Čepelová prehrala vo finále dvojhry v Charlestone s Petkovicovou

Čepelová prehrala vo finále dvojhry v Charlestone s Petkovicovou

Charleston 6. apríla (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Napriek prehre s bývalou svetovou desiatkou dosiahla Čepelová v Charlestone životný úspech

Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela vo svojom prvom finále dvojhry na okruhu WTA. V dueli o titul na turnaji v americkom Charlestone (dotácia 700.000 USD) prehrala na zelenej antuke so štrnástou nasadenou Nemkou Andreou Petkovicovou za 79 minút v dvoch setoch 5:7 a 2:6. V úvodnom dejstve nevyužila za stavu 5:4 setbal, čo bol zlomový moment zápasu.

Reklama
Na kombosnímke vľavo slovenská tenistka Jana Čepelová a vpravo jej súperka Nemka Andrea Petkovicová

Z podujatia Family Circle Cup si odnáša prémiu 64.000 USD a 305 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére, keď sa posunie zo 78. na 51. miesto a na pozícii slovenskej štvorky vystrieda Annu Karolínu Schmiedlovú.

Zverenka trénera Martina Zathureckého predviedla v Južnej Karolíne spanilú jazdu. V 2. kole senzačne vyradila svetovú i nasadanú jednotku Američanku Serenu Williamsovú, v 3. kole si poradila s trinástou nasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou. Vo štvrťfinále urobila krátky proces s oveľa skúsenejšou kolegyňou zo slovenského fedcupového tímu Danielou Hantuchovou a v semifinále eliminovala aj talentovanú Švajčiarku Belindu Bencicovú. Zastavila ju až Petkovicová, ktorá získala tretí titul na WTA Tour.

Reklama

Čepelovej nevyšiel úvod finálového zápasu, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Petkovicová si vybudovala náskok 3:0. Odchovankyňa košického tenisu však v ďalších minútach spresnila hru, obmedzila počet nevynútených chýb a otočila na 4:3. Za stavu 5:4 mala pri podaní súperky k dispozícii setbal, Nemka ho však odvrátila, v ďalšom geme Slovenku brejkla a prvý set napokon získala vo svoj prospech. Po razantnom bekhendovom longlajne premenila v poradí druhý setbal. Petkovicová sa dostala na koňa, v druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Čepelovej na 5:0. Slovenka odvrátila hrozbu “kanára” a znížila na 2:5, no Petkovicová už dotiahla zápas do úspešného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Čepelová bola napriek finálovej prehre s celkovým vystúpením v Charlestone spokojná. “Odohrala som tu fantastický turnaj a prežila krásny týždeň. Ďakujem za podporu môjmu trénerovi, rodičom, priateľom, ktorí mi držali palce v Košiciach i vám tu v Charlestone, boli ste skvelí. Andree blahoželám k zisku titulu. Už sa teším na ďalší ročník tohto turnaja,” povedala Slovenka v slávnostnom príhovore.

Na margo zápasu v konferenčnom hovore so slovenskými médiami uviedla. “Bol to veľmi náročný duel, bojovala som o každú loptičku. Nevyšiel mi začiatok, po dvoch stratách podania som prehrávala 0:3. Potom som sa do toho dostala a podarilo sa mi otočiť na 4:3. Škoda, že som nevyužila setbal, tam mi to nevyšlo. Petkovicová sa naopak chytila a v ďalších minútach už bola na dvorci lepšou hráčkou. V druhom sete mi príliš rýchlo ušla a už som ju nedokázala zastaviť. Postupne mi dochádzali sily, nohy som mala ako kameň. V priebehu turnaja som musela absolvovať dva náročné trojsetové zápasy a fyzicky som dnes nebola na tom dobre. Napriek prehre to bol super týždeň. Dosiahla som veľký úspech, určite ma to posunie. Budem sa snažiť pokračovať v takýchto výkonoch aj v ďalšom priebehu sezóny.”

Petkovicová zložila Čepelovej poklonu. “Blahoželám Jane k skvelému turnaju. Sama bez trénera a bez nejakej pomoci sa dostala až do finále, čo je obdivuhodné. Máš iba 20 rokov a pred sebou skvelú budúcnosť. Dúfam, že spolu ešte odohráme veľa zápasov, no nie, aby si ma zdolala,” povedala so smiechom rodáčka z Bosny a Hercegoviny.

dvojhra – finále:

Reklama

Andrea Petkovicová (14-Nem.) – Jana ČEPELOVÁ (SR) 7:5, 6:2

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval v piatok na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

10:24

Najmenej dve letecké spoločnosti v piatok narýchlo zmenili trasy svojich lietadiel po uzavretí iránskeho vzdušného priestoru. Irán uzavrel časť svojho vzdušného priestoru a niektoré letiská v reakcii na nočný útok, za ktorým podľa amerických médií stojí Izrael. Lietadlá boli presmerované na iné letiská alebo sa vrátili na miesto odletu.

10:11

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá.

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali