Zavádza nás Európska komisia na svojej stránke o pripravovanom migračnom pakte? Alebo rovno profesionálne a drzo klame?

Zavádza nás Európska komisia na svojej stránke o pripravovanom migračnom pakte? Alebo rovno profesionálne a drzo klame?

Bratislava 29. apríla 2021 (HSP/Foto:Pixabay, TASR-Michal Svítok, SITA/AP-Yoan Valat)

 

Bruselskí zradcovia poza chrbát občanov EÚ pripravujú „Pakt o prisťahovalectve a azyle“ (ďalej pakt), ktorého sa občania oprávnene boja ako ďalšieho pokusu nanútiť nám migrantské kvóty. A ich propagandisti usilovne pracujú

európska komisia
Ilustračné foto

Na stránke zastúpenia Európskej komisie na Slovensku (viď tu) sa o pakte píše, že „netreba podľahnúť zbytočnej panike, lebo ani najnovší návrh Európskej komisie v oblasti migrácie a azylu o ničom takom (ako kvóty) nehovorí“. Nuž, pravda je taká, že nehovorí – kvóty totiž nazýva inými slovami.

Reklama

Píše sa tam tiež: „Odmenou za fungujúce riadenie migrácie pre nás môžu byť mnohé výhody, ako hospodársky rast v pôvodných aj cieľových krajinách, ale aj kultúrna výmena, ktorá pomáha vytvárať mierové a prosperujúce prostredie – o čom svedčí aj samotný príklad EÚ.“ Páni propagandisti tu hádžu do koša s hnilými jablkami zopár jedlých a predávajú nám s úsmevom celý kôš ako recept na dokonalé zdravie…

A čo nám to teda vlastne nový pakt namiesto kvót ponúka? Je to zámerne podávané zamotane, aby nebola na prvý pohľad zrejmá podstata, ale zjednodušene: buď si migrantov zoberiete dobrovoľne, alebo budete musieť prevziať zodpovednosť za ich návrat. A ak sa vám to nepodarí, to je vaša vec, zostanú vám na krku… (Písali sme o tom napríklad tu).

Reklama

Brusel hystericky tlačí na prijatie paktu, aby rozdelil migrantskú katastrofu zo západu aj na východ EÚ a naša otrocky probruselská a najmä proamerická vládna junta sa chystá (možno s výnimkou hnutia Sme rodina?) pakt podpísať. Politicko-mediálna mašinéria sa zúrivo usiluje nás presvedčiť, že veď nie je čoho sa báť, má predsa ísť o obohatenie. A že v žiadnom prípade nejde len o iné balenie pre kvóty na prerozdelenie nezvládnutej migračnej záplavy aj do východoeurópskych krajín. A že vlastne masová migrácia nie je nič hrozné. Ako to skutočne je, či ide o obohatenie alebo hrozbu, to dôkladne rozoberáme napríklad tu).

 

Ide to poza chrbát občanov, priznal to aj Kollár

Fakt, že migračný pakt sa pripravuje bez vedomia občanov EÚ, priznal už aj predseda parlamentu Boris Kollár. Ten odmietol prerozdeľovanie migrantov do jednotlivých krajín podľa počtu obyvateľov, či podľa výšky HDP, a v tej súvislosti objavil naozaj veľkú pravdu, že Brusel by prerozdeľovaním migrantov zasahoval do vnútorných záležitostí členských štátov.

Boris Kollár
Na snímke predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár

Kollár upozornil aj na to, že pri predložení paktu sa spomínala potreba celospoločenskej diskusie na úrovni štátov aj občanov. Podľa neho sa však nič také nedeje, a to ani v ostatných krajinách EÚ.

„Máme dôvodné podozrenie, že sa táto migračná politika robí poza chrbát občanov Únie,“ tvrdí Kollár.

Reklama

Samozrejme, to všetko popiera minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Ten tvrdí, že nevie o tom, že by niekto v koalícii akceptoval povinné kvóty. A to je pravda – ibaže problém je v tom, že o kvótach sa už dávno nehovorí, teraz sa hovorí o pakte – a na ten sa časť koaličných strán teší, napriek tomu, že je to mechanizmus, ktorý prerozdeľovanie, čiže de facto kvóty predpokladá.

Inými slovami, ide tu o zákerný, potkaní spôsob ako primitívne oklamať európsku verejnosť a proti jej vôli jej nanútiť čosi, čo nechce. Kto azda takémuto tvrdému konštatovaniu neverí, môže sa bližšie pozrieť, aká debata v súvislosti s prijímaním paktu v Európe prebieha, viď link).

Ak sa Bruselu podarí presadiť túto agendu, európske národy a štáty, vrátane Slovenska, prídu o právo rozhodovať o tom, kto príde do ich krajiny žiť, čo v krátkom čase môže znamenať aj u nás vznik paralelných cudzích spoločenstiev s ich spôsobom života, náboženstvom a pravidlami – a perspektívne aj problémami, ktoré vidíme dnes v mestách ako Malmö, Marseille, Paríž a mnohých ďalších.

Ak s prijatím uvedeného „Paktu o prisťahovalectve a azyle“ nesúhlasíte, petíciu proti tomu môžete podpísať napríklad tu.

 

Reklama
Výzva francúzskych generálov prezidentovi Mactonovi na obranu pred islamizmom a dobyvateľmi

Systémové masmédiá sa snažia nás presvedčiť, že aktuálna migračná politika EÚ je presne to, čo Európania chcú a potrebujú. Čo si však o tom pôvodní Európania skutočne myslia, o tom čosi napovedá napríklad list, v ktorom asi dvadsať francúzskych generálov na dôchodku, sto vyšších dôstojníkov a viac ako tisíc ďalších príslušníkov armády vyzýva prezidenta Emmanuela Macrona, aby urýchlene začal konať proti rozkladu krajiny islamistami a bandami, ktoré menia krajinu na rozdrobené územie, kde na niektorých miestach už neplatí francúzska ústava a zákony.

macron
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron

Signatári listu, ktorého autorom je dôstojník Jean-Pierre Fabre-Bernadac, varujú, že „ak sa nič nepodnikne … spôsobí to výbuch a vstup našich aktívnych spolubojovníkov do nebezpečnej misie ochrany našich civilizačných hodnôt a ochrany našich krajanov na našom vlastnom území“?

Čo chceli povedať vyslúžili francúzski generáli týmito naozaj nanajvýš varovnými slovami? Nie je to nič menej, než oznam vlastizradcom, ktorých systémová mediálna mašinéria, tak ako všade inde v Európe, aj vo Francúzsku (samozrejme, pri dodržaní pravidiel demokracie) dosadila do čela štátu, že ak okamžite neprestanú so svojou šialenou politikou, začne sa otvorený boj vlastencov za ochranu civilizačných hodnôt a národa na jeho vlastnom území, v ktorom budú tisíce obetí. V liste hrozbu aj otvorene pomenúvajú: je to výzva na obranu pred islamizmom a hordami neintegrovaných/neintegrovateľných dobyvateľov.

 

List vyslúžilých francúzskych generálov prezidentovi Macronovi

„Vážený pán prezident,

dámy a páni z vlády,

dámy a páni, poslanci parlamentu,

Situácia je vážna, Francúzsko je v ohrození, hrozí mu niekoľko smrteľných nebezpečenstiev. My, ktorí aj na dôchodku zostávame francúzskymi vojakmi, nemôžeme za súčasných okolností zostať ľahostajní k osudu našej krásnej krajiny.

Naše vlajky vo farbách trikolóry nie sú len kusmi látky; ony symbolizujú tradíciu tých, ktorí v priebehu vekov, bez ohľadu na farbu pleti či vieru slúžili Francúzsku a položili zaň život. Na týchto vlajkách nájdeme zlatými písmenami napísané „Česť a vlasť“. Naša česť však dnes bude spočívať v tom, či zabránime rozkladu, ktorý ohrozuje našu vlasť.

– Je to rozklad, ktorý v podobe antirasizmu sleduje jediný cieľ: vytvoriť v našej zemi konflikty, ba dokonca nenávisť medzi komunitami. Dnes niektorí hovoria o rasizme, nacionalizme a teóriách dekolonizácie, ale práve rasová vojna je to, čo chcú prostredníctvom tejto rétoriky dosiahnuť títo nenávistní fanatici. Pohŕdajú našou krajinou, jej tradíciami, kultúrou a chcú vidieť, ako zanikne tým, že stratí svoju minulosť a históriu. Okľukou, cez sochy útočia na našu starobylú vojenskú a civilnú slávu spochybňovaním istôt, ktoré sú staré niekoľko storočí.

Reklama

– Je to rozklad, ktorý spolu s islamizmom a bandami z predmestí vedie k odtrhávaniu jednotlivých častí územia spravovaných francúzskym národom a k ich transformácii na územia, kde vládnu dogmy, ktoré sú v rozpore s našou ústavou. Každý Francúz je však bez ohľadu na svoju vieru či nevieru všade vo Francúzsku doma; nemôže a nesmie existovať žiadne mesto ani štvrť, kde by neplatili zákony republiky.

– Je to rozklad, pretože nenávisť má prednosť pred bratstvom pri demonštráciách, na ktorých moc využíva políciu ako pomocných agentov a obetných baránkov tvárou v tvár voči Francúzom v žltých vestách, ktorí vyjadrujú svoje zúfalstvo. A medzitým infiltrovaní jedinci v kapucniach plienia podniky a ohrozujú tie isté policajné sily. Tieto policajné sily však aplikujú iba smernice, niekedy protichodné, ktoré ste prijali vy, vládcovia.

Nebezpečenstvá rastú, násilia každým dňom pribúda. Kto by pred desiatimi rokmi povedal, že sa raz bude môcť stať, že profesorovi odseknú hlavu pri východe z vysokej školy? A my, služobníci národa, ktorí sme aj na konci našej služby vlasti vždy pripravení sa obetovať, tak ako to vyžadovala naša vojenská služba, nemôžeme byť pri takýchto činoch pasívnymi divákmi.

Tí, ktorí vedú našu krajinu, takisto musia nevyhnutne nájsť odvahu potrebnú na likvidáciu týchto nebezpečenstiev. K tomu často stačí bez ostýchania uplatňovať existujúce zákony. Nezabudnite, že rovnako ako my, aj veľká väčšina našich spoluobčanov je rozhorčená vaším zbabelým a trestuhodným mlčaním.

Ako povedal belgický primas, kardinál Mercier: ,Keď je všade obozretnosť, nikde nie je odvaha.‘ Takže, dámy a páni, dosť bolo zdržovania, situácia je vážna, práce je strašne veľa; nestrácajte čas a vedzte, že sme pripravení podporovať politiky, ktoré budú brať do úvahy ochranu národa.

Reklama

Na druhej strane, ak sa nič nepodnikne, laxnosť sa bude v spoločnosti neúprosne ďalej rozširovať, čo v konečnom dôsledku spôsobí výbuch a vstup našich aktívnych spolubojovníkov do nebezpečnej misie ochrany našich civilizačných hodnôt a ochrany našich krajanov na našom vlastnom území.

Vidíme, že už nie je čas otáľať, inak zajtra občianska vojna ukončí tento narastajúci chaos a úmrtia, za ktoré budete niesť zodpovednosť, sa budú rátať na tisíce.“

Podpísaní generáli:

Generálporučík Christian PIQUEMAL (Cudzinecká légia), generálporučík Gilles BARRIE (pechota), divízny generál a bývalý vojenský guvernér Lille François GAUBERT, divízny generál Emmanuel de RICHOUFFTZ (pechota), divízny generál Michel JOSLIN DE NORAY (námorníctvo), brigádny generál André COUSTOU (pechota), brigádny generál Philippe DESROUSSEAUX de MEDRANO (železničné vojsko), brigádny generál Antoine MARTINEZ (letectvo), brigádny generál Daniel GROSMAIRE (letectvo), brigádny generál Robert JEANNEROD (kavaléria), brigádny generál Pierre Dominique AIGUEPERSE (pechota), brigádny generál Roland DUBOIS (ženijné vojsko), brigádny generál Dominique DELAWARDE (pechota), brigádny generál Jean Claude GROLIER (delostrelectvo), brigádny generál Norbert de CACQUERAY (generálne riaditeľstvo pre vyzbrojovanie), brigádny generál Roger PRIGENT (letectvo), brigádny generál Alfred LEBRETON (pozemné vojsko), generál vojenského zdravotníctva Guy DURAND (zdravotníctvo), generál Gérard BALASTRE (námorníctvo).

(originál článku vo francúzštine nájdete napríklad tu)

Reklama

Ivan Lehotský

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali