Lesný robotník utrpel na Orave vážne zranenia

❚❚

Istebné 20. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Vážne zranenia utrpel v pondelok nad obcou Istebné na Orave 24-lesný robotník. Počas prác v lese ho mala zasiahnuť časť stromu do hlavy a ramena. Na sociálnej sieti o tom informovala Horská záchranná služba (HZS) s tým, že na mieste zasahoval aj vrtuľník

vrtuľník
Ilustračné foto

K posádke leteckých záchranárov zo Žiliny sa po medzipristátí na Bobotách pridal horský záchranár, ďalší dvaja smerovali na miesto zásahu pozemne. Pacient dostal neodkladné ošetrenie, z miesta ho evakuovali pomocou palubného navijaka na futbalové ihrisko v Istebnom. Tam ho preložili na palubu vrtuľníka.

.

“Následne bol pacient letecky transportovaný do nemocničného zariadenia v Martine,” dodali horskí záchranári.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:05

 

 

 

11:46

Ceny na Slovensku v júni medziročne vzrástli o 2,1 %. V domácnostiach dôchodcov aj nízkopríjmových domácnostiach bola inflácia nižšia. Medziročný rast cien v domácnostiach dôchodcov dosiahol 1,3 %, v nízkopríjmových domácnostiach 2 %. Vyšší index rastu cien pocítili domácnosti zamestnancov, a to 2,2 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:45

Nezamestnanosť v Španielsku klesla v 2. kvartáli k hranici 11 %. Dosiahla tak najnižšiu úroveň za takmer 16 rokov. Uviedol to v piatok španielsky štatistický úrad (INE), ktorého údaje zverejnil portál tradingeconomics.

11:44

Rast slovenskej ekonomiky by mal v tomto roku zrýchliť na 2,4 % z minuloročných 1,6 %. Vyplýva to z aktuálnych predikcií analytikov vybraných bánk, ktoré každý mesiac zverejňuje Národná banka Slovenska (NBS). Opäť tak mierne zlepšili svoj odhad, v júni očakávali hospodársky rast na úrovni 2,3 %.

11:42

Šéf čínskej diplomacie Wang I sa počas summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Laose stretne s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom, oznámil v piatok čínsky rezort diplomacie. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Blinken by mal podľa AFP pricestovať do Laosu v sobotu ráno na rokovania s ministrami zahraničných vecí krajín združenia ASEAN.

11:41

Pri štvrtkovej sérii výbuchov v šiestich skladoch zábavnej pyrotechniky neďaleko bulharského hlavného mesta Sofia zahynul najmenej jeden človek a ďalší utrpel ťažké zranenia. Informoval o tom tamojší minister vnútra Kalin Stojanov a dodal, že dvaja ľudia sú nezvestní, píše TASR na základe agentúry AFP.

Výbuchy v Elin Pelin vyvolali poplach a úrady evakuovali z bezprostrednej blízkosti horiacich skladov 150 ľudí. Príčina explózií naďalej nie je známa.

11:40

Tajfún Kaemi v piatok zasiahol mestá v provincii Fu-ťien na juhozápade Číny prudkými dažďami a silným vetrom. Doteraz postihol v tejto pobrežnej provincii takmer 630 000 ľudí a približne polovicu z nich evakuovali, píše TASR podľa agentúry Reuters.

Miestne meteorologické úrady uviedli, že 72 obcí v provincii Fu-ťien zaznamenalo dôsledku tajfúnu úhrn zrážok presahujúci 250 milimetrov, pričom najvyšší úhrn dosiahol až 512,8 milimetrov.

11:37

Jeden človek zahynul a sedem ich utrpelo zranenia v noci na piatok pri výbuchu v zariadení na ťažbu plynu v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu na severe Ruska. TASR o tom informuje podľa správ agentúr Reuters, RIA Novosti a TASS.

Výbuch nastal v závode patriacom spoločnosti Rospan International, ktorá spadá pod ruský ropný koncern Rosneft.

09:47

Železnice vo Francúzsku čelia masívnemu útoku, ktorý ochromí dopravu v deň otvorenia olympijských hier. Niekoľko staníc v Paríži, ako aj staníc v regióne Centre-Val de Loire, kde vedie vysokorýchlostná trať, čelilo v noci cieleným podpaľačským útokom, uviedol francúzsky železničný operátor SNCF.

09:28

Kamala Harrisová sa stretla s Netanjahuom a odsúdila dianie v Gaze.

Potenciálna prezidentská kandidátka prisľúbila, že „nebude mlčať“ o utrpení v pásme Gazy, izraelskému premiérovi vyjadrila svoje „vážne znepokojenie“ a vyzvala ho, aby sprostredkoval prímerie s Hamasom, uviedla CNN.

„Izrael má právo brániť sa a je dôležité, ako to robí. To, čo sa stalo v Gaze za posledných deväť mesiacov, je zničujúce. Nemôžeme si dovoliť stať sa necitlivými voči utrpeniu a ja nebudem mlčať. Ako som práve povedal premiérovi Netanjahuovi, je čas uzavrieť túto dohodu. Takže všetkým, ktorí vyzývali na prímerie, a všetkým, ktorí túžia po mieri, hovorím: vidím vás a počujem vás,“ povedal Harrisová po stretnutí.

Stretnutie Netanjahua a Harrisovej
Na snímke americká viceprezidentka a izraelský premiér Benjamin Netanjahu pózujú počas stretnutia vo Washingtone
08:26

Ceny ropy v piatok mierne vzrástli, za celý týždeň však smerujú k poklesu, tretí týždeň po sebe. Na ceny komodity vplýval počas tohto týždňa najmä slabnúci dopyt v Číne, ktorá je najväčším dovozcom suroviny na svete, ako aj očakávania dohody o prímerí na Blízkom východe. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali