Opakovaný útok Šimečku na Hlavné správy. Toto mu odkázal Kollár aj Radačovský

Opakovaný útok Šimečku na Hlavné správy. Toto mu odkázal Kollár aj Radačovský

Bratislava 6. marca 2023 (HSP/TA3/Facebook/Foto:TASR-Screenshot)

 

V diskusnej relácií TA3 V politike sa najnovšie stretli Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Ten v relácii niekoľkokrát slovne napadol web Hlavné správy, ktoré označil za dezinformačné médium. Na to vzápätí reagoval Kollár či na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský (Slovenský Patriot)

Na snímke Predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka a Boris Kollár (Sme rodina). Zdroj: Screenshot

„Ja keď počujem či už pána Matoviča alebo aj od vášho podpredsedu pána Krajniaka, že slovenské denníky sú všetky rovnaké, že Hlavné správy sú rovnaké ako Sme, lebo rovnako púšťajú konšpirácie, to je presne ten nebezpečný naratív. Nerozdeľuje to dezinformačné weby od serióznych denníkov,“ povedal Šimečka.

Reklama

Kollár preto následne odvetil: „To sú veľmi nebezpečné veci, čo tu tvrdíte. To aj utvára obraz o vás, že akým spôsobom rozmýšľate.“

K týmto výrokom sa rozhodol vyjadriť predseda strany Slovenský Patriot Miroslav Radačovský, ktorý ešte nedávno rozmýšľal, že sa Šimečkovi ospravedlní za nedávny výrok, v ktorom tvrdil, že nemá v sebe ani toľko slušnosti, aby sa mu v Európskom parlamente pozdravil. Dodal, že keby sa jeho syn nepozdravil jeho otcovi, tak mu takú vypáli, že by „tri dni“ lietal nad Bruselom s holubami. Ospravedlnenie si však po tom, čo v diskusii odznelo, rozmyslel.

Reklama
miroslav radačovský
Na snímke Miroslav Radačovský

„Tak, ako som sa zastal Hlavných správ, ale aj HD pred európskou komisiou v čase, keď im bolo znemožnené písať, tak som povinný zastať sa aj teraz Hlavných správ. Nie aby som si získal ich priazeň, ale skutočne kvôli objektivite a korektnosti,“ načrtol Radačovský.

Po akýchsi málo zrozumiteľných úvahách Šimečku o slobode médií, ho znepokojil opakovaný útok na Hlavné správy, ktoré označil ako dezinformačné, „teda tie zlé, pokiaľ nie najhoršie”, a zaujal ho vyššie spomenutý výrok Borisa Kollára, s ktorým europoslanec súhlasil. „Javí sa, že nenávisť, skrytá za masku liberalizmu a určite aj obmedzovanie slobody médií pod rúškom boja proti dezinformáciám, Slovensko skutočne nepotrebuje. A nepotrebujú to žiadne médiá. Nielen Šimečkom nenávidené Hlavné správy,“ skonštatoval.

Takáto intolerancia vo vzťahu k iným Radačovskému pripomína konanie Progresívneho Slovenska a SPOLU pred poslednými voľbami. Basebalové palice v rukách a výkriky „Poďme do nich!“ Čo bol podľa slov podpredsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana mobilizačný slogan, v ktorom narážal na oligarchov, finančné skupiny či extrémistov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali