Kauza krátenia daní: Aký je rozdiel medzi Kiskom a Bašternákom?

Kauza krátenia daní: Aký je rozdiel medzi Kiskom a Bašternákom?

Bratislava 14. septembra 2017 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

“Aký je rozdiel medzi Kiskom a Bašternákom?” Túto otázku si položil poslanec NR SR, Ľuboš Blaha (Smer-SD) v súvislosti s prezidentovou kauzou krátenia daní. Kým Bašternák je v médiách vykresľovaný ako najväčší zločinec, miláčik médií Kiska je len mierne, ak vôbec kritizovaný a väčšia pozornosť sa venuje tomu, kto túto kauzu vytiahol a ako si vôbec finančná polícia dovolila kontrolovať Kiskovu firmu

Na snímke prezident SR Andrej Kiska

“Kiskova firma nezaplatila na daniach 27 tisíc eur, ale denník SME rieši, že išlo o ojedinelú kontrolu… Krásny príklad dvojitého metra. Ak by podvádzal na daniach ktokoľvek iný, tak by z toho urobili kauzu ako delo. Ale keďže ide o plyšového medvedíka z prezidentského paláca a z americkej ambasády je pokyn, že ho treba natierať na ružovo, tak oni neriešia daňový podvod, ale to, že čo si to vôbec daňová kontrola dovoľuje kontrolovať. Neskutočné!” rozhorčil sa Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.

Reklama

Blaha tiež tvrdí, že Kiska sa ničoho nebojí, pretože ho vždy podržia mainstreamové média:

“On si odpočítal z daní peniaze na svoju volebnú kampaň. To nevymyslíš, to je Kiska. Ešte aj to, že kandidoval, chcel vyúčtovať štátu. Nestačí, že štát vydojil, keď si do Popradu za rodinkou lietal špeciálom a otrieskal na tom milión eur z peňazí daňových poplatníkov. On si, jednoducho, povie, že si z daní odráta volebnú kampaň. To ešte aj Matovič si na svoje daňové podvody navymýšľal rôzne komplikované schémy, zapojil do toho bielych koní, akože stratil dokumentáciu a tak. Ale Kiska ide úplne na sedláka – lebo vie, že je krytý a že ho médiá podržia.”

Reklama

Podľa Blahu by všade inde snáď “okrem Turkmenistánu” na takéhoto politika celá občianska spoločnosť vyvíjala tvrdý nátlak, ale na Slovensku nie, pretože sa mu všetko prepečie, lebo je “maznáčik juesej.”

Blaha toto konanie tiež prirovnal ku Košickému vandalovi:

“Verte tomu, že s Kiskom to ani nepohne. Ešte z toho spravia hrdinský čin, veď on vlastne obchádzaním daňovej povinnosti bojuje proti zlému štátu – je hrdinom liberalizmu! Tak ako je vagabund Lorenz hrdinom výtvarného umenia. S prepáčením, mne je už z toho zle. Ja rád pomenúvam veci tak, ako sú. Ak bol raz niekto ťažký komunista a odrazu je ťažký kapitalista, tak je pre mňa pokrytec. Ak raz niekto zbohatol na nešťastí zadlžených ľudí, tak je pre mňa úžerník. Ak raz niekto papalášsky prelietal milión eur na cesty domov, tak je to papaláš. A ak niekto neodvádza dane, tak je to pre mňa daňový podvodník. Bodka.”

Čo sa týka Blahovej otázky, aký je rozdiel medzi Kiskom a Bašternákom, pre objektivitu treba povedať, že Kiska sa má “ešte čo učiť”. Kým Kiskova Firma musela doplatiť na daniach “len” 27 000 eur, Bašternák až 2 milióny. No princíp krátenia daní je rovnaký a preto, keď odmyslíme výšku sumy nie je medzi konaním týchto dvoch pánov žiaden rozdiel. Morálny guru a miláčik mainstreamových médií tak padol na morálne dno.

Samuel Gdovin

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali