Francúzske médiá informovali o niekoľkých znepokojujúcich útokoch

❚❚

Bratislava 26. septembra 2023 (HSP/Rmx/Foto:Pixabay)

 

Francúzske médiá v uplynulom týždni informovali o niekoľkých znepokojujúcich útokoch. Informuje spravodajský portál REMIX News

násilie, hrozba, znásilnenie
Ilustračné foto

Viaceré správy o znásilneniach a pokusoch o znásilnenie zo strany migrantov žijúcich vo Francúzsku sa dostali na titulné strany miestnych novín, pretože pokračujúci dramatický nárast sexuálnych útokov a masové prisťahovalectvo ukazujú nepopierateľnú súvislosť.

.

Francúzsky denník Le Figaro v piatok informoval o smrti 67-ročnej ženy, ktorú v stredu večer pred jej domom vo Versailles prepadol alžírsky štátny príslušník a potom ju násilím preniesol do jej domu, kde prežila noc trýznivého mučenia.

Migrant staršiu ženu zviazal, zbil a znásilnil a potom úspešne utiekol z domu a uchýlil sa k susedovi, ktorý kontaktoval úrady.

.

Podozrivého zatkli nasledujúci deň po tom, ako ho na mieste činu zachytili kamerové záznamy. U alžírskeho štátneho príslušníka bez trvalého bydliska sa našli osobné doklady obete, banková karta a rôzne ukradnuté šperky. Neskôr bolo oznámené, že na muža sa od februára 2022 vzťahuje nevykonateľný príkaz na vyhostenie.

Po zatknutí ponúkol polícii len “no comment” a počas výsluchu údajne zaspal na stoličke.

Podľa časopisu Valeurs Actuelles sa v nedeľu popoludní vo francúzskom meste Tours pokúsila o znásilnenie aj obeť v rovnakom veku. Policajný zdroj pre publikáciu uviedol, ako opitého sudánskeho žiadateľa o azyl vyrušil sused, ktorý ležal na svojej obeti s rozopnutými nohavicami. Z obete strhol spodnú bielizeň a udrel ju do tváre.

Tridsaťšesťročný migrant, ktorý bol údajne vo Francúzsku v regulárnom postavení a čakal na žiadosť o azyl, bol na mieste činu zatknutý a jeho obeť bola prevezená do nemocnice kvôli ľahkým telesným zraneniam, ktoré pri útoku utrpela.

Denník Le Parisien medzitým v sobotu informoval o prípade študentky prestížnej obchodnej školy ESSEC, ktorú začiatkom mesiaca znásilnil štátny príslušník Mali žijúci vo Francúzsku nelegálne.

.

Noviny odhalili, ako sa študentka 16. septembra večer vracala domov z nočného klubu, keď ju podozrivý muž prepadol a pritlačil k autu, kde ju znásilnil.

Incident si našťastie všimli dvaja policajti hliadkujúci v okolí vo vozidle, ktorí zasiahli a muža zatkli.

Počas policajného výsluchu podozrivý poprel obvinenie zo znásilnenia a trval na tom, že sex bol dobrovoľný po tom, ako sa predtým večer stretli v nočnom klube Duplex.

31-ročný migrant, známy ako Mady T., bol úradom známy už pre predchádzajúce obvinenie zo znásilnenia v tom istom nočnom klube v auguste 2022. Vtedy nebol obvinený a následne bol prepustený z policajnej väzby.

V sobotu tiež spravodajský portál Actu 17 informoval o tom, ako bol 21-ročný nelegálny migrant neznámej národnosti zatknutý po sexuálnom útoku na 51-ročnú ženu, keď sa 14. septembra vracala do svojho domu v Avignone.

.

Podľa stránky podozrivý čakal na chodbe bytu svojej obete, keď chcela vojsť do svojho domu, keď k nej pristúpil, povedal jej, že s ňou chce mať sex, pritlačil ju k stene chodby, chytil ju pod krk a pobozkal ju.

Výkriky obete počul sused, ktorý prišiel obeti na pomoc a prinútil útočníka z miesta činu utiecť.

Privolané orgány vypátrali podozrivého, ktorý vyšetrovateľom poskytol falošné meno a nemal pri sebe žiadne oficiálne doklady totožnosti. Po identifikácii muža polícia zistila, že v krajine žije nelegálne.

polícia, auto
Ilustračné foto

Ten istý spravodajský portál v piatok informoval aj o zatknutí dvoch osôb vo viacerých prípadoch skupinového znásilnenia, mučenia, barbarstva a vydierania po znásilnení 30-ročnej ženy v podzemnom parkovisku vo francúzskom meste Nice minulý mesiac.

Dvaja podozriví, Adel A. a Mohamed E., boli zatknutí vo štvrtok po tom, čo údajne mučili svoju obeť a potom ju prinútili vybrať peniaze z bankomatu, ukradli jej bankovú kartu a v noci 12. augusta z miesta činu ušli.

Policajní vyšetrovatelia vystopovali bankovú kartu a zistili, že v dňoch nasledujúcich po útoku bola použitá viackrát na rôznych miestach; vďaka kamerovému záznamu mohli vykonať formálnu identifikáciu oboch podozrivých.

Po ich zatknutí sa jeden z mužov priznal k použitiu ukradnutej bankovej karty a tvrdil, že jeho spoluobvinený mal sexuálny vzťah s cudzincom.

Dvojica zostáva vo vyšetrovacej väzbe až do začatia trestného konania v budúcom roku.

Keďže Francúzsko naďalej presadzuje liberálnu migračnú politiku, podľa najnovšej správy ministerstva vnútra sa v posledných rokoch v celej krajine naďalej prudko zvyšuje počet prípadov sexuálneho násilia.

V roku 2021, ktorý je posledným rokom, keď sú k dispozícii záznamy, bolo úradom nahlásených celkovo 30 780 znásilnení, čo je viac ako 22 770 v roku 2020 a 12 820 v roku 2016.

.

Dramatický nárast počtu znásilnení a sexuálnych útokov sa zhoduje s prudkým nárastom prisťahovalectva zo severnej Afriky, Afriky a Blízkeho východu.

Podľa úradu francúzskeho ministra vnútra 48 % trestných činov v Paríži spáchali cudzinci, zatiaľ čo v Marseille je to 55 %.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:22

Poslanci Sejmu, dolnej komory poľského parlamentu, schválili v piatok návrh zákona, ktorý bezpečnostným zložkám strážiacim hranice uľahčí použitie zbraní v reakcii na aktívne hrozby.

07:22

V ruskom Čeľabinskom kraji sa pretrhla priehrada, opravovať ju začnú v sobotu ráno, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:22

Americký prezident Joe Biden v pondelok predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu. Uviedol to v piatok časopis Politico s odvolaním sa na dva zdroje znalé problematiky, podľa ktorých prezident podporí obmedzenie počtu funkčných období sudcov a zavedenie vymáhateľného etického kódexu.

07:20

Desiatky Ukrajincov sa v piatok zišli pred budovou ukrajinského veľvyslanectva v Prahe. Formou verejného protestu sa dožadovali, aby im zastupiteľský úrad vydal cestovné pasy. Ukrajina totiž prestala v apríli poskytovať konzulárne služby v zahraničí mužom podliehajúcim brannej povinnosti.

07:20

Vo veku 35 rokov zomrel na následky rakoviny taliansky policajt Luca Scat, ktorý v roku 2016 pomohol pri dolapení Tunisana Anísa Amrího, páchateľa teroristického útoku na vianočný trh v Berlíne.

07:15

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride. Na záver stretnutia skonštatoval, že s Netanjahuom mal vždy dobrý vzťah.

Donald Trump Benjamin Netanjahu
Na snímke vľavo republikánsky prezidentský kandidát a bývalý prezident USA Donald Trump sa v Palm Beach na Floride stretol s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom (vpravo) v piatok 26. júla 2024
Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali