Pre otvárací koncert festivalu Starmus budú obmedzenia na Moste SNP

Pre otvárací koncert festivalu Starmus budú obmedzenia na Moste SNP

Bratislava 11. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Otvárací koncert medzinárodného festivalu vedy, hudby a umenia Starmus v Bratislave, ktorý bude v nedeľu (12. 5.) v areáli výstaviska Incheba v Petržalke, si vyžiada počas víkendu dopravné obmedzenia na Moste SNP a jeho okolí. Počas oboch dní bude večer most obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre MHD. V nedeľu bude zároveň uzatvorená aj Viedenská cesta a cyklochodník popri výstavisku. Upozorňuje na to polícia i hlavné mesto na sociálnej sieti

policia
Ilustračné foto

“Bol spracovaný plán organizácie dopravy v okolí výstaviska a Mosta SNP, preto žiadame vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie ako aj pokyny policajtov,” odkazuje polícia.

Reklama

Vodičom zároveň pripomína, že na Einsteinovej ulici nie je dovolené zastavenie vozidiel. Zabúdať by tiež nemali na to, že možné nebude ani parkovanie áut v priestoroch výstaviska, odporúča preto využívať verejne dostupné parkovacie plochy na území Petržalky. Vodiči, ktorých cieľom nebude dané podujatie, by mali na prejazd využiť alternatívne trasy.

Dostupné budú niektoré cyklotrasy a lávky pre peších, od Starého Mesta či z nákupného centra na Einsteinovej ulici.

Reklama

Štátna polícia bude zároveň dohliadať na ochranu verejného poriadku, na bezpečnosť i plynulosť cestnej premávky. Spolupracovať bude aj s mestskou políciou.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilní pred nedeľným podujatím vybrané linky MHD. Odporúča využiť zastávky Einsteinova (autobusy 80, 88), Pri sade (autobusy 83, 91, 93), OC Einsteinova (autobusy 50), Most SNP (električky 4, autobusy 29, 37, 70) a Sad Janka Kráľa (električky 3). Po skončení podujatie bude MHD posilnená vybranými dennými i nočnými linkami. Bližšie informácie sú zverejnené na webe mestského dopravcu.

Festival Starmus sa bude konať v Bratislave od 12. do 17. mája. V nedeľu večer ho otvorí koncert Bridge from the Future. Počas neho vystúpia spolu francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May na Incheba Expo Open Air. Vstup je voľný.

V rámci hlavného programu festivalu vystúpi napríklad antropologička Jane Goodallová, fyzik Kip Thorne či astronaut Chris Hadfield. Okrem hlavného programu je počas festivalu pripravený aj sprievodný program v tzv. Starmus campe na Hlavnom námestí. Záujemcov tam čakajú bezplatné diskusie a koncerty domácich i zahraničných hudobníkov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Poľsko v súčasnosti neuvažuje o zavedení povinnej vojenskej služby, pretože záujem o vstup do ozbrojených síl zostáva vysoký. Uviedol to v stredu v parlamente poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Včera 20:28

Maďarská polícia v stredu našla jedného z piatich nezvestných po tragickej zrážke motorového člna s výletnou loďou na Dunaji pri obci Verőce. Telo 19-ročného muža objavili na úseku rieky medzi mestami Vác a Sződliget. Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK) to uviedlo na svojom účte na Facebooku.

Včera 20:27

Poľsko v stredu uviedlo, že podporuje riešenie na úrovni dvoch štátov v spojitosti s krízou na Blízkom východe medzi Izraelom a Palestínčanmi.

Včera 19:27

Nemecko je pripravené využiť zmrazené ruské aktíva na pomoc Ukrajine. Uviedli to v stredu zdroje z nemeckého ministerstva financií, ktoré nechceli byť menované.

Včera 19:26

Krajiny Európskej únie sa dohodli na pridaní desiatich nových osôb a subjektov na zoznam sankcií proti Iránu, uviedli v stredu pod podmienkou anonymity zdroje informované o tejto záležitosti.

Včera 19:25

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odsúdil v stredu rozhodnutie Írska, Nórska a Španielska uznať Palestínu ako štát a uviedol, že ide o odmenu za teror.

Včera 19:10

Britský minister zahraničných vecí David Cameron v stredu ocenil spoločné úsilie svojej krajiny a Albánska v boji proti nezákonnej migrácii. Počet príchodov malých lodí z migrantmi z Albánska do Británie sa podľa jeho slov vlani znížil o viac než 90 percent.

Včera 19:10

Ministri arabských krajín sa v pondelok v Bruseli stretnú so svojimi náprotivkami z Európskej únie. Snažiť sa budú nájsť spoločné riešenie na ukončenie vojny v Pásme Gazy a nastolenie trvalého mieru, uviedol v stredu osobitný predstaviteľ EÚ pre mierový proces na Blízkom východe Sven Koopmans.

Včera 19:09

Bývalý námestník šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Smyrnov bol obvinený z nezákonného obohacovania v prepočte takmer 400.000 eur, uviedli v stredu ukrajinské protikorupčné úrady.

Včera 19:09

Hasiči dostali v stredu po niekoľkých hodinách pod kontrolu požiar kancelárskej budovy na predmestí Kodane patriacej dánskej spoločnosti Novo Nordisk, ktorá vyrába lieky na chudnutie Ozempic a Wegovy.

Včera 19:08

Muža obvineného z pomoci hongkonskej spravodajskej službe v Spojenom kráľovstve našli cez víkend mŕtveho v parku. Predtým sa po vznesení obvinenia pokúsil o samovraždu, uviedol v stredu prokurátor.

Včera 19:07

Zásoby ropy v USA sa minulý týždeň nečakane zvýšili. Ukázali to v stredu údaje Federálneho úradu pre energetické informácie (EIA).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Chodec prechádza cez križovatku v blízkosti nástennej maľby teoretického fyzika Alberta Einsteina na stene budovy

Autor: AP/David Zalubowski

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali