McDonald’s investuje 500 mil. eur do modernizácie reštaurácií v Nemecku

McDonald’s investuje 500 mil. eur do modernizácie reštaurácií v Nemecku

Berlín 4. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gene J. Puska)

 

Americký reťazec s rýchlym občerstvením McDonald’s dnes oznámil, že investuje 500 miliónov eur do modernizácie svojich reštaurácií v Nemecku.

Informovala o tom agentúra AP. Vedenie spoločnosti uviedlo, že prvých 72 prevádzok v Nemecku sa už zmenilo na “reštaurácie budúcnosti”. Od dnešného dňa tak ponúkajú hamburgery na zákazku, teda s obsahom presne podľa želania klientov. A sú vybavené aj herňami pre deti.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Americký reťazec už niektoré novinky, ako napríklad hamburger s ingredienciami presne podľa želania klienta, zaviedol v Ázii aj vo viacerých mestách v severnej Amerike.
McDonald’s má v Nemecku 1472 prevádzok a väčšinu z nich chce zmodernizovať do konca roka 2019.

Vlani dosiahol McDonald’s v nemeckých reštauráciách tržby vo výške 3,08 miliardy eur, ale čelí čoraz tvrdšej konkurencii lokálnych reštaurácií, ktoré prišli s ponukou “gurmánskych” hamburgerov z domácich surovín.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:16

Islamistické hnutie Hamas odmieta súčasný návrh dohody o prímerí a prepustení rukojemníkov v Pásme Gazy, chce však pokračovať v rokovaniach.

08:09

Parlament Šalamúnových ostrovov zvolil vo štvrtok za nového premiéra bývalého ministra zahraničných vecí Jeremiaha Maneleho. Ten prisľúbil pokračovať v zahraničnej politike tichomorskej ostrovnej krajiny, ktorou sa priblížila k Číne.

08:03

Rusko rozdalo členom Bezpečnostnej rady OSN návrh rezolúcie žiadajúci všetky krajiny, aby podnikli kroky s cieľom zabrániť umiestneniu zbraní vo vesmíre. Len pred týždňom podobnú americko-japonskú rezolúciu vetovalo.

07:54

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal vedúceho oddelenia kybernetickej bezpečnosti spravodajskej služby SBU Iľľu Viťuka. Ukrajinské médiá ho spájajú s obvineniami z korupcie.

07:43

Spojené štáty obvinili v stredu Rusko z toho, že použilo proti ukrajinským silám chemickú zbraň v rozpore s medzinárodným dohovorom o zákaze tejto výzbroje. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

07:32

Najmenej 13 ľudí utrpelo v stredu večer zranenia v ukrajinskom prístavnom meste Odesa, keď ho zasiahla ruská balistická raketa, ktorá spôsobila veľký požiar. Oznámili to tamojší predstavitelia.

07:22

Nadchádzajúce predsedníctvo Poľska v Rade Európskej únie sa bude zameriavať na posilnenie spolupráce so Spojenými štátmi a Ukrajinou. Povedal to v stredu poľský prezident Andrzej Duda.

07:05

Turecko sa pridá k žalobe Juhoafrickej republiky (JAR), ktorá na Medzinárodnom súdnom dvore (MSD) obvinila Izrael z genocídy Palestínčanov v Pásme Gazy.

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan tento krok oznámil v stredu v Ankare.

07:03

 


 

06:52

Gruzínska polícia opäť použila slzotvorný plyn a omračujúce granáty, keď sa v stredu snažila rozohnať dav ľudí, ktorí sa zhromaždili pred parlamentom v Tbilisi na protest proti zákonu o transparentnosti zahraničného vplyvu. Protivládni demonštranti i Západ tento zákon odmietajú ako autoritársky.

06:43

Kolumbijský prezident Gustavo Petro v stredu oznámil, že jeho krajina od štvrtka preruší diplomatické styky s Izraelom.

06:35

Izraelské bezpečnostné zložky v stredu zadržali 30 židovských osadníkov, ktorí sa snažili prekaziť vysťahovanie a likvidáciu časti nelegálne postavenej osady Or Meir na západnom brehu Jordánu.

 

06:30

Spojené štáty v stredu oznámili nové sankcie zamerané na ochromenie vojenských a priemyselných kapacít Ruskej federácie, ako aj na potrestanie spoločností v Číne a iných štátoch, ktoré Moskve pomáhajú zaobstarať si zbrane pre vojnu vedenú proti Ukrajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali