Prezidentka prijala laureátky ceny Biele srdce pre sestry a pôrodné asistentky

Prezidentka prijala laureátky ceny Biele srdce pre sestry a pôrodné asistentky

Bratislava 22. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala laureátky ocenenia Biele srdce pre sestry a pôrodné asistentky. Vyzdvihla úlohu všetkých žien a mužov v zdravotníctve a poukázala na potrebu ich dostatočného finančného ohodnotenia. Uviedla to na sociálnej sieti

Čaputová
Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová a laureátky ocenenia Biele srdce pre sestry a pôrodné asistentky

“Ich povolanie je krásne, ale nesmierne náročné. Patrí medzi pomáhajúce profesie, ktoré sa nedajú vykonávať bez osobného vkladu, zanietenia či dokonca lásky,” skonštatovala prezidentka.

Reklama

Za svoju prácu by si podľa nej zaslúžili spravodlivé a dostatočné finančné ohodnotenie, ako aj lepšie pracovné podmienky. “Viem, že spoločnosť ostáva v tomto ohľade veľa dlžná, a verím, že ocenenie Biele srdce opäť upriami pozornosť na tieto ženy a mužov, na ich krásne povolanie,” dodala.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:19

Traja ľudia zahynuli a ďalších päť utrpelo zranenia pri ruskom útoku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámil v sobotu tamojší gubernátor Vadym Filaškin.

15:05

Medzi Švédskom a Iránom prebehla v sobotu výmena väzňov. Švédsko v rámci nej prepustilo Hamída Núrího odsúdeného za úlohu, ktorú zohral pri popravách politických väzňov v Iráne v roku 1988, výmenou za prepustenie dvoch mužov zadržiavaných Iránom.

14:52

Britský tenista Jack Draper postúpil do finále na trávnatom turnaji v Stuttgarte. Šiesty nasadený hráč zdolal v sobotnom semifinále Brandon Nakashimu z USA 6:3, 6:3.

14:51

Európske vlády majú síce obavy zo záplavy lacných čínskych elektrických vozidiel (EV), no zároveň tvrdo súperia o podiel na investíciách do výroby a do pracovných miest, ktoré prinášajú noví konkurenti.

14:32

Spojené štáty poskytnú Ukrajine pomoc vo výške viac ako 1,5 miliardy dolárov, určenú pre ukrajinský energetický sektor a na humanitárne účely. V sobotu to oznámila americká viceprezidentka Kamala Harrisová, ktorá sa zúčastňuje na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku.

14:31

Kuba sa snaží prilákať návštevníkov zo spojeneckých krajín ako Rusko a Čína, keďže sa snaží oživiť stagnujúci sektor cestovného ruchu, ktorý sa stále nezotavil z pandémie ochorenia COVID-19. Ponúka im preto viaceré výhody, od priamych letov, cez zrušenie vízovej povinnosti pre čínskych návštevníkov a najnovšie aj akceptovanie ruských platobných kariet Mir, ktoré sú alternatívou k Visa a Mastercard.

14:30

Britská princezná Catherine sa v sobotu po niekoľkomesačnej prestávke vrátila do verejného života, keď sa spolu s rodinou zúčastnila počas liečby rakoviny na slávnostnej vojenskej prehliadke Trooping the Colour.

Kate, princezná z Walesu
Kate, princezná z Walesu prichádza v koči na vojenskú prehliadku Trooping the Colour na počesť narodenín britského kráľa Karola III. v Londýne v sobotu 15. júna 2024
14:29

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu pre televíziu ZDF potvrdil, že má výhrady k aktuálnemu návrhu nových sankcií EÚ, no nepovažuje nemeckú vládu za prekážku ich schválenia.

14:27

V uplynulej zimnej sezóne technika Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) najazdila takmer 500.000 kilometrov pri zabezpečovaní zimnej údržby na diaľniciach a rýchlostných cestách. Oproti predchádzajúcej zimnej sezóne ide o približne šesťpercentný nárast výkonov. Počas zimného obdobia sa spotrebovalo približne 28.000 ton posypového materiálu. Posledný výjazd v zimnej sezóne 2023/2024 bol koncom apríla. NDS o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Zajac beží po lúke na predmestí Wehrheimu neďaleko Frankfurtu nad Mohanom v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Peter Lipták

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali