“Dráčik” zverejnil ostrý text. Facebooková stránka ministerstva vnútra reaguje

“Dráčik” zverejnil ostrý text. Facebooková stránka ministerstva vnútra reaguje

Bratislava 22. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot FB)

 

Po atentáte na premiéra Roberta Fica začali pribúdať príspevky a články hodnotiace udalosť ako aj prácu zložiek. Svoj názor vyjadril aj majiteľ hračkárstva Dráčik a to pre neho typickým spôsobom – textom na svojom internetovom obchode. Práve tento príspevok vzbudil pozornosť facebookovej stránky Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR

dracik
Screenshot

“Autor v tomto príspevku vytvára konšpiračné teórie o účasti príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR na atentáte na predsedu vlády, spochybňuje doposiaľ zverejnené oficiálne informácie o prípade a navodzuje pocit, že štátne inštitúcie “kryjú” väčšie sprisahanie proti premiérovi. V ďalších odsekoch autor šíri nenávisť voči predstaviteľom ministerstva vnútra a plynulo prechádza k ďalšej z populárnych tém dezinformačných naratívov – pandémii a vakcínam. Následne svoj hnev obracia okrem zložiek a predstaviteľov rezortu vnútra aj na ďalších, na čo nadväzuje aj treťou témou, ktorá sa v našom prostredí stáva často predmetom dezinformácií – spochybňovanie zahraničnopolitickej orientácie Slovenskej republiky,” reagovalo ministerstvo na text “Dráčika”.

Reklama

V čom bol problémový text? Posúďte sami.

Spomínaný text “Dráčika” zverejňujeme v plnom znení:

Reklama

“Prečo ten vrah strieľal od pása dole.

Zo žvanenia a prázdnych rečí sa ešte nikto nenajedol, a posledne boli nášmu premiérovi platné, ako mŕtvemu zimník. Kecať viete dobre, ale skutek utek. Ľudia majú oprávnený hnev na vašu nečinnosť, alebo povedzme vlažnú činnosť.

Kritika od ľudí nie je útok. To, že prichádza práve teraz? Viete, pohár pretiekol.

Ešte k tej ochranke. Vehementne sa jej zastávate. Prečo tak? Nikto nepochybuje, že tam boli aj poctiví profesionáli, ale stačí ak tam bol jeden alebo dvaja infiltrovaní škodcovia, sabotéri a medzi nimi dôsledne vybraní babráci, tak sa nám reťaz roztrhne a vrah má čas naviac, aby vykonal svoj zámer. Čo vy na to? V tom celom scenári atentátu je veľa, až moc veľa, zvláštnych udalostí.

Nebol to však len podivný spôsob organizácie a realizácie ochrany, ale napríklad aj to, že chlapík, ktorý na predchádzajúcom výjazde vlády vulgárne nadáva na premiéra a vládu, stojí v prvom rade aby mu išiel… Čo? Napľuť do tváre, vraziť do zubov? Nie, nič z toho. Išiel ho zastreliť, zavraždiť. To ste nevedeli, že tam je takýto človek?

Reklama

Za zátarasami cez ktoré sa nedá dostať, sú stojaci nepreverení ľudia, ktorí majú mraky času na päť výstrelov? Nie som odborník na všetko, ale keby niekto zakričal zbraň a fešák by dostal zozadu ranu elektrickým obuškom, tak by viac než jednu ranu nestihol. Čím to istia ochrankári v dave? Zbraňami? Môžu páliť bez obavy, že niekoho zabijú?

Aký ste mali dôvod a dôkazy tvrdiť, že bol osamotený vlk? Na jednej strane poviete, že nemôžete informovať lebo prebieha vyšetrovanie, a na druhej tvrdíte takúto podstatnú vec. Nemuseli ste hovoriť nič. Čo ste tým sledovali, alebo ten, čo vám to posunul? Amaterizmus, zavádzanie, informačný šum, krytie niečoho a niekoho alebo len vlastného zadku?

Celý atentát mohol byť plánovaný už mesiace dopredu.

Dve hodiny po atentáte zmazaná komunikácia na sociálnych sieťach. To sa mi snáď sníva?

Uniknuté video s tým grázlom, ktoré z neho pomaly robí obeť. Náhoda?

Reklama

Náhody, alebo si z nás niekto očividne strieľa? Respektíve do nás. Kto potom riadi tento štát? Vás tam načo dosadili? Aby ste všetko nejako obkecali? Ale Slováci nie sú včerajší.

Pán Eštok, čo sa vyriešilo počas Vášho pôsobenia v úrade?

V posledných rokoch tu dochádzalo a ešte stále dochádza k porušovaniu ľudských práv a zákonov. V období, kedy nebol pán Fico vo vláde, na to všetko upozorňoval, bubnoval, predkladal dôkazy, pomaly každý deň organizoval tlačovky. Aj vtedy mu išlo o život.
Panovala tu svojvôľa, bezprávie a chaos.
Ľudia umierali vo väzniciach.
Ľudia boli manipulovaní a nútení do očkovania experimentálnymi a neoverenými vakcínami, ktoré mali množstvo vedľajších účinkov, následkom ktorých, sa mnohým poškodilo zdravie a veľa z nich na to doplatilo životom.
Trestnou činnosťou sme prišli o miliardy.
Vyšetrujete? Pátrate? Vážne? A všetko, alebo len niečo? Len to, čo sa hodí?

Spomeniem iba tú podivnú pandémiu, ale toho čo sa za posledné štyri roky udialo je na spisy, ktoré by naplnili bratislavský hrad.

Takže očkovanie, testovanie, uzatváranie, obmedzovanie pohybu, sprevádzalo mediálne vymývanie mozgov a manipulácia.

Nie je to trestný čin šírenia poplašnej správy?

Z nemocníc boli predkladané nepravdivé a skreslené informácie. Vykazovanie nakazených, ktorý nakazení neboli, obsadených lôžok, ktoré obsadené neboli.

Vedľajšie účinky vakcín boli zamlčované. Prečo?

To je verejné ohrozenie alebo zanedbanie povinnosti.

Ak vám niekto umrie v ordinácií a vy veselo očkujete ďalej, tak je to podľa mňa úkladná vražda.

Reklama

Stále nič pán Eštok? Ani Vy pani Dolinková? Aj o Vás som písal. Dobre sa niekto nabalil na náš úkor aj keď ľudia trpeli a umierali. Komu idete po ruke? Čie záujmy hájite? Občanov alebo tých, čo z nich robia ovčanov?

Načo tých jedov nakúpili toľko? Aby sme to zaplatili a potom mohli vyhodiť?

Ste na svojich postoch na odkrývanie alebo zakrývanie týchto zločinov? Niektoré záležitosti vyžadujú čas na vyriešenie, ale mnohé sa mali riešiť okamžite, lebo čas a jeho naťahovanie zametá stopy. Takže naťahujete čas.

Desať dní pred atentátom som upozorňoval na vytváranie zoznamov nepohodlných ľudí, takzvaných konšpiračných webov, ktorých názory nie sú totožné s vymletou časťou populácie. Pýtal som sa prokuratúry aj vás. Poukazoval som na šikanu a teror zo strany médií.

Pán Eštok. Zrazu riešite útoky na internete, ale to, že na niekoho už dlhé mesiace poukazujú prstom, šikanujú, neprávom a bez dôkazov ho obviňujú z klamstiev a konšpirácií, pričom oni sami klamú a zavádzajú, vám nevadí? Nie je to nebezpečné? Nedostali ste sa náhodou do vlády aj vďaka pravdám odkrytým na týchto weboch? To je Vaša vďaka? A kde je tu právo a spravodlivosť?

Reklama

Zajtra od Vás očakávam tlačovku aj s pani Dolinkovou s podrobnosťami, koľko ľudí bolo zabitých a postihnutých vakcínami.

Takýchto jedovatých, agresívnych, zakomplexovaných, hlúpych, frustrovaných, neschopných magorov, ktorí potrebujú svoj neúspech hodiť na niekoho, ako bol ten zákerný a zbabelý vrah, chodí po uliciach kvantum. To ste nevedeli pán Eštok?

Neriešia sa podstatné kauzy a veci, nevyšetrujú, zakrývajú sa pred nimi oči, robia sa rôzne kompromisy. Hovorí sa tomu aj ruka ruku myje.

Jediný človek schopný riadiť túto krajinu je rozstrieľaný na šrot, ale pán minister je so sebou spokojný. Kto číta moje články, ten pozná môj názor na falošný Hlas.

Ak bude vietor fúkať od Smeru, budeme za Smer. A keď sa otočí, tak viete byť aj progresívni. Viď posledné voľby.

Reklama

Ešte niečo na pána Kaliňáka. Pijete mi krv už dvadsať rokov. Viete, sedieť na dvoch stoličkách sa nedá. Síce ste servilný a akčný spraviť všetko o čo vás premiér požiada, ale podľa mňa svojou láskou k peniazom a nie celkom ideálnou mentálnou výbavou a charakterom, ste spravili vždy viac škody ako osohu.

Mnohé srač.., ktoré padli Smeru na hlavu, povyrábal práve Kalivoda. Neviem či to predsedovi stojí za to. Ale mne to príde ako krok späť. Lenže dnes nájsť spoľahlivých ľudí nie je jednoduché. Sám to poznám a to neriadim štát, ale malú firmu.

Pán Kaliňák, akože obranná dohoda s USA je v poriadku? Američania sú féroví? Odkiaľ oni odišli zostala spálená krajina. To nám snáď nechcete tvrdiť, že tu sú kvôli našej ochrane? Sú tu na to, aby nás držali pod krkom a mali strategické základne, z ktorých keď zaútočia, tak dostaneme sprchu rakiet naspäť. Ľudia ju nechceli a ani vy. Zrazu je to ok? A to, že sme zostali po poslednom bezvládí Matoviča a jeho podareného zadkoleza Naďa bez zbraní, pod dohľadom vrchnej kuchárky z prezidentského paláca?

Opýtam sa takto pán Kaliňák. Majú na Vás kompromitujúce informácie? Ak áno, tak tomu čo stvárate rozumiem a nemám ďalších otázok.

V článku z 13. júna 2023 som napísal, že tieto voľby zásadnú zmenu neprinesú. Takže teraz už viete, čo som mal na mysli. Z hov.. bič neupletieš. Nemáme kompetentných, schopných a poctivých ľudí. Premiér môže lietať od Číny, Ruska po Ameriku. Môže sa aj rozkrájať. Keď tam bude mať takýto materiál, tak budeme padať od desiatich ku piatim.

Táto fašistická pliaga je ako rakovinový nádor. Buď ho vyrežeš, alebo ťa zabije. Chodí sa okolo neho po špičkách, opatrne, v rukavičkách a pritom metastázy bujnejú. Znaky chorého organizmu máme denne pred očami.

Páchajú trestnú činnosť a nič sa im nestane. Tak prečo by prestali?

Reklama

Atentát na premiéra bolo upozornenie. Ak sa všetko nezačne správne riešiť, tak to našu spoločnosť zabije.

A ešte k tomu vrahovi. Mal čas namieriť chladnokrvne na hruď, ale strieľal od pása dole, lebo počítal s tým, že pán Fico môže mať ochrannú vestu. Ak by mu trafil aj ďalšiu, alebo až tri guľky na žalúdok a črevá, tak by to nikto nedal dohromady a premiér by neprežil. Anjeli mali však iné plány.

Buď to budete robiť poriadne alebo sa zbaľte do krabíc. Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa mu ucho neodtrhne. To vaše sa už utrhlo. Udržiavate chaos a bezprávie a tu máme výsledky.

Poznám tvoje skutky, že nie si ani studený, ani horúci. Kiežby si bol studený alebo horúci! Takto, že si vlažný, ani horúci, ani studený, vypľujem ťa zo svojich úst,” píše Dračík.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:36

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v sobotu v Paríži a ďalších francúzskych mestách proti krajnej pravici. Protesty zvolané odbormi, študentskými skupinami a ľudskoprávnymi organizáciami boli zamerané voči strane Národné združenie (RN) Marine Le Penovej, ktorá by podľa prieskumov mohla zvíťaziť v blížiacich sa predčasných voľbách.

Včera 19:30

Francúzsko, Nemecko a Británia v sobotu odsúdili najnovšie rozširovanie iránskeho jadrového programu, o ktorom informovala Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

Včera 18:08

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že prezident Spojených štátov Joe Biden prechádza “skúškou úprimnosti” pri riešení prebiehajúcej vojny v Pásme Gazy.

Včera 18:04

Nemecký kancelár Olaf Scholz verí, že bude kandidátom na spolkového kancelára svojej Sociálnodemokratickej strany (SPD) aj v nadchádzajúcich parlamentných voľbách v roku 2025, a to napriek neúspechu vládnych strán v minulotýždňových voľbách do Európskeho parlamentu.

Včera 18:04

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová postúpila do finále dvojhry na trávnatom podujatí WTA v holandskom Hertogenboschi. V semifinále si poradila s Dalmou Gálfiovou z Maďarska 6:4, 6:2.

Včera 18:03

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v sobotu kritizovala podmienky ruského prezidenta Vladimira Putina pre mierové rozhovory s Ukrajinou, ktoré Kyjev odmietol ako požiadavku na svoju kapituláciu. “Hovoriť Ukrajine, že sa musí stiahnuť z Ukrajiny, sa mi nezdá ako veľmi vhodný návrh na rokovania,” uviedla Meloniová v závere summitu G7 v Taliansku. “Povedzme, že to vyzerá skôr ako propagandistická iniciatíva… s cieľom vytvoriť naratív, ktorý chce poskytnúť protichodnú informáciu o tom, kde spočíva zodpovednosť za tento konflikt,” povedala talianska premiérka.

Včera 18:01

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril v sobotu nádej, že mierový summit o Ukrajine vo Švajčiarsku pomôže rýchlo nastoliť spravodlivý mier.

 Volodymyr Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Včera 16:14

Americký tenista Sebastian Korda sa dostal do finále na trávnatom turnaji v holandskom Hertogenboschi. Siedmy nasadený hráč zdolal v semifinále domácu šestku podujatia Tallona Griekspoora 6:2, 6:4. Tretí nasadený Francúz Ugo Humbert zvíťazil v sobotňajšej dohrávke štvrťfinále nad Holanďanom Gijsom Brouwerom 4:6, 6:3, 6:3, v semifinále však podľahol najvyššie nasadenému Alexovi de Minaurovi z Austrálie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Zajac beží po lúke na predmestí Wehrheimu neďaleko Frankfurtu nad Mohanom v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali