Chceli to dať na Kotlebu, no dali to na Andera

Chceli to dať na Kotlebu, no dali to na Andera

Bratislava 22. novembra 2019 (HSP / kombosnímka)

 

Lídri opozičných strán sa včera pokúšali vytvoriť tzv. blok zmeny, resp. snažili sa tváriť, že im ide o dobro Slovenska a chceli by sa spájať. Nešlo o žiadne dobro, šlo o prevzatie moci v priamom prenose. Šesť kohútov na jednom dvore nemá šancu nielen v bežnom živote, ale ani v tom politickom

Na snímke vľavo Andrej Kiska a vpravo Marian Kotleba

Za ľudí s Kiskom chcelo hodiť čierneho Petra svojim konkurentom – KDH Hlinovi, OĽaNO Matovičovi, PS/Spolu Trubanovi, Beblavému, SaS Sulíkovi. No vyzerá, že čierny Peter ostal jeho strane. Z dobrého anjela sa stal vypočítavý a tvrdý stratég bažiaci po moci.

Reklama

“Andrej Kiska odmietol štvor – aj päťkoalíciu,” povedala hovorkyňa koalície Progresívne Slovensko/Spolu Silvia Hudáčková.

Kiska sa nezabudol obuť aj do Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko. Dúfa, že voľby o sto dní dopadnú dobre. Upozornil, že vládna strana Smer je pripravená “vládnuť s fašistami”. Podľa Kisku sme svedkami “hádam najdrahšej predvolebnej kampane v dejinách SR”. Zabudol však dodať ako bola financovaná jeho prezidentská kampaň či kampaň progresívcov. Ukazovať na iných a odpútať pozornosť od svojich zlyhaní a porušení zákona, aj takto by sa dalo definovať konanie exprezidenta.

Reklama

Marián Kotleba však ukázal, že nie ego a túžba po moci, ale reálna a úprimná snaha zmeniť tento nefunkčný a skorumpovaný systém mu umožnila uzavrieť memorandum o spolupráci národných a kresťanských strán.

K ĽSNS sa pridala Národná koalícia, KDŽP Aliancia za Slovensko, Priama Demokracia a Doma dobre. Memorandum je pre nás obrovský záväzok, aby sme spravili všetko, čo bude v našich silách, schopnostiach a možnostiach pre to, aby sme Slovensko ubránili pre budúce generácie,” doplnil Kotleba.

Memorandum obsahuje 15 bodov, ktoré chcú strany po voľbách na Slovensku presadiť. Patria medzi nich napríklad obnova štátnej suverenity, potravinovej a energetickej sebestačnosti, odmietnutie registrovaných partnerstiev, ale napríklad aj ochrana manželstva ako zväzku muža a ženy. Súčasťou memoranda je aj rozdelenie miest na spoločnej kandidačnej listine pod hlavičkou ĽSNS.

Reakcie na spojenectvo národných strán nenechali na seba dlho čakať. Prvé útoky zaznamenalo KDŽP, resp. Kuffovci, keď médiá zaútočili na brata Štefana Kuffu (člen predsedníctva KDŽP), kňaza Mariana Kuffu ktorý verejne hlása, že treba bojovať aj proti liberalizmu v cirkvi.

Predsedníčka Národnej koalície Slavéna Vorobelová zaznamenala taktiež útoky, keďže na jej profile sa včera objavil status s týmto znením: “Áno, stala som sa podľa médií zo dňa na deň „fašistkou“, „extrémistkou“ aj ja, spolu s mojimi kolegami a sympatizantmi, a to len preto, že nejdeme s prúdom liberálnej ideológie a všetkých tých dúhových propagánd. Demokracia je podľa liberálov len tá ich pravda, ich názor, v opačnom prípade ste EXTRÉMISTA a iný názor sa nepripúšťa. Verím, že sa každý rozhodne sám a slobodne. No netreba zabúdať, v akom stave sa Slovensko nachádza a vďaka komu.“

Reklama

Opozícia zjavne nie je spokojná s vývojom na politickej scéne. Kiska je presvedčený, že na porážku Smeru a “fašistov” sa musí vytvoriť “jasná a silná alternatíva opozičných strán”.

To isté si však vravia národné a kresťanské strany, ktoré chcú poraziť liberalizmus a rôzne zvrátené ideológie. No tým môžeme gratulovať, pretože egá dali bokom a spájať sa im pre dobro veci darí. Zatiaľ vedie líder silného národného bloku, Marián Kotleba, či sa to niekomu páči alebo nie. Pridať v spájaní sa môžu aj Harabin s Dankom, po ktorých dohode Slovensko volá.

Pavol Novak

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:28

Poľský premiér Donald Tusk povedal, že Európa je v súčasnosti v oblasti bezpečnosti závislá od Poľska. 

Donald Tusk
Na snímke Donald Tusk
12:27

Poslanci maďarského parlamentu rokujú o sprísnení zákonov na ochranu detí a o ďalšom sprísnení postihov páchateľov pedofilných deliktov. 

12:25

Muž zaútočil s mečom na ľudí na severovýchodnom predmestí Londýna. Uviedla to miestna polícia, ktorá podozrivého zadržala. So zraneniami bolo hospitalizovaných päť osôb.

12:24

Ekvádor na pôde Medzinárodného súdneho dvora v Haagu podal právnu sťažnosť voči Mexiku za zasahovanie do svojich vnútorných záležitostí. Ide o prípad poskytnutia politického azylu pre bývalého ekvádorského viceprezidenta Jorgeho Glasa, ktorého vyšetrujú pre podozrenia z korupcie.

12:22

Členstvo v EÚ a NATO je nespochybniteľným základom slobody, prosperity a bezpečnosti ČR. Jeho najväčším prínosom je, že krajina výzvam nečelí sama. Na konferencii “20 rokov Česka v EÚ” na Pražskom hrade to povedal český prezident Petr Pavel. Opäť vyzdvihol dôležitosť eura.

Petr Pavel
Na snímke český prezident Petr Pavel
11:33

Deväťdesiatosemročná Ukrajinka z obce Očeretyne v Doneckej oblasti v čase ťažkých bojov a ostreľovania prešla za pomoci drevených palíc desať kilometrov do bezpečia. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:31

Influenceri by si mali byť vedomí, že za propagáciu nelegálnych webových stránok týkajúcich sa nelegálnych hazardných hier im hrozí pokuta. A to aj pri reklame vo forme bonusových kódov, odkazov na nelegálne online kasína alebo živého streamovania priebehu hry. V prípade fyzickej osoby ide o pokutu do výšky 50.000 eur, pri právnickej osobe do 250.000 eur.

11:30

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnutá bude prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve, ktorý Národná rada SR definitívne schválila. Poslanci o právnej norme rokovali v skrátenom legislatívnom konaní.

11:29

Medziročné tempo rastu inflácie v eurozóne zostalo v apríli 2024 nezmenené na marcovej úrovni 2,4 %. Stále tak prekračuje cieľ Európskej centrálnej banky na úrovni 2 %.

11:28

Zástupcovia konkurenčných palestínskych skupín Hamas a Fatah rokovali v Pekingu o podpore “vnútropalestínskeho zmierenia”. Uviedol to hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien.

11:27

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier označil rozšírenie Európskej únie o desať štátov pred 20 rokmi za “moment európskeho šťastia”. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali