Predseda parlamentu Kollár je po nehode v stabilizovanom stave, zlomený má druhý krčný stavec. Podľa médií s ním v limuzíne sedela aj známa modelka

Predseda parlamentu Kollár je po nehode v stabilizovanom stave, zlomený má druhý krčný stavec. Podľa médií s ním v limuzíne sedela aj známa modelka

Bratislava 25. októbra 2020 AKTUALIZOVANÉ (HSP/TASR/SITA/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Premiér Igor Matovič informoval, že predseda parlamentu Boris Kollár mal vážnu autonehodu

Kollár nehoda
Na snímke vládna limuzína, v ktorej sedel predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina), havarovala za Slovnaftom na ulici Mramorová v Bratislave v sobotu 24. októbra 2020.

Zranený je Kollár, jeho ochrankár, ako aj vodič auta.

Reklama

Po nehode bol predseda parlamentu spolu s ďalšou posádkou auta prevezený do Nemonice sv. Michala v Bratislave. Podľa dostupných informácií má byť v stabilizovanom stave a pri vedomí. Utrpieť mal však poranenia po celom tele, tzv. polytraumu. Ďalší dvaja spolucestujúci ešte podstupujú vyšetrenia.

Bratislavskí policajti v sobotu večer informovali, že v čase krátko pred 17.30 prijali informáciu o dopravnej nehode, ku ktorej došlo na križovatke Ulice Svornosti a Mramorovej ulice v Bratislave.

Reklama

„Hliadky Policajného zboru hodnovernosť tohto oznámenia v krátkom čase na mieste preverili a potvrdili.“

Podľa doterajších informácií došlo na uvedenom mieste z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel.

„Pri nehode došlo k zraneniu viacerých osôb. Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u oboch vodičov vylúčené.“

Polícia uviedla, že presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom objasňovania.

Kollár nehoda
Na snímke hasiči a policajti zasahujú počas dopravnej nehody predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý havaroval za Slovnaftom na ulici Mramorová v Bratislave v sobotu 24. októbra 2020.

„Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dopady na svoje zdravie,“ zaželal im Matovič, pričom zdôraznil, že Kollárov vodič nehodu nezapríčinil.

Reklama

Nehoda sa podľa medializovaných informácií mala stať po tom, čo vládna limuzína prechádzala križovatkou na zelenú, pričom vodič bieleho volkswagenu nerešpektoval červenú svetelnú signalizáciu a do Kollárovho auta narazil.

Kollárovo auto skončilo mimo cesty.

 

Poslanci mu prajú skoré uzdravenie, prezidentka sa zaujíma o jeho stav

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že všetci účastníci tejto dopravnej nehody budú v poriadku a uzdravia sa. „Podľa mojich informácií sú stabilizovaní,“ napísal vo svojom profile na sociálnej sieti. „Aj takáto situácia nám pripomína, že si všetci musíme dávať na cestách pozor a byť opatrní,“ podotkol Šeliga.

„Žijeme hektické časy, uponáhľané a nervózne, ktoré sa prenášajú do nášho profesionálneho výkonu. Želám svojmu parlamentnému kolegovi a jeho spolupracovníkom skoré uzdravenie,“ uviedol na sociálnej sieti expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD). Jeho stranícky kolega Richard Raši podotkol, že s Kollárom mal v nedeľu 25. októbra diskutovať v RTVS. „Dnes ma šokovala správa o jeho nehode. Jemu aj jeho kolegom, ktorí s ním boli v aute, želám skoré uzdravenie,“ doplnil Raši.

Reklama
Kollár nehoda
Na snímke hasiči zasahujú počas dopravnej nehody predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý havaroval za Slovnaftom na ulici Mramorová v Bratislave v sobotu 24. októbra 2020.

Rovnako na sociálnej sieti popriali Kollárovi a jeho kolegom skoré uzdravenie šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), poslankyňa národnej rady Jana Bittó Cigániková (SaS) či minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) alebo minister financií Eduard Heger (OĽaNO).

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu národnej rady a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. „Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky, prezidentka želá skoré uzdravenie,“ informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

 

Kollár je po nehode v stabilizovanom stave, zlomený má druhý krčný stavec

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je v stabilizovanom stave v Univerzitnej nemocnici na bratislavských Kramároch. Kollár má zlomený druhý krčný stavec, liečiť sa bude niekoľko týždňov. Informovala o tom jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Boris Kollár
Na snímke vládna limuzína, v ktorej sedel predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina), havarovala za Slovnaftom na ulici Mramorová v Bratislave v sobotu 24. októbra 2020

„Predseda NRSR pán Boris Kollár bol prvotne prevezený do Nemocnice sv. Michala, kde absolvoval základné vyšetrenia. Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí,“ uviedla Jurcová s tým, že odhadovaná dĺžka rekonvalescencie pri jeho zranení je niekoľko týždňov.

 

Nové informácie

Zatiaľ čo premiér SR Matovič včera informoval o nehode s tromi zranenými, z neskoršieho vyjadrenia záchranárov vpylýva, že dopravná nehoda mala až štyroch účastníkov.

Počas prevozu bol (Boris Kollár pozn.) pri vedomí a v stabilizovanom stave. Ďalší dvaja zranení, muž a žena, si poranili hlavu a hrudník a boli taktiež prevezení do nemocnice. Štvrtý účastník nehody transport do nemocničného zariadenia odmietol,“ povedala pre denník Nový čas hovorkyňa záchranárov A. Krčová.

Ďalšie informácie o totožnosti zrazených osôb priniesol portál časopisu Plus 7 dní. Kollár mal mať aj v čase nehody údajne vo vládnej limuzíne známu modelku.

Podľa portálu Borisa Kollára previezli z Nemocnice svätého Michala v Bratislave na Kramáre. „Podľa informácií PLUS 7 DNÍ bola spolu s ním hospitalizovaná aj bývalá finalistka Miss Universe SR, bývalá modelka a vizážistka Miroslava Fabušová.“

Reklama

 

Krajniak: Ochrankár zachránil predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi život

Ochrankár predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) mu zachránil život. Všimol si, že nemôže dýchať, lebo mal zapadnutý jazyk. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Kollár mal v sobotu 24. októbra dopravnú nehodu.

„Vďaka tomu, že si to všimol, sa podarilo predsedu parlamentu rýchlo stabilizovať,“ povedal Krajniak. Ochrankárovi poďakoval za to, že mu poskytol prvú pomoc. Keď sa Krajniak pýtal Kollára, ako sa má, „povedal, že nečakal, že bude lockdown dodržiavať až takto dôsledne.“

Nezaradený poslanec Richard Raši zaželal predsedovi parlamentu, ktorý má zlomený druhý krčný stavec, skoré uzdravenie. „Chrbtica je miesto, ktorá je v bezprostrednej blízkosti miechy a často sa končia tragicky,“ podotkol Raši.

 

Reklama
Ministerstvo vnútra: Pri nehode limuzíny s predsedom parlamentu utrpel osobný ochranca zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy

Pri sobotňajšej (24. októbra) dopravnej nehode predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) utrpel jeho osobný ochranca zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva vnútra Barbara Túrosová s tým, že napriek tomu bezprostredne po nehode skontroloval stav predsedu národnej rady. Poskytol mu okamžitú prvú pomoc, pri ktorej mu spriechodnil dýchacie cesty a kontroloval životné funkcie až do príchodu rýchlej zdravotnej služby. Vodič úradu pre ochranu ústavných činiteľov absolvoval lekárske vyšetrenia, neutrpel žiadne zranenia.

„Ústavní činitelia, ktorí majú pridelené vozidlo s vodičom Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, ho môžu využívať nepretržite počas výkonu svojej funkcie. Program a cieľ cesty je plne v kompetencii chránenej osoby. Rovnako je výlučne na jej rozhodnutí aj to, kto sa bude spolu s ňou nachádzať ako pasažier v služobnom motorovom vozidle, ktoré užíva,“ uviedla Túrosová.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:22

Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia.

Lionel Messi Nashville FC - Inter Miami
Na snímke útočník Interu Miami Lionel Messi padá v odvetnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov CONCACAF proti Nashville FC 13. marca 2024 v americkom Fort Lauderdale
09:19

Pri inštalácii fotovoltiky si treba aktualizovať aj poistenie nehnuteľnosti a navýšiť si poistnú sumu o hodnotu solárnej elektrárne. Solárne panely totiž môžu zvýšiť hodnotu domu či iného objektu, v prípade podpoistenia by tak pri poistnej udalosti mohla poisťovňa vyplatiť menej peňazí. Upozornil na to riaditeľ pre neživotného poistenie v spoločnosti FinGO.sk Jaroslav Krajňák.

08:50

Ceny ropy v utorok ráno mierne klesli. Ovplyvnili ich vyhliadky na väčšiu ponuku z Ruska, slabší než očakávaný dopyt v sektoroch, ako je letecké palivo, a tiež opatrné obchodovanie pred rozhodnutím americkej centrálnej banky Fed o úrokových sadzbách. Informovala agentúra Reuters.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v apríli sa v utorok o 7.24 h SEČ predával po 82,58 USD (75,82 eura). To bolo o 14 centov alebo 0,17 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

08:26

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek na západe krajiny. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Manévre zahŕňali aj „super-veľké viacnásobné raketomety“ a došlo k nim len niekoľko dní po tom, ako Južná Kórea a Spojené štáty uzavreli každoročné spoločné vojenské cvičenie Freedom Shield.

Kim Čong-un North Korea Koreas Tensions
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un dohliada na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek na západe krajiny
07:38

Americký prezident Joe Biden usporiada v apríli prvý trojstranný summit s lídrami Filipín a Japonska, oznámil v pondelok Biely dom. Informovala agentúra AFP. Podľa nej sa Spojené štáty snažia posilniť spojenectvo v regióne voči Číne.

Schôdzka Bidena s filipínskym prezidentom Ferdinandom Marcosom a japonským premiérom Fumiom Kišidom je naplánovaná na 11. apríla a je ďalšou v sérii stretnutí s ázijsko-tichomorskými spojencami USA.

Biden
Na snímke Joe Biden
07:19

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odcestuje tento týždeň do Saudskej Arábie a Egypta na rokovania o úsilí zabezpečiť prímerie v Gaze a zvýšenie množstva humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy, uviedol v utorok prostredníctvom svojho hovorcu americký rezort diplomacie. Informovala agentúra AFP.

Antony Blinken
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
07:00

Približne 700 ľudí uviazlo v utorok na krajnom severe Austrálie po tom, čo sa touto odľahlou oblasťou prehnala tropická cyklóna a obyvateľov odrezala od zvyšku krajiny. Informovala agentúra AFP.

Búrka tretej kategórie postihla spomínané územie prudkým dažďom a silným vetrom s rýchlosťou približne 170 až 200 kilometrov za hodinu, uviedol austrálsky meteorologický úrad.

06:57

Na doživotné väzenie bez šance na udelenia milosti odsúdil v pondelok súd v USA matku, ktorá svoju 16-mesačnú dcéru nechala v detskej ohrádke a odišla na dovolenku na desať dní. Dieťa v tom čase zomrelo, informovala agentúra AP.

06:55

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu súhlasil s návrhom amerického prezidenta Joea Bidena, aby do Washingtonu vyslal delegáciu vysokopostavených izraelských predstaviteľov na rokovania o plánoch Izraela zaútočiť na mesto Rafah na juhu Gazy, ktoré je baštou Hamasu. Podľa agentúry AFP o tom informoval Biely dom.

Netanjahu Biden
Na snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vľavo) a americký prezident Joe Biden
06:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok zablahoželal Vladimirovi Putinovi k znovuzvoleniu do funkcie ruského prezidenta a ponúkol mu, že bude sprostredkovateľom medzi Moskvou a Ukrajinou.

S odvolaním sa na kanceláriu tureckého prezidenta o tom informovala agentúra AFP. Pripomenula, že to nie je prvýkrát, čo Erdogan ponúkol svoje služby ako sprostredkovateľ vo vojne medzi Ruskom a Ukrajinou.

Vladimir Putin Recep Tayyip Erdogan
Na snímke Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan
06:50

Hokejový tím NHL Anaheim Ducks poslal Slováka Pavla Regenda späť do farmárskeho tímu San Diego Gulls. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Kondenačná stopa zo štartu rakety Falcon 9 spoločnosti SpaceX je vidieť nad domami v pondelok 18. marca 2024 v San Diegu

Autor: AP/Gregory Bull

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali