Chcú rozložiť naše hodnoty a zničiť Slovensko

❚❚

Bratislava 19. mája 2024 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Toto napísal v komentári Peter Bárdy z Aktualít: „To, čomu sme čelili pred sto rokmi, je tu opäť. A sme proti tomu chránení len veľmi slabo. Emócie a viera víťazia nad rozumom, názor nad faktami“

Novinári, pracovníci médií
Ilustračná snímka – novinári, pracovníci médií

Vyťahuje prípad z minulosti, kedy sa proti sebe postavili známy špiritista s kúzelníkom. Kúzelník spochybňoval, že špiritista dokáže vyvolávať duchov pri seansách. Za Bárdyho, ak správne rozumiem jeho slovám, je teda jeden veriaci a druhý človek rozumu.

.

A človek rozumu má pravdaže vždy pravdu, zatiaľ čo ten druhý je hrozba, pred ktorou „sme chránení len veľmi slabo“.

Čo sa tento pán vari nikdy nezaujímal ani o základy teológie? Veď náboženstvo odmieta špiritstické seansy a podobné kúzelníctva! Bárdy síce na úvod píše, akú prísnu náboženskú výchovu absolvoval onen špiritista, ale takto zámerne ukazuje na svojho nepriateľa, ignorujúc fakt, že špiritizmus považujú za šarlatánstvo aj veriaci ľudia! Je to niečo ako sektárska činnosť, na ktorú žiaden posol Boží nikdy nenavádzal.

.

Prečo toto pán Bárdy robí? Prečo siaha k takým skratkám, pri ktorých neuvádza všetky okolnosti a fakty? Redukuje problém na tie aspekty, ktoré mu vyhovujú: a tak útočí na náboženskú vieru.

Dokonca povie, že „názor víťazí nad faktami“. Takto podsúva svojim čitateľom, že komplexný systém viery, vrátane jeho morálnych a metafyzických aspektov je obyčajný „názor“. Že dôležitejšie, než patriť do kolektívu ľudí, ktorých srdce bije pre transcendentné, teda všetko presahujúce Dobro, sú znalosti, že kysličník uhličitý sa píše C02.

A ešte sa ani nenaučil rozlišovať medzi slovami „špritizmus“ (vyvolávanie duchov a veci s tým spojené) a spiritualizmus (teda záujem o veci duchovnej povahy).

Alebo opäť zámerne diskredituje duchovno?

Tak či onak, toto je amorálny skutok človeka, ktorého radšej nebudeme hodnotiť. Vizitku si, napokon, vystavil sám. Týmto zavádzajúcim článkom s popletenými výrazmi a účelovou „argumentáciou“. Môžeme pánovi Bárdymu len odporúčať, aby sa vrátil do školských lavíc, a dával lepší pozor, než naposledy.

.

Má totiž v rukách ako novinár veľkú zodpovednosť.

Toto, čo napísal, je priamy útok na všetky tradičné, konzervatívne, osnovné hodnoty celých civilizácií – v podstate zhodil vieru štyroch aj pol miliárd obyvateľov planéty, ak rátame kresťanstvo aj islam.

Odkiaľ pochádzalo vnuknutie, inšpirácia k tomu pamfletu?

Pretože každý, kto píše, či už články alebo literatúru, vie, že myšlienky nie sú na predaj v second hande na konci ulice. Myšlienky prichádzajú z „iných sfér“. Presne tak, pán Bárdy, ani tie vaše sa neobjavili „len tak“.

Ale nešťastník Bárdy, je len pešiakom vo veľkej hre ideí. Podľa mojej skromnej mienky ani sám nevie, na čom sa podieľa. Ide, prirodzene, o boj medzi liberalizmom a konzervatizmom, či tradicionalizmom.

.

Ide o vojnu medzi dvoma najväčšími ideologickými prúdmi v rámci súčasného demokratického zriadenia.

Konzervatívny človek sa hlási k tradíciám, k časom overeným hodnotám z minulosti. Áno, aj k slovenskému folklóru, hoci nemusí byť jeho fanúšikom – avšak uznáva jeho spoločenskú hodnotu a význam pre slovenskú národnú identitu. Pre konzervatívca nie je totiž identita človeka redukovaná na jeho sexuálnu orientáciu alebo „gender“.

Konzervatívny človek čerpá svoj morálny kompas z náboženských prameňov. On nemusí veriť tomu, že naďalej existuje „len“ muž a žena, a že všetko ostatné sú výmysly popletenej mysle či duše. On to VIE. Pretože existencia dvoch pohlaví je biologický fakt. A ak to niekomu treba vysvetľovať, potom by sa ten niekto mal tiež vrátiť na základku. Možno aj do jednej lavice s pánom Bárdym.

Ale vezmite im mobily a slnečnicové jadierka, prosím.

Konzervatívny človek tiež verí v zmysel komunity, v zmysel spoločného dobra. Rešpektuje napríklad, že „rurálny volič“ je jeho spoluobčan, s ktorým zdieľa dejiny, jazyk, krajinu…

Snaží sa dodržiavať nielen desatoro (to poznajú aj škôlkari), ale aj zoznam siedmych cností. Zároveň sa snaží vyhýbať smrteľným hriechom.

Preto konzervatívny človek dopraje druhým, snaží sa byť pokorný, nakoľko mu to povaha dovoľuje, nehrdí sa ako pyšný páv (pýcha je, mimochodom, po anglicky PRIDE…), hoci na úspechy svojich detí je právom hrdý, a stále zastáva názor, že veci a činy, ktoré patria do spálne, si máme plnohodnotne užívať v spálni.

A nie o nich hovoriť, či nedajbože predvádzať ich na verejnosti.

Takto sme „zhora“ dostali určitý systém pravidiel, aby sme boli lepší ľudia.

A keby pán Bárdy chcel namietnuť laický pseudoargument, že „náboženstvá spôsobili toľko vojen“, tak nech si vygoogli, že podľa encyklopédie vojen nestáli ani za desiatimi percentami všetkých svetových konfliktov v dejinách ľudstva.

.

Ale pozrime sa aj na liberálne hodnoty: vysoký individualizmus, konzumerizmus, idealizácia významu, až zbožšťovanie prírodných vied, rozklad tradičných hodnôt – degradácia inštitúcií vzájomnej súdržnosti, ako sú napríklad rodina či manželstvo.

Liberál sa nazve patriotom, no nie je ochotný za udržanie a propagáciu ľudovej kultúry urobiť vôbec nič – naopak, radšej bude oslavovať také divadelné diela, v ktorých sa nadáva na politikov, alebo len tak všeobecne z frajeriny, „lebo môžeme“…

Liberál považuje za istú formu božstva aj elektronické technológie. Nie je náhoda, že stranu Progresívne Slovensko podporuje toľko našich počítačovo zdatných spoluobčanov…

Z toho, čo ošiali oči a hlavu, si urobili svojho „boha“. Je to hmatateľné, je to viditeľné, robí to „zázraky“, v istom zmysle. Veď prečo boli mnohí tak unesení z koncertu Jarrého v Bratislave?

Videli dokonalú súhru technologických zázrakov, zjavenie na oblohe, fascinujúci úkaz…

.

Ako keď sa mory zlietajú na žiarovku.

Pravda, tieto božstvá sú o to reálnejšie, že sa dajú kúpiť. Stačí mať dobrého sponzora, akým je napríklad ESET. Tiež podporujúci liberálne ťaženie proti tradičným hodnotám. Aj s pani prezidentkou, ktorá sedela vo VIP sektore s generálnym riaditeľom firmy.

Liberalizmus a progresivizmus sa tvária, že individualitu oslobodzujú z okov „nálepiek“ a „škatuliek“. Zabudni na binárnu opozíciu muž-žena, vysloboď sa! Tak, ako to spieva ten zmätený chlapec (sám sa označuje za stredný rod), čo vyhral Eurovíziu.

Veď v texte má verš, že on takto našiel svoje „kráľovstvo nebeské“!

To už nie je rúhanie, to už je pozvánka Antikrista do tohto sveta. V priamom prenose. V šou, ktorú vysielali do celej Európy, možno aj sveta.

.

Ktorú možno videli aj vaše deti.

Je najvyšší čas zamyslieť sa, čo s tým.

Pretože naša vlasť sa nám rozpúšťa pred očami – v akýchsi „nadnárodných“ (v skutočnosti pochádzajú z USA), pomýlených liberálnych hodnotách západných globalistov, ktoré nie sú len proti Bohu, ale aj proti rozumu a faktom, ktoré si pán Bárdy a jemu podobní tak považujú.

Aktivity propagujúce radikálny liberalizmus preto minimálne z filozofického hľadiska môžeme kategorizovať ako extrémistické. Ich účel totiž spočíva v tom, aby rozložili našu národnú identitu v kyseline globalistických trendov a vytvorili zo Slovenskej republiky ďalšiu mentálnu kolóniu kolektívneho západu s jeho washingtonskou centrálou.

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali