Vyvrcholí proexportné podujatie Spolu pre Slovensko, z regiónov do sveta

Vyvrcholí proexportné podujatie Spolu pre Slovensko, z regiónov do sveta

Bratislava 22. novembra 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Aktivita Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR) pod názvom Spolu pre Slovensko. Z regiónov do sveta cielene predstavuje potenciál ekonomickej diplomacie a štátne formy pomoci na podporu exportu slovenských firiem

Na snímke štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek

Séria podujatí v jednotlivých regiónoch Slovenska za spolupráce regionálnych obchodných a priemyselných komôr vyvrcholí záverečným stretnutím v Bratislave v stredu 27. novembra záverečným stretnutím s podnikateľmi najmä z Bratislavy.

Reklama

Výsledkom, doterajších stretnutí, ako zdôrazňuje štátny tajomník MZVaEZ SR Lukáš Parízek, je optimalizácia komunikácie so zástupcami firiem, príprava podnikateľských misií do krajín, ktoré indikujú zástupcovia hospodárskych sektorov a zlepšenie výkonu ekonomickej diplomacie na zastupiteľských úradoch vo svete.

Podľa neho účasť slovenských firiem na rozvojovej spolupráci predstavuje modernú, účinnú formu rozvoja exportu. Medzinárodné záväzky vytvárajú príležitosti pre domácich výrobcov a poskytovateľov služieb v oblastiach, kde má Slovensko množstvo skúseností a to v energetike, vodnom manažmente, informatizácii a odpadovom hospodárstve.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:23

Rakúska ľudová strana (ÖVP) v pondelok prisľúbila, že pred Súdnym dvorom Európskej únie (EÚ) podnikne právne kroky proti prijatiu nariadenia o obnove prírody členskými štátmi EÚ. Za toto nariadenie hlasovala aj rakúska ministerka pre ochranu klímy Leonore Gewesslerová – v rozpore s kancelárom Karlom Nehammerom a vládou.

15:23

Najmenej desať osôb zahynulo v Stredozemnom mori po tom, ako sa pri pobreží Talianska potopili dva člny s migrantmi. Podľa správy agentúry AFP sú nezvestné ďalšie desiatky migrantov. Zároveň sa podľa agentúry Reuters podarilo zachrániť 51 pasažierov.

15:22

Emisár americkej administratívy Amos Hochstein pricestoval v pondelok do Izraela na rokovania zamerané na odvrátenie prehlbujúceho sa konfliktu medzi židovským štátom a libanonskou militantnou skupinou Hizballáh.

15:21

V minulom roku došlo k prekročeniu limitu verejných výdavkov o takmer 1 miliardu eur alebo 0,8 % hrubého domáceho produktu (HDP). Dôvodom bolo najmä trvalé zvýšenie výdavkov na 13. dôchodky a vyššie výdavky v zdravotníctve. Tento vývoj prispel k zhoršeniu trvalej udržateľnosti verejných financií. V aktuálnom hodnotení to konštatuje Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

15:00

Niektorí fanúšikovia dlhodobo vysielaných seriálov po ich ukončení smútia ako po smrti blízkej osoby, uvádza nová štúdia. Štúdiu vypracoval psychológ Adam Gerace z CQUniversity v Austrálii na vzorke 1289 respondentov. Výsledky zverejnil v recenzovanom mega časopise s otvoreným prístupom PLOS ONE.

14:49

Ceny prenájmov medziročne opäť vzrástli a dosiahli na celom Slovensku svoje historické maximá. Najvýraznejšie stúpli v Bratislave, rekordy však dosiahli aj v niektorých častiach Košíc. Vyplýva to z údajov aplikácie Trhové reporty realitného portálu Nehnuteľnosti.sk.

14:48

Univerzita Karlova (UK) podá proti uzneseniu o odložení prípadu vlaňajšej tragickej streľby na jej Filozofickej fakulte (FF) sťažnosť a navrhne úplné vyšetrenie všetkých súvislostí útoku. Oznámila to v pondelok na svojom webe.

14:37

Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) ako prevádzkovateľ prenosovej sústavy SR zrealizovala v piatok (14. 6.) prvú skúšku štartu z tmy v spolupráci so zahraničným partnerom. Obnovu sústavy po masívnom výpadku elektriny podaním napätia zo susednej prenosovej sústavy testovala spolu s poľským prevádzkovateľom prenosovej sústavy Polskie Sieci Elektroenergetyczne. V pondelok o tom informovala SEPS.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke detský folklórny súbor Viganček z Košíc počas 54. ročníka Rozhanovských folklórnych slávností v Rozhanovciach v okrese Košice

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali