Ako uviedol Harabin pred novinármi svoju prezidentskú kampaň?

Ako uviedol Harabin pred novinármi svoju prezidentskú kampaň?

Bratislava 29. januára 2019 (HSP/Foto:Štefan Harabin)

 

V pondelok sa konala v bratislavskom hoteli Apollo tlačová konferencia prezidentského kandidáta Štefana Harabina. Moderátorka ho uviedla ako národného, nestraníckeho a nezávislého kandidáta, ktorý kandiduje bez akejkoľvek podpory oligarchov či politických strán, iba s podporou ľudí. Ako sám Harabin uviedol svoju kandidatúru?

Na snímke prezidentský kandidát Štefan Harabin

Hneď v úvode zdôraznil, že máme pred sebou príležitosť na jedinečnú zmenu, šancu pre všetkých nespokojných s aktuálnou situáciou na Slovensku, šancu vyslať jasný signál, že budeme brániť našu identitu, naše tradičné hodnoty, odkaz našich predkov.

Reklama

„Ako prezidentský kandidát mám pred sebou tri priority: suverenitu Slovenska, ochranu našich tradícií a právny štát,“ uviedol Harabin. „Mojím základným cieľom je urobiť poriadok v štáte. Sľubujem, že budem nezávislý a nestranícky prezident, ktorý bude mať na zreteli spravodlivý právny štát pre každého. Budem prezidentom pre všetkých ľudí. Ponúkam alternatívu proti arogancii moci a nespravodlivosti momentálnych držiteľov moci.

Ako prezident budem striktne dodržiavať najvyššie postavený právny predpis platný v SR, našu ústavu. A budem dohliadať na to, aby sa po nej nešliapalo. Slovenský prezident sa nesmie riadiť nejakými pokynmi a odporúčaniami zo zahraničia, z ktorejkoľvek strany by sa takého snahy ukázali. Slovenský prezident nemôže byť lokajom cudzej mocnosti.

Reklama
Na snímke prezidentský kandidát Štefan Harabin

Spoločnosti sa umelo podsúva teória o obmedzených právomociach prezidenta. Ja s týmto nesúhlasím. Prezident okrem toho, že reprezentuje SR navonok, i dovnútra má ústavné oprávnenia, ale i povinnosti, aby svojím rozhodovaním zabezpečoval riadny chod ústavných orgánov. To je osobitný článok v ústave. Ak sa to spojí s láskou k vlasti, ak je tam úprimný záujem o to najlepšie o Slovensko, výsledok je zaručene pozitívny.

A tým sa dostávam k jednému z dôležitých bodov môjho volebného programu, ktorým sú zmeny v sociálnej oblasti. Mnohí si myslia, že prezident predsa nemá moc tvoriť ani ovplyvňovať legislatívu. Ale ja vám hovorím, že také programové vyhlásenie vlády, v ktorom nebudú zakotvené zmeny, na ktorých ja bazírujem, nedostane šancu. Jednoducho nie je možné, aby v štáte, kde sa vláda pýši silnou a rastúcou ekonomikou, bolo 800 tisíc dôchodcov, ktorí majú dôchodok nižší ako 500 eur. Nehovoriac o tom, že počúvame, ako na každého migranta, ktorý sem príde, by štát mohol a mal vynaložiť 800 eur mesačne a k tomu zadarmo ubytovanie.

Na snímke v popredí prezidentský kandidát Štefan Harabin

Ak štát nezačne podporovať mladé rodiny vyššími rodinnými príspevkami, podporou nájomného bývanie a podobne, my si zarábame na veľký problém. A naopak, ak štát teraz mladým rodinám pomôže a umožní im mať viac detí, ktoré by oni veľmi radi mali, nebudeme musieť vôbec o verbovaní nejakých cudzincov do nášho hospodárstva hovoriť.

Urobím všetko pre to, aby sa vrátili domov tí naši občania, ktorí sa vysťahovali do zahraničia za prácou. Tie čísla sú rôzne, ale je ich okolo 400 tisíc. Toto všetko sú veci, ktoré sa dajú zakotviť do programového vyhlásenia vlády a ja ako prezident jednoducho nepodporím také programové vyhlásenie, kde nebude jasne stanovené kedy a koľko.

Autobus Štefana Harabina

Môj volebný program si napokon môžete prečítať celý na webe, ale predsa len sa pristavím pri jednej priorite. A tou sú naše národné tradície a podpora kresťanstva. V súčasnej dobe je mimoriadne dôležité podporiť to, čo tvorí našu vnútornú integritu, čo v nás rezonuje a čo je nám vlastné.

Reklama

Vidíme, že sú obrovské snahy zvonka rozbiť to, čo by sa dalo zhrnúť ako naše kultúrne a náboženské, ale aj morálne tradície. Sme ohrozovaní zo zahraničia prichádzajúcou škodlivou genderovou ideológiou, často pretláčanou už notoricky známymi mimovládnymi organizáciami platenými aj zo zahraničia. Takéto správanie a zvyky sú nám, Slovákom a Slovanom cudzie, v skutočnosti narúšajú našu integritu, protivia sa nám.

Dôvodom týchto aktivít je snaha vykoreniť nás, prerušiť naše vnútorné spojenie s naším najhlbším vnútrom, s našou minulosťou. Vykorenený človek, ktorý už nevie odkiaľ pochádza, odkiaľ vzišiel, sa stáva ľahkou korisťou, je zmätený, ľahko manipulovateľný, stáva sa služobníkom a otrokom. Preto je mimoriadne dôležité podporovať v nás to, čo je nám vlastné: naše kultúrne zvyky, naše tradície, náš krásny folklór. A budem to presadzovať všetkými prostriedkami, ktoré ako prezident budem môcť využívať.

Autobus Štefana Harabina

V časoch islamizácie a migrácie, prílevu obrovského množstva moslimov do Európy je mimoriadne dôležité podporovať kresťanstvo. Naši ľudia si zaslúžia žiť v pokojnom prostredí a prosperujúcej spoločnosti humánnych hodnôt a práva. V právnom štáte však nie je možné zavedenie prezumpcie viny v niektorých otázkach, či útočiť na nezávislosť súdnictva tými, ktorí rozkradli tento štát, ktorí ho vytunelovali a ktorí ho korumpujú.

Dôvera v štát sa dá obnoviť a všetky veci sa dajú naprávať. Na začiatok stačí zdravý rozum a rovný chrbát,“ uviedol kandidát na prezidenta SR Štefan Harabin.

Ivan Lehotský

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:08

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že podporuje európsky fotovoltický výrobný priemysel podpísaním novej “Solárnej charty”, ktorá sa zrodila pod dohľadom prebiehajúceho belgického predsedníctva v Rade EÚ.

16:08

Medzinárodný menový fond (MMF) mierne zvýšil prognózu rastu globálnej ekonomiky. Aktuálne v tomto roku počíta s expanziou o 3,2 %. Ešte v januári očakával nárast o 3,1 %. V budúcom roku by malo tempo rastu stagnovať na 3,2 %.

15:59

Hodnota nových objednávok v priemysle vo februári 2024 medziročne klesla o 6,8 % a dosiahla objem 5,51 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky medzimesačne zvýšili o 2,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:57

Súd v Moskve vyhovel žiadosti vyšetrovateľov a v neprítomnosti nariadil vziať do väzby známeho ruského novinára Michaila Zygara, ktorý je stíhaný v prípade šírenia dezinformácií o ruskej armáde.

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali