Deň po atentáte na Roberta Fica. Eštok menoval motívy strelca. Pellegrini: Pred premiérom sú najťažšie a najdôležitejšie hodiny a dni

❚❚

Bratislava 16. mája 2024 (HSP/Foto:TASR)

Aktualizujeme 

Aj dnes Vám v tomto online článku budeme prinášať najnovšie informácie 

polícia v areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici
Na snímke polícia v areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici

20:00- Premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) vyjadrilo solidaritu viac ako 200 lídrov krajín z celého sveta a zároveň významných medzinárodných organizácií. Ďalšie reakcie neustále pribúdajú. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

.

Rezort slovenskej diplomacie prijal doposiaľ množstvo osobných, telefonických aj písomných prejavov úprimnej solidarity slovenskému premiérovi zo 77 krajín sveta. Išlo o prezidentov, predsedov vlád, ministrov, poslancov a politických predstaviteľov, členov diplomatického zboru, zastupiteľských úradov, vysokých predstaviteľov, generálnych tajomníkov, komisárov či prezidentov medzinárodných organizácií.

“Ďakujem za prejavenú ľudskosť a predovšetkým podporu predsedovi vlády Robertovi Ficovi a zároveň celému Slovensku. Mimoriadne si vážim, že zástupcovia naprieč všetkými kontinentmi sveta odsúdili tento zákerný čin. Takýto útok na slovenskú demokraciu je potenciálnym ohrozením pre všetky demokracie sveta,” zdôraznil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD). Doplnil tiež, že viaceré štáty vyjadrili šok i zhrozenie z atentátu. “V tejto ťažkej chvíli pre slovenského premiéra a pre našu vlasť si o to viac ceníme toto silné spojenie v spolupatričnosti,” dodal.

.

Minister vyzdvihol aj vyjadrenia najvyšších zástupcov Organizácie Spojených národov a Rady Európy, Európskej únie, Severoatlantickej aliancie, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj spolu s viacerými ďalšími inštitúciami. “Naša vďaka patrí všetkým tým, ktorí ešte naďalej posielajú tieto prejavy súdržnosti,” uzavrel šéf slovenskej diplomacie.

 

18:50- O možnom prevoze premiéra do Bratislavy môže rozhodnúť odborné nemocničné konzílium v pondelok. Dôležité bude aj rozhodnutie samého predsedu vlády.

Premiéra Roberta Fica vo štvrtok už nečaká ďalšia operácia a zatiaľ ani prevoz do Bratislavy. Informovala o tom riaditeľka banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

 

.

18:00- Atentátnik Juraj Cintula už má svoju obhajkyňu. Je ňou advokátka Martina Čierna z Nitry, informoval portál Startitup. “Áno, prevzala som zastupovanie Juraja Cintulu, bola som vygenerovaná ex offo,” uviedla.

 

16:45- Útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) dozoruje oddelenie závažnej kriminality Generálnej prokuratúry (GP) SR. Viac informácií nateraz nemôžu poskytnúť. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

“Prípad je vzhľadom na kvalifikáciu skutku dozorovaný na oddelení závažnej kriminality GP SR, viac informácií nateraz nie je možné poskytnúť vzhľadom na aktuálne prebiehajúce procesné úkony. Keď to situácia dovolí, budem vás, samozrejme, informovať,” uviedla hovorkyňa.

 

.

16:35- Slovenská informačná služba (SIS) ostro odsúdila útok na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Zároveň sa pridala k výzvam určeným verejnosti, aby nešírila konšpirácie a nenávistné prejavy v mediálnom prostredí a dopriala priestor a čas na prácu všetkým bezpečnostným zložkám štátu. SIS o tom informovala na sociálnej sieti.

“Slovenská informačná služba ubezpečuje, že je od prvej chvíle v kontakte s políciou aj s najvyššími predstaviteľmi štátu, poskytuje maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a pracuje rovnako ako všetky ostatné bezpečnostné zložky na prijatí zvýšených bezpečnostných opatrení v súvislosti s uvedenými udalosťami,” deklarovala tajná služba. Ako dodala, len čo to situácia dovolí, bude verejnosť podrobnejšie informovať.

 

16:28- Po stredajšej (15. 5.) streľbe na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) narástol podiel hybridných hrozieb vo virtuálnom priestore. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to povedal policajný prezident Ľubomír Solák.

“Snažíme sa adresne identifikovať ľudí, ktorí prezentujú názory, ktoré podporujú tento čin,” podotkol s tým, že ide o desiatky prípadov. Polícia registruje aj vyhrážky členom vlády a iným politickým špičkám.

Policajti dohliadajú na bezpečnosť všetkých poslancov Národnej rady SR prakticky na celom území Slovenska. Monitoring bol zvýšený aj v okolí televízií a denníkov.

Podrobnejšie informácie vedenie Prezídia Policajného zboru o stredajšom incidente neposkytlo, odvolalo sa na informačné embargo vydané Generálnou prokuratúrou SR.

 

NAŽIVO:

.

 

15:40- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po stredajšom (15. 5.) útoku je naďalej veľmi vážny. Uviedol to zvolený prezident Peter Pellegrini po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici. Nakrátko spolu podľa jeho slov komunikovali.

“Bolo mi umožnené hovoriť s ním len niekoľko minúť, pretože si jeho aktuálny stav vyžaduje kľud a pokoj bez ďalších vonkajších rušivých vplyvov,” povedal. Verí v jeho skorú rekonvalescenciu.

Zvolený prezident zároveň poďakoval zdravotníckemu personálu a vedeniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. “Pred premiérom sú najťažšie a najdôležitejšie hodiny a dni,” dodal.

Opakovane vyzval ľudí na zastavenie šírenia nenávisti. Treba podľa jeho slov spájať rozdelené Slovensko. “Je potrebné, aby sme si spoločne naprieč celou krajinou bez rozdielu našich politických názorov, vierovyznania alebo čohokoľvek iného uvedomili, že sme na Slovensku prekročili jednu červenú čiaru, ktorú sme nikdy od vzniku našej krajiny neprekročili,” uzavrel.

.

 

13:55- Kaliňák podľa svojich slov nemá aktuálne informáciu o potrebe ďalšej reoperácie premiéra. “Tieto riziká tu sú, osobitne pri strelnom poranení, kde kinetická energia toho náboja je obrovská, a v zásade v tomto prípade priebeh toho strelného poranenia bol relatívne netradičný a aj to spôsobilo rozsiahlosť poranenia,” načrtol.

Vzhľadom na vážny stav premiéra sú podľa Kaliňáka jeho možnosti komunikácie obmedzené. “Snažíme sa ho nezaťažovať v tejto chvíli inými ako lekárskymi postupmi,” doplnil.

Minister avizoval, že o vývoji Ficovho zdravotného stavu budú pravidelne informovať.

.

 

13:52- Obvinili strelca, ktorý v stredu (15. 5.) viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD). Po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostnej rady SR a vlády to oznámil minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

TK po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR
Na snímke v popredí sprava minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) a ďalší ministri a ministerky počas tlačovej konferencie po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR v Bratislave

“Pracujeme iba s jednou verziou, že išlo o politicky motivovaný akt,” priblížil minister. Polícia obvinila útočníka z pokusu o úkladnú vraždu. “Môžem potvrdiť, že podozrivý nie je členom žiadnej radikalizovanej politickej skupiny, ani pravicovej, ani ľavicovej,” podotkol minister s tým, že ide o osamelého vlka.

“Ide o podozrivého, ktorý sa zúčastnil na viacerých protivládnych protestoch, ktoré boli organizované od minulého roka,” povedal s tým, že obvinený bol súčasťou protestu aj na predchádzajúcom výjazdovom rokovaní vlády v trnavskom regióne.

Kroky strelca mali byť akcelerované po prezidentských voľbách, s výsledkami ktorých nesúhlasil. “Na ďalšie informácie je uvalené embargo dozorujúcou Generálnou prokuratúrou SR,” dodal Šutaj Eštok.

Polícia podľa ministra preveruje 32 podozrivých, ktorí na sociálnych sieťach schvaľovali stredajší útok. “Vo všetkých prípadoch bude konať Národná kriminálna agentúra, všetci títo ľudia budú zaistení, predvolaní a budú postavení na konfrontáciu so spravodlivosťou a zákonom,” zdôraznil.

 

.

13:49– Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vyzval médiá, aby nedávali priestor konšpirátorom alebo zúfalým politikom, ktorí znevažujú atentát na premiéra či spochybňujú bezpečnostné opatrenia počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej.

Minister tiež potvrdil, že policajná inšpekcia koná v prípade uniknutého videa páchateľa z priestorov policajnej stanice. Dodal, že ho to mrzí, rovnako ako to, že unikla aj lekárska správa o zdravotnom stave premiéra.

13:44- Všetky rizikové skupiny ľudí budú mať posilnenú ochranu. Po štvrtkovom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR to uviedol minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Vyhrážajú sa aj Richardovi Glückovi a Marcele Kosovej. Budeme konať nekompromisne, sľuboval minister.

 

13:42 – Podpredseda vlády Robert Kaliňák (Smer-SD) vyzval médiá, aby si dávali pozor na možné šíriace sa nepravdivé informácie v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a aktuálnou situáciou. Apeloval, aby sa pri pripravovaných diskusiách snažili vyhnúť konfrontácii. Vyzval na spoločný návrat k tolerancii. Urobil tak po štvrtkovom rokovaní vlády a Bezpečnostnej rady SR.

“Skúsme sa v úvode vyhnúť konfrontačným diskusiám, zmeňme dramaturgiu tak, aby ste dali priestor každému, s kým chcete hovoriť, ale aby sme aj my mali možnosť začať s menšou formou konfrontácie a hovoriť k veci, k problémom ktoré nás trápia. Skúsme spoločne vystúpiť na cestu tolerancie,” obrátil sa na médiá pripravujúce politické diskusie.

Kaliňák deklaroval, že budú informovať o aktuálnej situácii a poskytnú verejnosti informácie, ktoré môžu. V tomto smere upozornil na riziko šíriacich sa nepravdivých informácií či poloprávd, ktoré by mohli opäť vyvolať vášne.

.

 

13:40- Bezpečnostná situácia a bezpečnostné opatrenia na výjazdovom rokovaní v Handlovej boli na maximálnej možnej úrovni. Prísnejšie opatrenia prijali len na rokovaní slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach. Na tlačovej konferencii to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

 

13:30- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zostáva vážny. Rozsah zranení spôsobený štyrmi strelnými ranami je rozsiahly. Lekárom sa podarilo stabilizovať jeho zdravotný stav, naďalej však nie je ešte mimo ohrozenia života. Informoval o tom vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

  “Nemôžem zatiaľ, bohužiaľ, konštatovať, že vyhrávame alebo že prognóza je pozitívna, pretože rozsah zranení, ktoré boli spôsobené štyrmi strelnými ranami, je natoľko rozsiahly, že odpoveď organizmu bude ešte veľmi náročná,” vyhlásil vicepremiér.

 

NAŽIVO:

.

13:20Do nemocnice v Banskej Bystrici smeruje zvolený prezident Peter Pellegrini, priletieť by mal už o chvíľu.

12:20- Fica čaká ďalšia operácia, jeho lieky môžu spôsobiť problémy, píše Pravda. Detaily zisťujeme.

 

12:05- Na úrad vlády, kde zasadá bezpečnostná rada a vláda, prišiel Peter Pellegrini aj Zuzana Čaputová.

 

12:00- Prezidentka Zuzana Čaputová spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán. Cieľom je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Vyzývajú tiež všetky politické strany, aby načas prerušili alebo výrazne utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami. Viac v TU.

.

 

11:05- Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) začal v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo. Inšpekcia tiež spustila kontrolu v súvislosti so zásahom policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

 

 

10:05- Polícia obvinila atentátnika Juraja z úkladnej vraždy z pomsty na chránenej osobe v štádiu pokusu. K obvineniu došlo vo štvrtok (16. 5.) ráno.

Momentálne je muž v policajnej cele na Národnej kriminálnej agentúre v Nitre. Hrozí mu 25 rokov až doživotie. 

Podľa informácií TV Markíza 71-ročný dôchodca povedal, že je hrdý na to, čo urobil.

.

 

09:05-  Riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková doplnila, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy. Hospitalizovaný je na oddelení ARO. “Pacient mal mnohopočetné strelné poranenia,” potvrdila. Požiadala o rešpektovanie Ficovho súkromia.

 

08:40- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po operácii stabilizovaný, ale naďalej je vážny. Informoval o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD). 

Zástupkyňa nemocnice doplnila, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy. Hospitalizovaný je na oddelení ARO.

.

 

08:00- Po stredajšom (15. 5.) atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zasadne vo štvrtok v Bratislave o 11.00 h mimoriadne Bezpečnostná rada SR. Uskutoční sa tiež rokovanie vlády SR. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

 

07:00- Operácia trvala takmer 5 hodín, zranenia boli vážne. Po operácií premiéra prebrali a komunikoval s okolím. Momentálne je v stabilizovanom stave.

“Črevá zašité, hrubé aj tenké. Chirurgovia skončili, ešte má stehennú kosť pri krčku, to budú riešiť inokedy, lebo museli čistiť brucho,” informuje na základe svojho zdroja portál Plus JEDEN DEŇ.

 

06:00- Vicepremiér a minister životného prostredia Tomáš Taraba pre britskú BBC poskytol bližšie informácie o atentáte na Roberta Fica a premiérovom zdravotnom stave.

Taraba pre BBC uviedol, že operácia Roberta Fica prebehla dobre a premiér nie je v ohrození života. Priniesol aj ďalšie podrobnosti o streľbe. “Bol ťažko zranený – jedna guľka prešla cez žalúdok a druhá zasiahla kĺb,“ priblížil vicepremiér.

 

05:00- Syn strelca z Handlovej je zo situácie v šoku. Portálu Aktuality.sk sa s ním podarilo spojiť. Potvrdil, že otec mal zbraň v legálnej držbe.

 

 

Tvrdí, že absolútne netušil, čo otec zamýšľa, čo plánoval, prečo sa to stalo. Zároveň povedal, že jeho otec sa neliečil na psychiatrii. Vo vzťahu k premiérovi Robertovi Ficovi povedal iba toľko, že nebol jeho voličom

 

00:00- Premiér Robert Fico je už po operácii. Jeho stav je stabilizovaný, lekári očakávajú, že ráno by mal byť schopný komunikovať.

.

 

 

Zhrnutie 15. mája, kedy bol spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica

– Premiér utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je kritický. Okolo 20.00 h ho stále operovali. Do nemocnice v Banskej Bystrici ho priviezol vrtuľník.

– Páchateľom bol 71-ročný muž z Levíc. Hneď po útoku ho zadržali, vystrelil päť výstrelov. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka išlo o jasne politicky motivovaný čin. Vyšetrovanie naďalej prebieha. Generálny prokurátor Maroš Žilinka avizoval, že orgány činné v trestnom konaní budú na streľbu na premiéra nekompromisne reagovať.

– Útok na premiéra odsúdili vrcholní predstavitelia štátu, politici naprieč politickým spektrom, predstavitelia samospráv, cirkví, justície či neziskového sektora. Prezidentka SR Zuzana Čaputová označila útok na premiéra za útok na demokraciu. Za bezprecedentné ohrozenie demokracie ho považuje aj zvolený prezident SR Peter Pellegrini.

– Útok odsúdili nielen predstavitelia susedných štátov, ale aj európski i svetoví lídri vrátane predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.

– Rokovanie aktuálnej schôdze parlamentu po útoku na premiéra prerušili na neurčito.

– V najbližších dňoch bude zabezpečená ochrana všetkých ústavných činiteľov. Takisto bude posilnená aj policajná ochrana viacerých médií, ale aj viacerých predstaviteľov opozície, avizoval minister vnútra.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:22

Poslanci Sejmu, dolnej komory poľského parlamentu, schválili v piatok návrh zákona, ktorý bezpečnostným zložkám strážiacim hranice uľahčí použitie zbraní v reakcii na aktívne hrozby.

07:22

V ruskom Čeľabinskom kraji sa pretrhla priehrada, opravovať ju začnú v sobotu ráno, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:22

Americký prezident Joe Biden v pondelok predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu. Uviedol to v piatok časopis Politico s odvolaním sa na dva zdroje znalé problematiky, podľa ktorých prezident podporí obmedzenie počtu funkčných období sudcov a zavedenie vymáhateľného etického kódexu.

07:20

Desiatky Ukrajincov sa v piatok zišli pred budovou ukrajinského veľvyslanectva v Prahe. Formou verejného protestu sa dožadovali, aby im zastupiteľský úrad vydal cestovné pasy. Ukrajina totiž prestala v apríli poskytovať konzulárne služby v zahraničí mužom podliehajúcim brannej povinnosti.

07:20

Vo veku 35 rokov zomrel na následky rakoviny taliansky policajt Luca Scat, ktorý v roku 2016 pomohol pri dolapení Tunisana Anísa Amrího, páchateľa teroristického útoku na vianočný trh v Berlíne.

07:15

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride. Na záver stretnutia skonštatoval, že s Netanjahuom mal vždy dobrý vzťah.

Donald Trump Benjamin Netanjahu
Na snímke vľavo republikánsky prezidentský kandidát a bývalý prezident USA Donald Trump sa v Palm Beach na Floride stretol s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom (vpravo) v piatok 26. júla 2024
Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali