Komentované udalosti týždňa: Hanebný verdikt Ústavného súdu o referende – občanom ostáva už len ulica. Kajúcnici údávajú Fica a Pellegriniho. Súdny proces s Kováčikom – rozhoduje Tódovej kamoška(?) Pamela

Komentované udalosti týždňa: Hanebný verdikt Ústavného súdu o referende – občanom ostáva už len ulica. Kajúcnici údávajú Fica a Pellegriniho. Súdny proces s Kováčikom – rozhoduje Tódovej kamoška(?) Pamela

Bratislava 10. júla 2021 (HSP/Foto:TASR-Roman Hanc,Jakub Kotian,TASR/AP-Oded Balilty,TASR-Dano Veselský)

 

Hanebný verdikt Ústavného súdu o referende. Občanom ostáva už len ulica

Ivan Fiačan
Na snímke predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivan Fiačan

Verdikt Ústavného súdu o stopnutí referenda o predčasných voľbách sa zapíše do dejín ako najväčší pľuvanec ľuďom do očí a totálne pošliapanie demokracie.

Reklama

Demokracia je vláda ľudu. A ľud rovnako ako si svojich zástupcov do parlamentu zvolí, by mal mať právo ich aj odvolať. Zdá sa však, že na Slovensku sa na demokraciu len hráme.

Ústavný súd svojim škandalóznym rozhodnutím posilnil moc politikov, ktorých v parlamente “zabetónoval” na štyri roky.  Občan je v podstate dobrý len na to, aby raz za štyri roky hodil svoj hlas do urny a viac sa o nič nestaral.

Reklama

Netreba zabúdať na to, že vinníčkou tejto situácie je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Tá namiesto toho, aby vypočula vôľu 600 000 občanov a okamžite vyhlásila dátum konania referenda o predčasných voľbách, poslala referendum na Ústavný súd.

Keďže Čaputová a ústavní sudcovia odopreli občanom možnosť demokratickým spôsobom – referendom skrátiť volebné obdobie svojim zástupcom , občanom ostáva jediné riešenie – ulica.

Občania môžu jedine verejným tlakom na námestiach docieliť, aby si vládni mocipáni skrátili volebné obdobie – prípadne, aby do ústavy jasne definovali, že referendum sa môže konať aj o predčasných voľbách.

 

Kajúcnici udávajú Fica a Pellegriniho

Bolo len otázkou času, kedy  príde aj na hlavných predstaviteľov opozície. Kým doteraz univerzálni kajúcnici udávali nominantov strany SMER-SD, najnovšie si zobrali na mušku priamo Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a Petra Pellegriniho.

Reklama
Ľudovít Makó
Na snímke Ľudovít Makó

Univerzálny kajúcnik Ľudovít Makó a nový kajúcnicky prírastok František Imrecze vypovedali proti Kaliňákovi, resp. Ficovi.

Bývalý šéf finančnej správy Imrecze mal povedať, že Erik Tomáš (vtedy SMER, dnes Hlas) ho požiadal o analýzu Matovičovej daňovej kauzy , ktorú vraj následne odovzdal Robertovi Ficovi s cieľom zdiskreditovať Matoviča pred voľbami 2016.

František Imrecze
Na snímke František Imrecze

Tomáš aj Fico však takéto niečo odmietajú. O Matovičovej kauze sa navyše začalo rozprávať až v roku 2017 a priniesli to médiá, teda o žiadnu diskreditáciu pred voľbami 2016 sa nejednalo.

Podľa univerzálneho kajúcnika Makóa mali Matoviča riešiť aj na ministerstve vnútra. Schôdzky sa mal okrem iných zúčasniť aj minister Robert Kaliňák. Ten však takéto stretnutie popiera.

Riešiť sa mal údajne aj exprezident Andrej Kiska a jeho daňové kauzy. Imrecze vypovedal, že na ďalšej tajnej schôdzke sa okrem Kaliňáka zúčastnil aj samotný Robert Fico.

Reklama

Dajme teraz bokom , že výpovede kajúcnikov sú krajne nedôveryhodné. Tí sú v zúfalej situácii – hrozia im vysoké tresty a jediným vykúpením je niečo natárať na svojich bývalých nadriadených.

Aj keby sa tieto tajné schôdzky skutočne odohrali, nevyplýva z nich žiadna trestná činnosť. Kaliňák ani Fico nezadali žiadne pokyny na trestné stíhania Matoviča či Kisku. Tajné stretnutia by sme mohli definovať len ako informačné.

Horšie je to už  v prípade predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho.  Novopečený kajúcnik Imrecze mal údajne vypovedať , že vtedajší štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini mal dostať úplatok 150 – tisíc eur od podnikateľa Suchobu za zmenu zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice – kvôli zavedeniu virtuálnej pokladnice.

Líder strany Hlas, Peter Pellegrini samozrejme takéto niečo popiera. Ak by bola výpoveď Imreczeho pravdivá, Pellegrini by mal veľký problém. Skôr to ale vyzerá, že ako Imrecze, tak aj ostatní kajúcnici si zrejme len zachraňujú svoj krk a povedia všetko, čo od nich niekto vyžaduje.

Koniec koncov správa slovenskej informačnej služby má hovoriť aj o manipulovaní vyšetrovaní a koordinácii kajúcnikov. Tu ide zrejme o jediný cieľ – očierňovanie a kriminalizáciu opozície. Aby sa súčasná neschopná a diletantská vláda mala čím pochváliť – keďže okrem zatvárania oponentov jej nič iné nevychádza.

 

Súdny proces s Kováčikom – rozhoduje Tódovej kamoška(?) Pamela

Po dlhých mesiacoch väzobného stíhania bývalého šéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika sa začal súdny proces. Kováčika vinia z toho, že mal údajne zobrať úplatok vo výške 50 000 eur za to, že po verdikte súdu, nepodá odvolanie v prípade mafiána Kudličku.

Dušan Kováčik
Na snímke bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v sprievode príslušníkov Zväzu väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku

A nikoho zrejme neprekvapí, že proti Kováčikovi svedči najznámejší slovenský kajúcnik a kriminálnik Ľudovít Makó, ktorý si behá po slobode.

Človek nemusí byť veštec, aby vedel ako súdny proces s Dušanom Kováčikom dopadne. Stačí sa pozrieť, ktorá sudkyňa vo veci rozhoduje – Pamela Záleská.

Táto “progresívna” sudkyňa, ktorá veselo rozdáva rozhovory pre denník N poslala do väzby aj generála Milana Lučanského, ktorý vo väzení prišiel o svoj život.

Reklama

Záleská sa vo svojom životopise  pýši účasťou na vzdelávacom kurze na budapeštianskej pobočke americkej právnej akadémie ILEA, ktorá otvorene deklaruje, že presadzuje záujmy USA a spolupracuje s FBI.

Čo je ale najzávažnejšie zistenie – Záleská má pravdepodobne blízky až kamarátsky vzťah s ultraliberálnou novinárkou Monikou Tódovou. Len pár dni pred Lučanského smrťou bola Tódová prichytená spoločne so sudkyňou Záleskou v rade ako čakajú na PCR testovanie.

Podľa zákulisných informácii boli údajne v minulosti spoločne aj na dovolenke. Na tlačovke strany SMER Tódová túto informáciu nepoprela. Ak je pravdou, že Tódová so Záleskou sú priateľky, táto progresívna sudkyňa – (ako ju nazvala Tódová vo svojom článku) by mala byť z rozhodovania o Kováčikovi vylúčená.

Aktivistická novinárka Monika Tódová totiž dlhodobo útočí na predstaviteľov a nominantov strany SMER-SD a konkrétne aj na spomínaného Kováčika. Tódová navodzuje dojem akoby Kováčik bol jednoznačne vinný. Zaujatosť jej údajnej kamarátky Záleskej je teda v súdnom procese s Kováčikom  veľmi pravdepodobná.

 

Reklama
Perla na záver: Progresívci zbierajú podpisy za dekriminalizáciu marihuany

V čase, keď Slovensko zažíva ťažké časy v spojitosti so zmareným referendom – kedy je pošliapavaná demokracia, v čase, keď je diskriminovaná veľká skupina obyvateľstva, len pre to, že odmieta experimentálne vakcíny, prichádza ultraliberálna strana Progresívne Slovensku so skutočne “dôležitou” témou.

Irena Bihariová
Na snímke Irena Bihariová

Progresívci spustili petíciu za dekriminalizáciu marihuany. Táto progresívna sekta na čele s Biháriovou týmto len dokazuje , že je absolútne odtrhnutá od reality bežných ľudí a namiesto dôležitých tém, ktoré hýbu Slovenskom ide riešiť to, aby si jej kaviarenskí povaľači mohli legálne zahúliť.

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

14:37

Približne 30 osôb utrpelo zranenia pri náraze trajektu z ostrova Capri do prístavnej plošiny v talianskom Neapole. Presné okolnosti, ako vysokorýchlostný trajekt vrazil do prístavnej plošiny, neboli bezprostredne známe. Záchranári uviedli, že žiadna zo zranených osôb nie je vo vážnom stave.

14:32

Na tisícke miest po celom Česku sa v piatok koná policajná akcia s názvom Speed Marathon, ktorá sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti. Preventívna akcia má podľa Polície ČR (PČR) prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a väčšej bezpečnosti na cestách.

14:24

V srbskom meste Niš bude v nedeľu evakuácia, aby sa dala bezpečne odstrániť nevybuchnutá bomba NATO, uviedol v piatok mestský štáb pre mimoriadne situácie.

14:19

V nasledujúcich týždňoch by mohlo dôjsť k miernemu poklesu cien benzínu, ale len do príchodu hlavnej motoristickej sezóny. Očakáva to analytik spoločnosti XTB Marek Nemky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali