Vo vyšetrovaní Pavla Ruska vypovedala už aj jeho exmanželka i Marián Kočner

Vo vyšetrovaní Pavla Ruska vypovedala už aj jeho exmanželka i Marián Kočner

Bratislava 10. novembra 2017 AKTUALIZOVANÉ (HSP/TASR/Foto: TASR-Pavel Neubauer, Jakub Kotian)

 

Pred policajným vyšetrovateľom vypovedala približne tri hodiny aj Ruskova exmanželka Viera Rusková, ktorá obvinenia na bývalého ministra hospodárstva a riaditeľa televízie Markíza považuje za nezmysel

Na snímke bývalý politik a spolumajiteľ televízie Markíza Pavol Rusko

Pavol Rusko si mal údajne v roku 1997 v podsvetí objednať vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Usvedčovať ho okrem iných má aj bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý už za iné vraždy má vymeraný doživotný trest.

Reklama

Ako píše Nový čas, jeho exmanželka samotné obvinenie Pavla Ruska označila za nezmysel. Vzťahy s bývalou spoločníčkou Volzovou síce neboli ružové, ale jej exmanžel by nebol schopný až takého hrozného činu, “on takú objednávku nemohol logicky dať”.V tom čase sa podľa nej nedalo veriť polícii ani SIS, aby ich ochránili. Povedala, že “nešlo o obavy o život, ale boli všelijaké plány na diskreditáciu jej a Pavla Ruska”, preto sa Rusko stretol s Černákom na “získanie informácií a šli si po ne”, ale dodala, že ona “sa osobne nestretla” s obvineným Mikulášom Černákom. Neodpovedala však, kto ich chcel zdiskreditovať, lebo “informácie by mohli pomôcť niekomu inému”.Rusková nepotvrdila svedectvo exmanžela, že práve Volzová chcela dať zabiť jeho, ale “chcela byť generálnou riaditeľkou a bola by schopná urobiť čokoľvek”.

Okrem Viery Ruskovej vypovedal asi necelú hodinu aj Ján Kán, ktorý v tomto prípade figuruje ako svedok, no s médiami nekomunikoval. V tomto prípade je sám obvinený v inej kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Stíhaný je na slobode.

Reklama

Podľa informácií televízie Joj vypovedal včera aj bratislavský boss František Borbély, jeden zo šéfov bratislavskej skupiny Sýkorovcov, ktorý si momentálne odpykáva sedemročný trest v Ústave na výkon trestu v Hrnčiarovciach nad Parnou.

 

V prípade obvineného exministra Pavla Ruska vypovedá na polícii Marián Kočner

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla R. a ďalších troch obvinených v piatok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal ako svedok podnikateľ Marián Kočner.

Na snímke podnikateľ Marián Kočner

Kočner neprišiel do budovy Prezídia Policajného zboru hlavným vchodom a vyhol sa tak čakajúcim novinárom. Na úkon pred policajného vyšetrovateľa sa však dostavil.

Reklama

Pred vyšetrovateľom strávil viac ako hodinu. „Vypovedal, podal svedeckú výpoveď, všetko je zaznamenané,“ povedal pre TASR obhajca Pavla R. Marek Para. Podľa jeho slov Kočner vypovedal všeobecne ku vzťahu k všetkým osobám a k rokom 1997 a 1998 tak, ako „vnímal zo svojho pohľadu tie udalosti, ktoré sa stali.“ Hovoril aj o televízii Markíza. „K obsahu tej výpovedi by som sa nerád vyjadroval, ešte by som rád počkal na nasledujúce výpovede pani poškodenej a pravdepodobne aj môjho klienta a tým sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť,“ doplnil obhajca.

Dodal, že jeho klient Pavol R. sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

Obvinený Pavol R. je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Obhajca obvineného exministra vo štvrtok (9.11.) pre TASR uviedol, že sa s Pavlom R. stretáva „skoro na dennej báze“. „Je skutočne veľmi inteligentný človek a dokáže vyhodnotiť tú situáciu takú, aká je, ktorej treba čeliť. Nie je to príjemná situácia, ale veľmi racionálne a veľmi pokojne ju znáša,“ odpovedal na otázku TASR ohľadom pobytu Pavla R. vo výkone väzby.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Č.

Reklama

 

Krajský súd v Bratislave stále ešte nemá sťažnosť exministra Pavla Ruska

Krajský súd v Bratislave zatiaľ stále neeviduje postúpenie sťažnosti vo veci obvineného exministra Pavla R. voči rozhodnutiu nižšieho súdu, ktorý ho nedávno vzal do väzby.

„Okresný súd Bratislava II v predmetnej veci nemá ešte k dispozícii doručenku o vykázaní doručenia uznesenia Okresného súdu Bratislava II zo dňa 26. októbra o vzatí do väzby u jedného z obhajcov obvineného. Z tohto dôvodu zatiaľ nemôže predmetnú vec predložiť odvolaciemu súdu,” uviedol v piatok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.
Sudca Okresného súdu Bratislava II 26. októbra rozhodol, že exminister Pavol R. bude stíhaný väzobne, a teda zostáva za mrežami. TASR o tom vtedy informoval Adamčiak. O vzatí do väzby sa rozhodovalo na neverejnom zasadnutí a novinári nemali prístup do budovy súdu.

Portál sme.sk priniesol 23. októbra informáciu, že vyšetrovanie sa začalo na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

06:53

Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS). Prípad prevzala prokuratúra, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi.

06:44

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy. V stredu to oznámilo poľské ministerstvo zahraničných vecí.

06:35

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C’ Čche v stredu prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať pre podozrenia, že ju kontroluje čínska vláda.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon, ktorý čínskej materskej spoločnosti ByteDance dáva približne 270 dní na to, aby odpredala TikTok v USA alebo čelila vylúčeniu z amerického trhu.

06:30

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali