Výnimka pre covid pozitívnych poslancov je dôkazom toho, že tu nejde o zdravie. Covid je zámienka na obmedzovanie práv ľudí a na kšefty bez verejných súťaží

Výnimka pre covid pozitívnych poslancov je dôkazom toho, že tu nejde o zdravie. Covid je zámienka na obmedzovanie práv ľudí a na kšefty bez verejných súťaží

Bratislava 28. decembra 2020 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Kým bežný človek by najpravdepodobnejšie šiel do väzenia za šírenie nákazlivej choroby, poslanci dostali od vládnej bábky – Mikasa výnimku a môžu ísť do parlamentu aj keď sú nakazení koronavírusom

rokovanie
Ilustračná snímka

A to všetko len preto, aby vláda schválila zákon, ktorým sa môže núdzový stav predlžovať prakticky donekonečna. Výnimka pre poslancov nie je len výsmechom bežným ľuďom do očí, ale aj dôkazom toho, že korona je zámienkou na obmedzovanie práv a slobôd ľudí a na ľahšie dohadzovanie zákaziek.

Reklama

 

Bežný človek by šiel do väzenia za šírenie nákazlivej choroby

Vládny papalášizmus sa v žiadnom prípade neskončil len koaličnou návštevou predsedu parlamentu Borisa Kollára v čase zákazu návštev, ani návštevami “žien v rokoch”. Vládny papalášizmus pokračuje.

Reklama

Vládna mašinéria opäť dáva pocítiť bežných občanom, že sú menejcenní. Ak je bežný človek covid pozitívny, musí ísť okamžite do karantény. Keď karanténu poruší, hrozí mu trest odňatia slobody.

Polícia napríklad začala trestné stíhanie pre trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby voči mužovi, ktorý po celoplošnom testovaní, keď mu vyšiel pozitívny antigénový test, nešiel rovno do karantény, ale na ďalší test, pretože neveril výsledku.

Za šírenie nákazlivej choroby v čase núdzového stavu sa trest môže vyšplhať až na 10 rokov za mrežami. Pre poslancov v parlamente to však tak úplne už neplatí.

 

Poslanci majú výnimku. Môžu ísť do práce, aj keď sú covid – pozitívni

Hlavný hygienik Ján Mikas totiž včera vydal vyhlášku, ktorou dáva výnimku poslancom Národnej rady Slovenskej republiky a aby sa nepovedalo, pridal tam aj niektoré ďalšie profesie ako zdravotníci, pracovníci v energetike atď.

Reklama

Tí môžu ísť do práce, aj keď sú covid-pozitívni a nemajú príznaky, alebo keď sa stretli s infikovanou osobou. Každý súdny človek však vidí kvôli čomu bola táto vyhláška narýchlo prijatá.

Dnes sa totiž končí núdzový stav a predseda parlamentu narýchlo zvolal mimoriadnu schôdzu, kde sa má schváliť Ústavný zákon (valec vládnych poslancov to nakoniec skutočne schválil, pozn.red.) , ktorý by umožnil vláde predlžovať núdzový stav prakticky do nekonečna. Keďže však mnohí vládni poslanci boli v karanténe, bolo pravdepodobné, že nebude dostatok poslancov na schválenie tohto protidemokratického zákona.

 

Mikas by mal odstúpiť

A práve preto bolo potrebné udeliť poslancom výnimku, na čo im dobre poslúžil hlavný hygienik Ján Mikas. Dnes už niet pochýb o tom, že Mikas sa nespráva ako hygienik, ale skôr ako bábka v rukách vládnej koalície. Mikas tak nemá na svojej pozícii po dnešku čo hľadať.

Takýto krok Mikasa ukazuje aj na ďalšiu skutočnosť, ktorá možno mnohým koronaalarmistom otvorí oči. Ak by sa totiž skutočne jednalo o tak nebezpečnú chorobu, ako to prezentujú mnohé médiá a politici, nikto by nemohol dostať v tomto ohľade žiadnu výnimku. A už tobôž nie výnimku chodiť do práce, kde môžu nakaziť množstvo ľudí.

Reklama

Samozrejme, Covid-19 existuje a nikto príčetný nespochybňuje ani to, že táto choroba je o dosť nebezpečnejšia než chrípka, no všetko treba robiť s istou mierou. Aj opatrenia proti Covidu. Nie je možné , aby pre 0,23 percentnú úmrtnosť (štatistika bola zverejnená aj na stránke WHO, pozn.red.) na Covid bola zničená ekonomika štátu a boli obmedzované základné práva ľudí.

 

Nejde o zdravie, ale o kšefty a obmedzovanie práv ľudí

Ukazuje sa teda, že tu nejde ani tak o zdravie ľudí (inak by nikto nemohol dostať výnimky), ale o predĺženie núdzového stavu, za každú cenu. Pre vládnych predstaviteľov z toho totiž vyplývajú mnohé výhody.

V čase núdzového stavu totiž môžu obmedzovať základné ľudské práva, napríklad právo na verejné zhromaždenie, či protest. V čase, keď je verejná mienka výrazne v neprospech vládnej koalície, je to pre nich užitočný zákaz. Odradí to totiž množstvo ľudí od účasti na protestoch.

Najväčšou výhodou núdzového stavu je však to, že môžu dávať zákazky bez štandardnej verejnej súťaže, aká by prebiehala, ak by núdzový stav nebol vyhlásený. Oveľa ľahšie tak môžu dohodiť kšeft firme sebe blízkej.

Samuel Gdovin

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali