, Andrej Danko
Na snímke vpravo Andrej Danko a vľavo Jan Hamáček

“Áno, stálo, pretože má pocit, že som ho využil pre nejakú hru. Dúfam, že si to spolu vysvetlíme. Na začiatku toho príbehu som ho poprosil, nech tie schôdzky v Moskve dohodne a on ich dohodol,” povedal s tým, že o kauze Vrbětice s nikým neoprávneným nehovoril.

Záverom potom Hamáček podotkol, že je v celej veci pripravený podať vysvetlenie, pokiaľ ide o predmet stretnutia so zástupcami spravodajských služieb, policajným prezidentom aj najvyšším štátnym zástupcom. Túto vec teraz šetrí NCOZ.

Reklama

“Uvidíme, či niekto pochybil, alebo nepochybil. Zatiaľ sa na mňa ale nikto neobrátil, na to je asi ešte skoro,” povedal.

 

iRozhlas: Brigádnici z Vrbětic dostali pred výbuchom voľno. Majiteľa IMEX vo februári zadržala polícia

Server iRozhlas prišiel s novými zisteniami vo Vrbětickej kauze. Vo februári polícia na dva dni zadržala majiteľa spoločnosti Imex Group Petra Bernatíka ml. a deň pred výbuchom dostali brigádnici nečakané voľno. Ich bezprostrednými nadriadenými boli pracovníci, ktorí zahynuli pri výbuchu. Polícia však naďalej sleduje ruskú stopu.

následky výbuchu vo Vrbeticiach
Ilustračné foto

S novými informáciami od anonymných zdrojov v kauze Vrbětice sa roztrhlo vrece. Okrem Respektu a servera Zoznam Správy sa o exkluzívny materiál podelil aj verejnoprávny iRozhlas.

Podľa zistení serveru si brigádnici spoločnosti Imex Group, ktorá muníciu skladovala, 15. októbra, teda deň pred prvým výbuchom, museli vziať nečakané voľno. Do firmy v ten deň vyrazil majiteľ firmy Petr Bernatík mladší, a to bez sprievodu, čo podľa brigádnikov nebolo obvyklé.

Voľno brigádnici dostali, hoci pracovníci firmy Imex Group mali v polovici októbra urýchlene pripraviť výbušniny k prevozu. Právnik firmy Radek Ondruš pripustil, že v ten deň brigádnici skutočne voľno dostali, hoci sa vyskladňovala veľká zásielka. Zdôvodnil to tým, že zbrojári firmy Luděk Petřík a Vratislav Havránek, ktorí na brigádnikov zvyčajne dohliadali, boli pracovne v Ostrave. To, že tam v ten deň išiel majiteľ Imex, je podľa neho náhoda.

“Brigádnikov si organizoval Petřík, on ich teda logicky nechal doma, pretože mal niečo iné na práci v Ostrave a oni tam bez neho nemohli byť”, tvrdí Ondruš.

Reklama

Problém je však v tom, že Petřík a Havránek sú onými dvoma obeťami výbuchu v sklade. Preto či voľno nariadil Petřík, alebo to bol priamo majiteľ firmy, možno ťažko teraz zistiť.

Ďalej Ondruš spochybňuje, že bolo nezvyčajné, aby Bernatík sklad navštívil sám. Právnik ďalej odmieta, že by Bernatík mohol niektorému z ruských agentov umožniť, aby sa nepozorovane do skladu dostal.

Predtým Ondruš podľa portálu Seznam Správy tvrdil, že si Bernatík do areálu skladu zašiel, aby skontroloval objednávku, ktorú si mal odviezť zákazník. “Zistil, že nie je v poriadku, a hneď zaúkoloval zamestnanca, nech to napraví,” písal server.

 

Bernatíka držala polícia v cele

iRozhlas ďalej zistil, že v súvislosti s výbuchom Bernatík tento rok vo februári skončil na dva dni v cele predbežného zadržania. Server túto informáciu získal od troch zdrojov z Bernatíkovho blízkeho okolia i bezpečnostných zložiek.

“Zadržali ho, a to na základe predchádzajúceho súhlasu prokurátora. Rovnako u neho doma polícia aj vo firme Imex Group uskutočnila prehliadku,” uviedol serveru anonymný zdroj.

Ondruš serveru uviedol, že o zadržaní Bernatíka nič nevie. Informácie ďalej komentovať odmietol.

“Túto informáciu o zadržaní nemám, nie je mi to známe,” uviedol.

Reklama

Dohliadajúci žalobca zo zlínskej pobočky Krajského štátneho zastupiteľstva v Brne Martin Malus vec odmietol komentovať, rovnako ako aj Národná centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ).

“Neviem, čo s ním robili, ale bolo to pre neho veľmi náročné,” povedal napríklad jeden zo zamestnancov Imex, ktorý si prial zostať v anonymite. “Bolo to vo februári, vonku bola práve fujavica. Prišli v neoznačených autách, výsluch trval niekoľko hodín,” dodal zdroj.

Sám Bernatík mladší sa s novinármi servera iRozhlas baviť odmietol a odkázal ich na svojho právnika.

Podľa iRozhlasu kriminalisti nepristupujú k Bernatíkovi ako ku svedkovi, ale zisťujú, či nepomohol domnelým ruským agentom či už vedome, alebo nevedome, dostať sa do skladu, ktorý jeho firma prenajímala, aby ho vyhodili do vzduchu.

Radiožurnál ďalej zistil, že do ostravského hotela Corrado, kde sa mali v októbri ubytovať domnelí ruskí agenti, chodili aj spomínaní Petřík a Havránek, ktorí zahynuli pri výbuchu, aby si zastrieľali na strelnici, ktorá je súčasťou hotela.

Na snímke Maria Zacharovová

Rusko svoju zodpovednosť za výbuchy vo Vrběticiach odmieta. Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin české obvinenie označil za klamstvo a ​​obvinil vládu ČR z obmedzenej zvrchovanosti. Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo obvinenia na adresu tajných služieb za absurdné a vymyslené. Podľa hovorkyne ministerstva Marie Zacharovovej obvinenia slúžia na odvrátenie pozornosti od účasti USA na príprave atentátu na Alexandra Lukašenka a prevrate v Bielorusku.

Kam a ako sa bude kauza ďalej vyvíjať bude záležať najmä od toho či portál Seznam Správy disponuje nahrávkou, ako tvrdili a či túto nahrávku zverejnia.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali