Slovan Bratislava utrpel na ľade Petrohradu debakel 2:7

Slovan Bratislava utrpel na ľade Petrohradu debakel 2:7

Petrohrad 6. októbra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovanisti si v prvej tretine vytvorili tri čisté šance, no v koncovke neuspeli

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali druhý výjazd v základnej časti KHL 2014/2015 debaklom 2:7 na ľade lídra celej súťaže SKA Petrohrad. V domácom drese sa hetrikom blysol útočník Artemij Panarin. Zverenci trénera Petriho Matikainena tak nepredĺžili šnúru troch víťazstiev a v tabuľke Západnej konferencie im patrí so ziskom 18 bodov 8. miesto.

Reklama
Ilustračné foto

Slovanisti si v prvej tretine vytvorili tri čisté šance, no v koncovke neuspeli a po presilovkovom góle Panarina zo 17. minúty prehrávali 0:1. V úvode druhej časti dokázal na presný zásah domáceho Tonyho Martenssona odpovedať šikovným tečom český legionár Michal Vondrka, ktorý strelil svoj piaty gól v ročníku. Zápas sa zlomil v 28.-29. minúte, keď Petrohrad dvoma gólmi definitívne rozhodol o svojom triumfe. V tretej tretine “belasí” už nedokázali zastaviť rozbehnutých domácich a inkasovali ešte trikrát. Tridsaťšesť sekúnd pred koncom spravil poslednú korekciu výsledku obranca Ivan Baranka.

Slovan odohrá ďalší duel v rámci trojzápasovej série na klziskách súperov v stredu, keď o 18.30 SELČ zavíta na ľad lotyšského Dinama Riga. O ďalšie dva dni zakončí “trip” stretnutím v bieloruskej metropole s Dinamom Minsk.

Reklama

SKA Petrohrad – Slovan Bratislava 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)

Góly: 17. Panarin (Šipačov, Dadonov), 23. Martensson (Červenka, Thoresen), 28. Panarin (Kutejkin, Dadonov), 29. Kadejkin (Jermakov), 46. Červenka (tr. strieľanie), 49. Panarin (Dadonov), 50. Červenka (Thoresen, Martensson) – 24. Vondrka (Štajnoch), 60. Baranka (Bližňák). Rozhodcovia: Gamalej, Gašilov – Golovjov, Lazarev, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 35. min s Fosterom, 11.589 divákov

SKA Petrohrad: Ivannikov – Rjasenskij, Chafizullin, Kutejkin, Alexandrov, Belov, Čudinov, Judin, Jermakov – Tichonov, Ericsson, Kovaľčuk – Dadonov, Šipačov, Panarin – Thoresen, Martensson, Červenka – Ketov, Kadejkin, Ponikarovskij

Slovan Bratislava: Janus (29. Backlund) – Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Starosta – Nagy, Murley, Vondrka – Netík, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Hudáček – Šťastný, Bližňák, Lunter

Domáci favorit začal podľa očakávania náporom. Už v 4. minúte našiel Dadonov pri zadnej žŕdke nepokrytého Panarina, Janus sa však stihol premiestniť a jeho pokus vykryť vyrážačkou. Postupom času začali aj slovanisti vystrkovať rožky, v 9. min sa po Vondrkovej prihrávke nepresadil pred bránkou tiesnený Murley. Následne si hostia prvýkrát zahrali presilovku a v nej mal úvodný gól na hokejke Surový, no sám pred Ivannikovom nedokázal zasunúť puk za jeho chrbát. V 14. minúte vysunul Bartovič do úniku Tičara, mieril brankárovi Petrohradu pod lapačku, ten jeho šancu zneškodnil. Na druhej strane pohrozili Kovaľčuk s Tichonovom. Potom na trestnú lavicu zamieril Brejčák a domáci využili hneď prvú početnú výhodu, keď Panarinova delovka zapadla presne k pravej žrdi Janusovej bránky – 1:0. “Belasí” odpovedali šancou Nagya, ktorý si pekne potiahol puk do stredu, no jeho strelu stihol zblokovať jeden z protihráčov. Slovanisti v úvodnej tretine prestrieľali súpera 13:10, no v koncovke im chýbal kľud či dôraz.

Reklama

To ich mohlo mrzieť, pretože hneď v úvode druhej časti Petrohrad podnikol rýchlu akciu, Červenka nahodil puk na Janusa a Starosta si pod tlakom vrazil puk do vlastnej bránky. Gól pripísali Martenssonovi. Odpoveď Slovana bola blesková, nahodenie Štajnocha predĺžil šikovným tečom do siete Vondrka – 2:1. Hostia jasali, ale nie dlho. Ich zníženú koncentráciu potrestali domáci dvoma rýchlymi gólmi, ktorými prakticky rozhodli o osude stretnutia. Najprv v 28. minúte Dadonov vysunul Panarina, ktorý na dvakrát prekonal Janusa, a o 77 sekúnd neskôr zvýšil už na 4:1 Kadejkin, ktorý trafil presne spoza obrancu Brejčáka. Vyhnal tak z bránky hostí Janusa, ktorého nahradil Backlund. Aj ten bol hneď v plnej permanencii, keď musel krotiť pokus Ketova a čeliť ďalším nájazdom rozbehnutého súpera.

V treťom dejstve Petrohrad vedomý si náskoku sa nehrnul za každú cenu do útoku a čakal vzadu na prípadné chyby súpera. V 46. min sa dostal pri vlastnom oslabení a chybe Vondrku do úniku Červenka, pri zakončení ho fauloval Foster a rozhodcovia tak nariadili trestné strieľanie. Český útočník si pri ňom vychutnal Backlunda a zvýšil už na 5:1 pre SKA. Vzápätí Dadonov ušiel Fosterovi a našiel úplne voľného Panarina, ktorý šancou nepohrdol a zavŕšil svoj hetrik. Dezorientovaní hostia už nedokázali vôbec brzdiť domáce akcie. V 50. minúte po rýchlom prečíslení sa druhýkrát v zápase strelecky presadil Červenka a upravil na hrozivých 7:1. Slovan sa už zmohol iba na zníženie stavu, 36 sekúnd pred koncom sa po aktivite Bližňáka ujala tečovaná strela Baranku.

Petri Matikainen, tréner Slovana (zdroj: www.hcslovan.sk): “Zápas sme začali trošku nervózne, no dokázali sme prežiť úvodné minúty bez inkasovania gólu. Ďalšie minúty prvej tretiny sme hrali veľmi dobre, vytvorili si dostatok gólových príležitostí, stretnutie bolo vyrovnané. V druhej tretine sme dobre kontrolovali hru v útočnom pásme, no bohužiaľ sme spravili zopár chýb, ktoré veľmi efektívne hrajúce SKA využilo – z každej šance dali gól. Nie sme spokojní s tým, ako sme odohrali tretiu tretinu. Chceli sme byť aktívni, no spravili sme chyby, z čoho pramenili ďalšie inkasované góly. Dnes sme vysoko prehrali, no v hre vidím viacero pozitív, na ktorých musíme stavať v nasledujúcich stretnutiach.”

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 14 13 0 0 1 68:30 39

Reklama

2. CSKA Moskva 14 13 0 0 1 49:17 39

3. Jokerit Helsinki 14 9 2 1 2 49:34 32

4. Dinamo Moskva 13 8 1 1 3 33:30 27

5. Torpedo N. Novgorod 14 6 1 3 4 41:34 23

6. Severstaľ Čerepovec 15 6 1 2 6 45:42 22

7. Dinamo Minsk 13 5 2 2 4 33:32 21

8. Slovan Bratislava 12 5 1 1 5 31:34 18

————————————————-

9. Medveščak Záhreb 14 5 0 0 9 31:46 15

10. Lokomotiv Jaroslavľ 12 4 1 1 6 33:35 15

Reklama

11. Viťaz Podoľsk 11 4 1 1 5 30:40 15

12. Dinamo Riga 14 4 0 3 7 29:40 15

13. Atlant Mytišči 12 3 1 1 7 31:40 12

14. HK Soči 10 2 0 1 7 14:32 7

ml

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:04

Poľskí colníci zablokovali výjazd Ukrajincov, ktorí na Ukrajinu privážajú približne 20 áut, vrátane áut pre potreby ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa internetových správ škandál vypukol na hraničnom priechode Zosin-Ustilug.

18:03

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyjadril nádej, že ruský prezident Vladimir Putin nebude taký šialený a nezaútočí na Severoatlantickú alianciu (NATO). Povedal to v piatok počas živého streamovania na sociálnych sieťach.

17:56

Pápež František sa zúčastní na pracovnom zasadnutí o umelej inteligencii, ktoré sa uskutoční v júni na summite G7 v Taliansku. Informovala o tom v piatok talianska premiérka Giorgia Meloniová a dodala, že vôbec prvýkrát v histórií sa pápež zúčastní na takýchto stretnutiach v rámci G7.

17:49

Spojené štáty odložili plány na sankcie voči jednotkám izraelskej armády pre porušovanie ľudských práv v Predjordánsku. Vyplýva to z piatkových informácií televízie ABC News.

17:43

Európska únia poskytne Beninu takmer 50 miliónov eur na podporu bezpečnosti a boj proti terorizmu, uviedol v piatok predseda Európskej rady Charles Michel.

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali