Situácia na hraniciach sa nepozdáva viacerým politikom. Generál Viktorín otvorene hovorí o zastrašovaní ľudí, Melicher o diskriminácii

Situácia na hraniciach sa nepozdáva viacerým politikom. Generál Viktorín otvorene hovorí o zastrašovaní ľudí, Melicher o diskriminácii

Bratislava 13. júla 2021 (HSP/Foto:TASR-Miroslav Košírer, Facebook)

 

Postavenie slovenských vojakov v období pandémie dlhodobo hnevá generála Jozefa Viktorína, člena strany Republika. Ako je možné, že elitní vojaci, vycvičení na ochranu bezpečnosti občanov Slovenska plnia asistenčné služby na hraniciach? Pandémia slúži len ako výhovorka, ide o zastrašovanie ľudí

Na snímke cestný pruh pre očkovaných

„Strach z tretej vlny? Nie. Myslím, že tu ide skôr o vydesenie občana, aby bol ľahšie ovládateľný,“ tvrdí na sociálnej sieti generál Viktorín.

Reklama

Toto je pravý dôvod toho, že príslušníci armády „asistujú“ na hraničných priechodoch polícii. Aj keď oficiálne sa hovorí o regulácii dopravy, v skutočnosti tam len postávajú a „mávajú červeným terčíkom“. Táto nezmyselná práca ich unavuje a začína sa u nich prejavovať frustrácia.

Uvedomujú si, že ich miesto a úloha je niekde úplne inde.

Reklama

Úlohou príslušníkov OS SR je chrániť bezpečnosť občanov našej republiky. Sú totiž profesionáli so všetkým, čo k tomu patrí: plat, pozícia, logistické zabezpečenie atď. A čo sa chce od nich? Aby zvládli výcvikové úlohy na 100% a boli pripravení! Realita je iná,“ kritizuje činnosť armády generál.

Pri stretnutí s vojakom ho zaujímalo, kedy naposledy strieľal. Odpoveď ho síce zarazila, ale neprekvapila. Dlhých 18 mesiacov. Rok a pol vojaci so špeciálnym výcvikom postávajú na uliciach, hraniciach či v nemocniciach.

„Pri tejto odpovedi sa mi potvrdilo jedno. Že súčasná vláda je schopná našu republiku aj odovzdať do rúk cudzích “ochrancov”, ktorým by za to ešte aj platila,“ hnevá sa Viktorín.

Ako sám tvrdí, váži si prácu všetkých vojakov bez rozdielu. Najviac mu je však ľúto veliteľov, ktorí od začiatku pandémie plnia len asistenčné úlohy. Takto občania určite nepocítia, že ich dane sú využívané zmysluplne a že v prípade potreby sú plnohodnotne chránení profesionálnou armádou.

„Obranyschopnosť je daná živou, reálnou vycvičenosťou príslušníkov OS SR a ich schopnosťou ovládať zverené zbrane a techniku. Stále platí, že bez vycvičeného personálu môže armáda ozaj len postávať v uliciach a aj tá najlepšia technika poslúži iba ako výstavný kus,“ trvá na svojom generál Viktorín.

Reklama
Melicher: Nikdy by som nepovedal, že budem znevýhodnený len preto, že som zdravý

Polícia minulý týždeň informovala, že v rámci kontroly na hraniciach vytvorí tam, kde je to možné, jeden jazdný pruh určený pre očkované osoby. Toto opatrenie sa nepozdáva Igorovi Melicherovi.

“Tam, kde je to možné, najmä na veľkých cestných priechodoch, bude vytvorený čo najväčší možný počet jazdných pruhov, pričom jeden jazdný pruh bude určený pre očkované osoby,” uviedla polícia v statuse 6. júla. Opatrenie zdá sa už zaviedli aj do praxe.

Na snímke cestný pruh pre očkovaných

Igor Melicher vo svojom stručnom komentári v tejto súvislosti píše o “segregácii a apartheide”.

“Nikdy by som nepovedal, že budem znevýhodnený len preto, že som zdravý a z racionálnych dôvodov sa odmietam unáhlene očkovať experimentálnymi látkami. Toto už je ďaleko za čiarou,” myslí si.

Podľa politika, je toto opatrenia súčasťou “protiústavného a diskriminačného systému”. ” Verím, že tvorcovia tohto protiústavného a diskriminačného systému budú v blízkej budúcnosti čeliť trestnoprávnym následkom,” dodal.

Reklama

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali