Na proteste proti základniam NATO: Slovenskí vojaci sa stávajú nástrojom provokačných snáh NATO

Na proteste proti základniam NATO: Slovenskí vojaci sa stávajú nástrojom provokačných snáh NATO

Bratislava 10. februára 2017 (HSP/Foto: SZS , ASV)

 

Vo štvrtok 9. februára sa v Bratislave na  Hviezdoslavovom námestí uskutočnil protest proti základniam NATO na území Slovenska. Hlavným cieľom podujatia bolo vysloviť razantnú kritiku tým, ktorí sa snažia urobiť z našej vlasti cudzím vojskom obsadenú kolóniu. Na podujatí vystúpili viacerí rečníci, vrátane právnika Romana Ruhiga z iniciatívy Spoločne za Slovensko, ktorý nám priblížil priebeh protestu.

Protest proti základniam NATO na Slovensku
Protest proti základniam NATO na Slovensku

 

Reklama

Aké hlavné témy rezonovali počas protestu?

Včerajší protest sa niesol proti rozpínajúcej sa organizácií NATO po celej Európe smerujúce k ruským hraniciam. Občania protestovali proti budovaniu cudzineckých vojenských základní na zvrchovanom slovenskom území a vysielaniu slovenských vojakov do Pobaltia k ruským hraniciam. Všetky tieto schvaľovacie akty predstaviteľmi slovenskej politiky sú hrozbou pre mierové Slovensko.

Reklama

Na proteste sme si pripomenuli, že v marci 2017 sa preklápame už k tretiemu roku  protestov proti arogancii – agresii NATO a jeho rozťahovaniu sa aj na Slovensku.  Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa v priemere každý mesiac pravidelne  stretávajú protestujúci občania pod oknami americkej ambasády, ktorí odmietajú prítomnosť cudzineckých vojsk na Slovenskom zvrchovanom území, vrátane odmietania budovania vojenských základní pre cudzineckú armádu z daní slovenských občanov.

Vystupujúci na pódiu a protestujúci občania sa zhodli, že súčasné politické vedenie sú kolaboranti s proamerickou vojenskou lobby a treťosektorovými vojnovými štváčmi.

Protest proti základniam NATO na Slovensku
Protest proti základniam NATO na Slovensku

Najväčšími slovenskými kolaborantmi sú vrcholoví predstavitelia Slovenskej republiky, a to Andrej Kiska (prezident SR), Robert Fico (predseda vlády SR) a jeho smeracká družina, ku ktorej sa pridala po parlamentných  voľbách 2016 aj SNS s kapitánom Andrejom Dankom (predseda NR SR), ktorý pritom pred parlamentnými voľbami sám odsudzoval – kritizoval práve Andreja Kisku a Roberta Fica za servilnosť k západnému diktátu a schvaľovanie budovania cudzineckých vojenských základní na Slovensku. V slovenskom parlamente je kolaborantov ďaleko viac, než je samotná trojka najvyšších ústavných činiteľov.

Apeloval som na Andreja Danka, aby odstúpil z postu predsedu NR SR za jeho farizejský postoj k Slovensku, a aby sa súčasná SNS premenovala na Slovenskú Farizejskú Stranu. K svojmu prejavu som na dôkaz farizejstva Andreja Danka dal pustiť do reproduktorov pre zúčastnených ľudí protestu aj originál nahrávky, kde sa pre EXTRA Plus vyjadroval Danko z čias, keď sa šplhala SNS do parlamentu.

Rečník Robert Švec z SHO pripomenul, že už aj v nedávnej histórii Slovenska, ktoré bolo súčasťou spoločného štátu Čechov, Moravanov a Slovákov, nás demokratickí spojenci zradili Mníchovskou zradou (1938), alebo v období  socialistického zriadenia vpádom vojsk na naše územie Varšavskej zmluvy(1968).

Reklama

 

Koľko ľudí sa protestu zúčastnilo?

Na verejné občianske zhromaždenie prišli odporcovia NATO z rôznych kútov Slovenska, napríklad z Bardejova, Trenčína, Revúcej… Občania, ktorým záleží na Slovensku, nemajú problém prísť z rôznych kútov Slovenska, a za to im patrí aj touto cestou veľká vďaka.

Čo sa týka samotného počtu ľudí zúčastnených na proteste, začiatkom bol odhad od 100 do 150 občanov. Počas protestu a vystúpení rečníkov sa účasť ľudí zvyšovala a mohla sa pohybovať medzi 200 až 300 účastníkmi.

 

Reklama

Vykonávali na protestoch proti základniam NATO na Slovensku dozor aj policajné zložky?

Policajne zložky pod heslom „pomáhať a chrániť“ už nechýbali v čase prípravy verejného zhromaždenia.

Bolo vidieť, že okrem policajtov v rovnošatách a sediacich v autách, sa tam nenápadne pohybovali, v snahe sa infiltrovať, aj  policajti v civile, možno už z nového policajného oddelenia boja proti extrémizmu.

 

Ktoré známe osobnosti vystúpili s prejavom počas programu? Aké slová adresovali zúčastneným?

Moderátor Vlado Mikunda otvoril protest občanov so slovenskou hymnou. Neskôr prečítal aj list Jozefa Žarnovičana z Asociácie slovenských vojakov, ktorý sa ospravedlnil, že sa nemôže protestu zúčastniť.

Zo známych osobnosti vystúpil JUDr. Ján Čarnogurský za Slovensko-ruskú spoločnosť.

Medzi vystupujúcich prišiel aj so svojim prejavom Peter Marček – poslanec NR SR (nezaradený), ktorý hlasoval v parlamente (02. februára 2017) proti vyslaniu slovenských vojakov do Lotyšska.

Ďalšími rečníkmi bol Jalal Suleiman zo Sýrie, ktorý žije už 30 rokov na Slovensku a je podpredsedom KSS; Tomáš Dvorský za Frontu ľavicovej mládeže; Juraj Janošovsky hovorca Stálej radikálnej konferencie ľavice.

Na snímke Roman Ruhig
Na snímke Roman Ruhig

Za proslovensko, národné, vlastenecké subjekty som sa ľuďom prihovoril aj ja. Priviedol so sebou už dnes prvého politicko-trestnoprávne odsúdeného Rudolfa Steigaufa – z mimoparlamentnej Slovenskej ľudovej strany, ktorý si vypočul svoj odsudzujúci rozsudok 1. februára 2017 Krajským súdom v Banskej Bystriciz údajného extrémizmu, a to všetko len za svoj osobný názor, ktorý odprezentoval na svojom  facebookovom profile.

Reklama

Tradične vystúpil so svojim príhovorom aj Robert Švec zo Slovenského hnutia obrody.

Všetci rečníci vyzývali ľudí, aby sa nebáli a pozývali svojich priateľov k verejnej diskusii. Aby sa občan postavil za svoje práva a zabojoval za právny, demokratický a zvrchovaný štát, a aby sa každý občan stal súčasťou premeny slovenskej politiky za spravodlivejšie nové Slovensko. Samotní rečníci sa vo svojich príspevkoch držali základnej témy verejného zhromaždenia  “Stop NATO na Slovensku”, zastavme budovanie vojenských základní pre cudzinecké armády a neprilievajme olej do pahreby tým, že slovenskí vojaci sa stávajú nástrojom provokačných snáh NATO proti Rusku.

Téma protestu sa rozšírila o aktuálne otázky, ktoré rezonujú  v spoločnosti, kde určite skupiny politikov začali nálepkovať svojich občanov, že sú extrémisti a ba čo je horšie, začala perzekúcia mnohých pronárodne orientovaných ľudí, ktorí nesúhlasia so súčasným vedením politiky, a to len preto, že  nezdieľajú tie isté názory ako vládnuca garnitúra. Na Slovensku sloboda prejavu dostala facku, ba už sa po nej strieľa trestnými paragrafmi a odsudzujúcim rozsudkami.

 

Protestu sa zúčastnila aj Rudolf Steigauf, ktorému slovenské súdy udelili za statusy na sociálnej sieti najprv 40 mesiacov nepodmienečne, potom druhostupňovým súdom podmienečný trest. Aké boli reakcie zúčastnených, keď ste ich oboznámil s prípadom pána Steigaufa?

Reklama

Ľudia túto tému vnímajú veľmi citlivo, ale tu na proteste v Bratislave odsúdili všetci túto justičnú – neústavnú činnosť slovenských súdov, ktorá je namierená proti vlastným občanom, teda aj proti odsúdenému Rudolfovi Steigaufovi. Počas vystúpenia na pódiu mu niekoľkokrát dal dav ľudí svojim potleskom najavo, že stoja za jeho názormi, ktoré predniesol k téme slobody prejavu, ale aj k téme odsúdenia diabolskej organizácie NATO a servilnosti našich politikov k tejto diktátorsko mocenskej organizácii, ktorá sa stále viac a viac rozťahuje po územiach zvrchovaných štátov.

Na snímke Rudolf Steigauf
Na snímke Rudolf Steigauf

Rok 2017  prináša aj strach, že Slovensko nebude vedieť všetkých nepohodlných umiestniťdo väzníc len preto, že väčšina Slovákov sa stáva v očiach politikov extrémistami. Už dnes všetci Slováci vedia, že nezávislosť slovenského súdnictva je na dne oceánu a slúži ako politický nástroj na odsúdenie nepohodlných  oponentov.

 

List predsedu Asociácie slovenských vojakov Jozefa Žarnovičana, ktorý prečítali počas protestu, vám prinášame v plnom znení:

Táto hroziaca vojna bola pripravovaná veľmi dlho a precízne, boli vynaložené obrovské prostriedky k tomu, aby bol cieľ týchto renegátov úspešný. Ide o tak obrovské zdroje, že by dokázali v okamžiku odstrániť chudobu na celom svete a zabezečiť bezpečný a spokojný život všetkým ľuďom vo všetkých kútoch sveta. To však nie je ich cieľ.

Reklama

Nepriateľ bol definovaný už veľmi dávno, v tejto dobe sa však útočí na jeho najsilnejšiu časť a tou je Ruská federácia, avšak cieľom je celá slovanská identita a širšia duchovná sila ľudí ako taká. Vždy im išlo o zotročenie našej kultúry, hlbokej viery, nášho ducha a nikdy nám nedokázali odpustiť našu nebojácnosť a nezdolnosť. Pokoriť nás, je ich veľkým snom už celé stáročia.

Nežijme v omyle, že NATO je organizácia, ktorá má svoju samostatnú rozhodovaciu schopnosť a že je založená na báze spoločného hlasu členov tejto organizácie. Nielenže ide o donucovací prostriedok Európskej únie na čele s USA ako hlavným policajtom a rozhodcom, ale ani táto štruktúra vedenia nie je konečná a siaha omnoho vyššie na miesta, ktoré sú pre bežného človeka ovládaného mediálnym šumom len hlúpe konšpirácie.

Na snímke Jozef Žarnovičan
Na snímke Jozef Žarnovičan

Slovensko sa dostalo do stavu takmer úplného odovzania svojej suverenity cudzím silám, a to v úplný neprospech ľudí žijúcich v slovenskej vlasti. Tento stav je stavom vykorisťovania a otrokárstva. Je ťažké na to myslieť a ešte ťažšie to vysloviť.

No neupadajme na duchu a už vôbec nemajme strach. Tieto sily zla, sú tou povestnou kobylou, ktorá pred svojim skonom kope najviac, to však neznamená , že máme tieto kopance znášať.

Asociácia slovenskych vojakov je najstaršou organizáciou vojakov v zálohe, sympatizantov obrany štátu a ochrany suverenity SR, avšak nie je klasickým združením vojakov, ktoré si chráni len svoje výsluhové dôchodky a výsluhové benefity. Sme hlavne skupinou ľudí, ktorým záleží predovšetkým na mieri za každých okolností a nenávidime vojnu, na ktorú sme boli počas našej služby pripravovaní, a to bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol ukončiť spoluprácu s  ministerstvom obrany. Táto štátna inštitúcia pri súčasnom vedení strany SNS si podľa môjho názoru neváži života vojakov a nás všetkých občanov SR, porušuje základné ľudské právo, a to právo na život.

Kedysi obranná armáda SR sa zmenila na Ozbrojené sily SR, ktoré boli pretransformované pre potreby útočného paktu NATO a úplne absentuje jej pôvodný účel, a to ochrana  vlastných občanov. Naše terajšie ozbrojené sily sú pripravované výhradne pre potreby útočných operácii NATO a nakoniec aj budú použité ako živá sila pre vojenskú agresiu voči inému štátu. Táto doba je toho dôkazom, keď sa 150 slovenských vojakov, otcov a manželov, vysiela na samovražednú misiu, a to v prípade, že sa renegátom podarí rozpútať vojnu svojou nehanebnou provokáciou na hraniciach Ruskej federácie.

Povestné heslo, keď chceš mier, pripravuj sa na vojnu, bolo vyslovené v dobe, kedy neexistovali jadrové zbrane. Naše nové heslo musí byť, keď chceš mier, buď silný vo svojej viere, buduj silnú obranu a vytváraj silné spojenectvá s tými, ktorí majú úctu k životu človeka.

Reklama

Vojna je pokračovaním politiky, teda doteraz to bolo zvykom. Je však konečne načase, aby sme zmenili staré paradigmy a vojnu už nikdy nedopustili. Politka musí byť už len príčinou štastia nášho národa a pokiaľ sa nezačneme zaujímať o veci verejné, vojna nás bude strasiť s malými prestávkami takmer neustále.

Nenechajme opäť zomierať našich vojakov za cudzie záujmy, kvôli našej pohodlnosti, zhýčkalosti zábavou a spotrebou. Nenechajeme z našich vojakov robiť vojenské ciele a nedopusťme, aby umierali ľudia v tejto hroziacej globálnej vojne rovnako, ako za prvého slovenského štátu v područí fašistickej tretej ríše.

Dejiny sa opakujú, ale výsledok udalostí ešte stále možme zmeniť.

Ďakujem vám všetkým za podporu,

predseda ASV Jozef Žarnovičan.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali