Burácajúci inauguračný prejav svetom nenávideného brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara: “Nesmieme sa nečinne prizerať genocíde nenarodených detí a homofašistickej deštrukcii rodiny”

Burácajúci inauguračný prejav svetom nenávideného brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara: “Nesmieme sa nečinne prizerať genocíde nenarodených detí a homofašistickej deštrukcii rodiny”

Brazília 5. januára 2019 (HSP/Foto: TASR/AP-Andre Penner)

 

Nový brazílsky prezident Jair Bolsonaro, ktorý po svojom víťazstve v demokratických voľbách sa dňa 1.1.2019 slávnostnou inauguráciou ujal svojho prezidentského úradu, je vynikajúci PRO-LIFE a PRO-FAMILY zmýšľajúci kresťan

Nový brazílsky prezident Jair Bolsonaro a jeho manželka Michelle Bolsonarová mávajú z auta po zložení prezidentského sľubu v Brazílii 1. januára 2019.

 

Reklama

Dňa 1.1.2019 sa uskutočnila inaugurácia nového prezidenta vo veľkej 209-miliónovej Brazílskej federatívnej republike, ktorá je piatym najväčším, respektíve najľudnatejším štátom sveta z hľadiska počtu jej obyvateľov, pretože ešte viac obyvateľov, než má Brazília, má už iba len Čína, India, USA a Indonézia. A súčasne zhodou okolností je Brazília tiežaj piaty najväčší štát sveta z hľadiska teritoriálnej územnej rozlohy tohto štátu, pretože ešte väčšiu územnú rozlohu než má Brazília má už iba len Rusko, Kanada, USA a Čína

Katolík, o ktorom naše ultraliberálne médiá vôbec nič vecné nepovedia, ak do toho nezapočítame fanaticky nenávistné ideologické texty o tom, že je to údajne vraj “nacista”, “fašista”, “rasista”, “homofób”, “xenofób” a podobne.

Reklama

Katolík, ktorý liberálov, neomarxistov a ich médiá vytáča do zúrivej nepríčetnosti vzhľadom k úplne autenticky objektívnemu popisu politickej reality nielen v Brazílii donedávna ovládanej tzv. “Stranou pracujúcich”, ale aj politickej reality všade inde v dnešnom západnom svete v zhruba posledných viac než dvoch desaťročiach, odkedy krajiny západného sveta ovládli krajne ultraľavičiarski ultraliberálni neomarxistickí extrémisti.

Bolsonara sa stal prezidentom Brazílie po druhom kole volieb koncom októbra. Šesťdesiattriročný bývalý armádny dôstojník predstavuje konzervatívnu stranu sociálnych liberálov. Stavia sa striktne proti homosexuálnej propagande a za ochranu života nenarodených detí. Kvôli jeho názorom a razantnej rétorike je Jair Bolsonaro prezývaný “tropický Trump”. Vo funkcii prezidenta Bolsonaro vystriedal Michela Tenera, ktorý bol viceprezidentom po Dilme Rousseffovej. Prvá žena na čele piatej najväčšej krajiny sveta musela vo svojej funkcii skončiť kvôli ovplyvňovaniu výsledkov štátneho rozpočtu.

Prinášame Vám inauguračný text nenávideného Bolsonara, ktorý sa ujal funkcie prezidenta dňa 1. januára tohto roku za účasti z európskych politikov len Viktora Orbána. Medzi ďalšími politikmi bol americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo, izraelský premiérom Benjamin Netanjahu a Martin Vizcarra, prezident Peru, ako vyplýva z tlačovej správy Ministerstva zahraničných vecí USA. Jeho prejav bol drvivou väčšinou médií odignorovaný. Po jeho prečítaní pochopíte prečo:

Priatelia z celej Brazílie,

s hlbokou pokorou a cťou sa na vás všetkých obraciam po prvý raz ako prezident Brazílie. Stojím pred národom v tento veľký deň, kedy sa brazílsky ľud konečne môže začať zbavovať neblahého dedičstva neomarxizmu, deštrukcie mravných hodnôt a vlády takzvanej politickej korektnosti.

Reklama

Voľby dali hlas obyčajným ľuďom, ktorých doposiaľ nebolo počuť. A hlas ulíc a hlasovacích lístkov bol veľmi jasný. A ja som tu, aby som reagoval a znovu sa zaujímam o túžbu po zmene. Som tu tiež, aby sme obnovili svoje nádeje a pamätali na to, že ak budeme spolupracovať, bude táto zmena možná.

Rešpektovanie princípov demokratického právneho štátu vedenej našou ústavou a s Bohom v centre – odo dneška budeme uvádzať do praxe tento projekt, vo viere, že väčšina brazílskych ľudí demokraticky zvolených, bude presadzovať zmeny, ktoré táto krajina potrebuje. Máme bohaté nerastné zdroje, úrodnú pôdu požehnanú Bohom a nádherný ľud.

Máme skvelý národ, ktorý budeme znovu budovať, a my to urobíme spoločne. Prvé kroky už byli vykonané. Vďaka vám som bol zvolený najlacnejšou kampaňou v histórii. Vďaka vám, sme dali dohromady vládu bez tajných dohôd a bez zákulisných politických opatrení, keď sme vytvorili tím odborných ministrov schopných transformovať našu Brazíliu. Ale stále nás čaká mnoho práce..

Nesmieme sa nečinne prizerať k ďalšiemu šikanóznemu pôsobeniu obludnej ideológie terorizujúcej brazílsky ľud a ničiacej naše hodnoty a tradície, ničiace naše rodiny a vraždiace nenarodené deti, základ našej spoločnosti. A vyzývam všetkých, aby zahájili hnutie týmto smerom. Môžeme spoločne s vami a našimi rodinami obnoviť etické a morálne normy, ktoré zmenia našu Brazíliu.

Korupcia, výsady a privilégia – nech už kohokoľvek – musí definitívne skončiť. Politizované ideologizovanie musí zostať minulosťou, aby vláda, politika i ekonomika skutočne slúžili záujmom ľudu, a nie úzkej privilegovanej vrstve neomarxistických zbohatlíkov a oligarchov. Všetko, čo sme navrhli a všetko, čo od tejto chvíle urobíme, má spoločný a neobchodovateľný zámer, hájiť predovšetkým na prvom mieste záujmy samotných Brazílčanov a až potom eventuálne prípadne aj záujmy cudzincov, Brazílsky ľud musí mať právo nielen snívať o lepších životných podmienkach a lepšom živote, ale tiež aj ťažiť z plodov svojej práce prostredníctvom spravodlivej meritokracie. A vláda musí byť tu úplne úprimná a nestranná.

Reklama

Máme veľkú výzvu čeliť dopadom hospodárskej krízy, rekordnej nezamestnanosti, škodlivým následkom doterajšieho ideologického vymývania mozgov našich detí, ideologického prekrútenia pôvodného účelu a zmyslu ľudských práv v ich pravý opak, prebiehajúcej genocíde životov nenarodených detí a homofašistickej ideologickej deštrukcii rodiny. Budeme navrhovať a realizovať nezbytné reformy. Budeme rozširovať infraštruktúru, zníženie byrokracie, zjednodušenie, odstránenie nedôvery a podpora zo strany vlády tým, ktorí plodia, starajú sa a vychovávajú deti, ktorí riadne pracujú, a ktorí produkujú hodnoty pre našu súčasnosť i budúcnosť.

To je taktiež naliehavá potreba konca ideológie hájacej banditov a parazitov štítiacich sa práce, konca ideológie policajnej šikany a kriminalizácie slušných ľudí za vyslovenie ich názorov, definitívneho konce nečinnej ľahostajnosti voči rastúcej miere násilia a sily organizovaného zločinu, ktorý berie nevinné životy, ničí rodiny a vedie všade k neistote. Naším záujmom bude podpora slušných pracujúcich ľudí riadne vychovávajúcich svoje vlastné deti, našim záujmom bude záruka vlastníckych práv a sebaobrany, a naším záväzkom je oceniť a podporovať prácu všetkých bezpečnostných zložiek v boji proti kriminalite a zločinu.

Brazília sa opäť vráti k základnému vzdelávaniu zbavenému akejkoľvek ideológie a zaujatosti, čo je to, čo skutočne mení súčasnosť a budúcnosť našich detí a vnúčat, a čo aj znižuje sociálnu nerovnosť, pretože účelom vzdelávania je vybaviť deti do života všestrannými, hoc aj niekedy vzájomne si protirečiacimi informáciami a poznatkami, pretože účelom vzdelávania nie je ideologická indoktrinácia detí nejakou jedinou neomylnou a správnou pravdou. Bez ideologickej predpojatosti musíme sa zrkadliť v národoch a kultúrach, ktoré sú príkladmi pre svet a prostredníctvom bezideologického vzdelávania našli svoju cestu k prosperite.

Odstránime ideologické skreslenie našich vnútorných domácich i zahraničných medzinárodných vzťahov. Budeme hľadať nový začiatok, slobodu a možnosti slobodného života a slobodného rozvoja pre Brazílčanov a Brazíliu!

Po dlhú dobu sa naša krajina riadila straníckymi záujmami inými než brazílskymi. Toto musí skončiť, v tomto čo najskôr obnovíme poriadok.

Sme si vedomí veľkosti našej zodpovednosti a výzvam, ktorým čelíme. Ale vieme, kam s Boží pomocou chceme ísť a potenciál, ktorý má naša Brazília. Takže budeme dňom i nocou usilovať o to, aby sa naša zem stala prosperujúcim a bezpečným miestom pre našich občanov, jeden z najväčších národov na planéte. Môžete sa spoľahnúť na moje odhodlanie budovať Brazíliu našich snov.

Vďaka Pánu Bohu za to, že ste nažive a za vás, kto sa modlil k Pánovi za mňa a za moje zdravie v najťažších dobách. Požiadam aj ja vo svojich modlitbách dobrého Ježiša, aby nám dal múdrosť, aby sme dobre viedli náš národ.

Trojjediný Boh požehnaj tomuto nášmu veľkému národu. Brazília buď vždy nad všetkým ostatným, a na prvom mieste buď predovšetkým Boh.

 

preložil Henryk Lahola

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali