Dijon guerilla, čas, miesto, kontext

Dijon guerilla, čas, miesto, kontext

Bratislava 29. júna 2020 (HSP/Foto:TASR/AP-Christophe Ena)

 

1, Je za každým kriminálnikom afroMesiášom vyvolený sponzor? Hovorkyňa výboru Pravda pre Adama (Vérité pour Adama), ktorá je zároveň jeho sestrou bola až do decembra 2019 zamestnankyňou organizácie Baróna Edmonda de Rothschild „Dielo na ochranu židovských detí“ (l’Oeuvre de protection des enfants juifs). Za svojho brata (kriminálnika) bojovala jeden rok, počas ktorého bola oficiálne práceneschopná.

Ilustračné foto

2, Maghreb: arabsky المغربالعربي (al-Maghrib al-Arabi) = západ Arábie. Je to región severnej Afriky, západná časť arabského sveta zodpovedajúci arabsko-berberskej kultúrnej oblasti, s výnimkou Egypta.

Reklama

Odtiaľ je potom používané pomenovanie týchto obyvateľov, alebo ich potomkov, vrátane občanov Francúzska ako „Magrebínci“ Maghrébins.

Pred získaním nezávislosti bolo Alžírsko, súčasť Maghrebu, v našom ponímaní vlastne okresom (departament) Francúzska.

Reklama

 

3, 08/06/2020

Castaneroveoxymorony. Minister vnútra má bezpochyby problém s vyjadrovaním. V pondelok Christophe Castaner oznámil suspendovanie akéhokoľvek policajta v prípade « preukázaného podozrenia» z rasizmu. Je nutné si vybrať : podozrenie alebo preukázané.

Suspendovanie policajtov v prípade «preukázaných podozrení » z rasizmu: nejasné pravidlo … ktoré už existuje.

 

Reklama


4, 08/06/2020

Rasistické odkazy policajtov na Facebooku: odhalená už druhá súkromná skupina 9.000 členov.

Treba pripomenúť, že francúzski policajti sú už na tom tak zle, že na Magrebíncov, afroobohacovačov a iných nových Francúzov si už nesmú dovoliť ani žiadne poznámky, všetko je rasizmus a mimovládky si na nich rady zgustnú. A tak sa aspoň ventilovali na Facebooku. Francúzsky policajt sa nechá radšej upáliť alebo zmrzačiť, než by sa bránil obohacovaniu. Služobnú zbraň tasí iba veľmi zriedka, ale ani vtedy sa ho obohacovači (ako na facebooku v odhalených súkromných skupinách titulujú nových Francúzov policajti) neboja, lebo vedia, že si môžu dovoliť takmer čokoľvek. Tu je prípad policajta v civile, ktorý sa vracia vlakom domov z práce a snaží sa prekaziť lúpež. Nový Francúz sa ho však nebojí a vyzýva ho: „Streľ, streľ!“ Policajt ho postrelí do hrude, ale ďalší nov Francúz mu počas telefonovania ukradne pištoľ a postrelí policajta pri úteku do stehna:

 

Reklama

 

Takto zas s policajtmi zaobchádzajú takzvaní Black blocks, ktorí systematicky narušujú vláde nepohodlné manifestácie. Viacerí odborníci podozrievajú z ich krytia priamo štát, pretože ak by bola vôľa, za deň ich pochytajú:

 

 

05, 09/06/2020

Minister vnútra Castaner nepotrestá manifestujúcich proti rasizmu: «Emócia prekonáva zákonné pravidlá»

Tu je video o dvojakom metri polície vo Francúzsku. Na proteste proti EU, za vystúpenie Francúzska z EU sa zúčastnilo 10 ľudí. Zhromaždenia sú kvôli vírusu povolené iba pre menej ako 10 ľudí. Na zrušenie pokojného protieurópskeho zhromaždenia sa dostavilo 40 ochrancov zákona a každý z účastníkov dostal pokutu o ktorej im policajti nechceli povedať za čo im ju uložili. Protestanti sú zjavne šokovaní množstvom ozbrojencov, a nechápu takýto prejav štátnej moci. Naproti tomu presne v tom istom čase o niekoľko blokov ďalej, na Place de la République sa odohrávajúce agresívne zhromaždenie „proti systematickému štátnemu rasizmu“ na podporu zločinca Adama Traoré tá istá polícia ochraňovala. Podľa vyššie uvedených slov pána ministra.

 

Reklama

 

6, 11/06/2020

Rozhnevaní na svojho ministra Castanera, policajti demonštračne odhadzujú putá na zem.

Napriek stretnutiam ministra so zástupcami policajných odborov a snahe zmierniť napätie, policajti sa cítia svojim šéfom, ktorý sľúbil «nulovú toleranciu» rasizmu a násilnostiam, odvrhnutí a považujú to za nôž do chrbta. Vzhľadom na situáciu a protesty v USA minister dokonca zvažuje „ceremóniu pokľaknutia“. Ako uvádzajú policajti, situácia a používanie zbraní políciou v Amerike a vo Francúzsku je neporovnateľná.

 

Reklama

 

7, 12/06/2020

Začalo to v centre Dijonu, pred šiša barom Black Pearl. Predajcovia drog napadli istého Čečenca, ako neskôr povedal jeho otec „z dôvodu zlého pohľadu“. Niektorí znalci predpokladajú, že Čečenec je v tom vlastne omylom, pretože Maghrebínci si ho s veľkou pravdepodobnosťou zmýlili s domácim Francúzom, ktorých hanlivo nazývajú „kriedová tvár“ (face de craie)… Na vysvetlenie uvedieme, že Čečenci sú bledokožci kaukazského typu z – Kaukazu. Keď si teda tento 19 ročný mladík kaukazského typu dovolil pohliadnuť na „miestnych podnikateľov severoafrického pôvodu s omamnými látkami“ takzvaným „zlým pohľadom“ pod tým treba rozumieť, že nesklopil bojazlivo zrak, tak mu títo Francúzi rukolapne vysvetlili platné miestne zvyklosti. Čečenca skrátka dobila svorka Francúzov … Takéto útoky sú v dnešnom Francúzsku na každodennom poriadku, iba sa o nich nehovorí a ani nepíše. Lebo domáci Francúzi sú na rozdiel od Čečencov individualisti a nedokážu sa zomknúť do protiútoku.

Dobitý mladík sa samozrejme spojil s kamarátmi, a keďže Čečenci sú veľmi rodinne založení a súdržní, už to poobedie v piatok 12/06/2020 sa smerom na Dijon presúvalo vyše stovky automobilov Čečencov z Francúzska, ale vraj aj z Belgicka a Nemecka. Vyzbrojení tyčami a kladivami, najprv zdemolovali hore menovaný bar Čierna Perla. Potom sa boje presunuli na predmestie, s poetickým názvom Gresilles, kde sídli dotknutá skupina miestnych obchodníkov. Tu pokračovali potýčky aj v sobotu a v nedeľu. Mesto viac pripomínalo vojnovú zónu ako pokojnú idilku. Policajti sa iba nesmelo prizerali, občas vystrelili nejaký slzný granát, ale zatknúť sa nikoho neodvážili.

Reklama

Aj v nedeľu večer domáci vytiahli pištole, revolvery a automatickú pušky, strieľali a natočili odstrašujúce videá. Mnohé z nich sú zatiaľ na internete.

 

 

Pokiaľ ste mohli v predošlom videu vidieť nejaké zbrane, tak pán primátor Dijonu socialista (PS) François Rebsamen vás vyvedie z omylu: „Ja som nevidel žiadne zbrane. Viete, povedali mi, že sa strieľalo, počúvame všeličo, ale netreba veriť všetkému čo sa hovorí na sociálnych sieťach.“ Na vlastné uši tu :

 

Reklama

Odborníci sa vyjadrili, že podľa zvuku výstrelov a nájdených projektilov sa dá usudzovať, že išlo o reálne, ostré zbrane.

Pre zástupcu primátora Dijonu, socialistu (PS) Hamida El Hassouni, mladíci ozbrojení AK47 iba chceli «garantovať bezpečnosť obyvateľstva»

 

Ten pocit, že nás štát opustil

Po troch ťažkých neuveriteľných a otrasných nociach niektorí obyvatelia vyjadrili – aj silnými slovami – pocit, že ich štát opustil.„Štát nás opustil” hovorí anonymný mladík tejto štvrte. „Tri dni ich chránila polícia, to tu ešte nebolo.“

„Keď nás nechali v takejto zóne. Toto je zóna bezprávia” sťažuje sa ďalší obyvateľ. “Tu sa potýkame so žoldniermi. Dostanú sa až sem, pod ochranou a chcú zatlačiť na obyvateľov tejto štvrte. Kam to speje?

Až po troch dňoch vyčíňania v pondelok 15/06/2020 primátor Dijonu, ktorý nevidel a nepočul streľbu, požiadal ministra vnútra o nasadenie špeciálnych policajných jednotiek RAID, ktorým sa podarilo intenzitu konfliktu znížiť.

Reklama

 

8, 16/06/2020

Medzi čečenskou a maghrebinskou komunitou dohodli surealistický pokoj zbraní v mešite

V utorok 16 júna si v záhrade mešity Fraternité (Bratstvo) v obci Quétigny pri Dijone všetky dotknuté strany dohodli stretnutie o 22 h 30.

Hostiteľom a sprostredkovateľom bol imám Mohammed Ateb, Tunisan a profesor matematiky, regionálny predstaviteľ organizácie Moslimov Francúzska (Musulmans de France) a blízky teroristickej organizácii Moslimské bratstvo (Frères musulmans)

 

Reklama

 

Tu sa prejavila úplná absencia štátu a štátnej moci. Pretože na zjednanie poriadku v štáte je určená štátna moc. Tu sa v priamom prenose štát vzdáva svojej moci, ktorú prenecháva náboženským organizáciám. Štát jednoducho nefunguje. Vraciame sa do stredoveku?

 

 

Politická elita sa už niekoľko desaťročí obáva, že ak na zjednanie ozajstného poriadku naostro použije silové zložky, nastane reťazová vzbura obohatených predmestí po celej krajine a dôjde k otvorenej vojne cudzích dovezených etník. Táto vojna zatiaľ prebieha maskovane, to znamená, že dotknuté osoby o nej vedia, ale spolu s médiami sa snažia, ako vyššie uvedený pán primátor Dijonu socialista (PS) François Rebsamen, popierať aj nos medzi očami.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali