Halák pretrhol rekordnú šnúru, Hossa 2+0, skórovali aj Pánik a Kopecký

Halák pretrhol rekordnú šnúru, Hossa 2+0, skórovali aj Pánik a Kopecký

New York 7. decembra 2014 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Jaroslav Halák po uplynulých jedenástich víťazných dueloch okúsil trpkosť prehry. Slovenským hokejistom sa bodovo darilo

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák prerušil svoju rekordnú víťaznú sériu v zámorskej NHL. V sobotňajšom zápase po uplynulých jedenástich víťazných dueloch okúsil trpkosť prehry, keď jeho NY Islanders podľahol na domácom ľade St. Louis 4:6, hoci viedol po prvej tretine 3:0. Halák už po vychytaní jedenástej výhry prekonal klubový rekord legendárneho Billyho Smitha z roku 1982. Teraz mu však sériu uťal jeho bývalý klub.

Reklama
Na snímke slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák (vľavo)

Po dvoch tretinách sobotňajšieho stretnutia ešte držal slovenský reprezentant “ostrovanov” vo vedení 4:3, v záverečnom dejstve však inkasoval až trikrát a po prehre 4:6 Islanders bez zraneného slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského prerušili trojzápasovú víťaznú sériu.

“Ostrovania” začali duel pred domácimi fanúšikmi v Nassau Coliseum veľmi dobre a zdalo sa, že si pripíšu 20. víťazstvo v sezóne. Po prvej tretine viedli 3:0 a vyhnali Jakea Allena z bránky. Do nej sa postavil veterán Martin Brodeur a počas dvoch tretín pustil za chrbát len jednu strelu. Blues vyrovnali na 3:3 a hoci po dvoch častiach ešte prehrávali o jeden gól, v tretej tretine pridali ďalšie tri góly a tešili sa zo zaslúženého víťazstva 6:4. Dva góly strelil Paul Šťastný a stal sa prvou hviezdou duelu. Rekordér v počte víťazstiev Brodeur sa priblížil k magickej sedemstovke, keď vyhral svoj 689. duel v kariére. “Nečakal som, že budem chytať, to je pravda. Bol to náročný trip, hrali sme proti silným súperom. Chalani dnes hrali v útoku famózne,” povedal 42-ročný Broduer, ktorý zaznamenal 14 zásahov. Ako striedajúci brankár naskočil do zápasu len šiestykrát v kariére. Halák zaznamenal až 34 zákrokov, ale na víťazstvo proti svojmu bývalému tímu, v ktorého drese strávil tri a pol sezóny, to nestačilo. “Dostali sme Haláka pod tlak, veľa sme strieľali a clonili. To bol náš cieľ,” povedal tréner Blues Ken Hitchcock. St. Louis vyhrali na strely 40:27. Islanders prehrali len druhý z posledných 10 zápasov.

Reklama

Chicago vyhralo šiesty duel za sebou, keď mu k triumfu 3:1 na ľade Nashvillu pomohol dvomi gólmi Marián Hossa. Skúsený slovenský útočník skóroval prvýkrát po siedmich zápasoch a vylepšil svoju bilanciu na 5+14. Hossa najskôr v úvode druhej tretiny zvýšil na 2:0, keď neomylne zakončil perfektnú akciu Brandona Saada. V 59. minúte potom do prázdnej bránky poistil triumf Blackhawks. Hossa zaznamenal tri plusové body a mal až sedem striel na bránku. Po zápase chválil brankára Scotta Darlinga, ktorý mal 32 úspešných zákrokov a vyhral tretí duel v sezóne. “Bol výborný. Dobrý brankár dáva tímu sebavedomie a potom sa hrá dobre. Podobne tomu bolo v piatok, keď chytal Antti Raanta. Je skvelé mať takýchto brankárov,” povedal zámorským médiám 35-ročný Hossa, ktorý neprežíva zvlášť vydarenú streleckú sezónu. Na konte má zatiaľ len päť gólov a teraz sa presadil prvýkrát od 22. novembra. “Veľmi sa tým nezaťažujem. Hrám v každom zápase svoju hru a idem naplno. Pred mojím prvým gólom odviedol perfektnú prácu Saad. Je to hráč s neuveriteľným potenciálom. Skvele korčuľuje, číta hru a zlepšuje sa od zápasu k zápasu. Stane sa dominantným hráčom v NHL,” pochválil Hossa výkony svojho spoluhráča.

Dlhé čakanie na gól prerušil útočník Floridy Tomáš Kopecký. V zápase s Buffalom (3:2) úspešne tečoval strelu nováčika Aarona Ekblada a v 32. minúte zvýšil na 2:1 pre svoj tím. Kopecký strelil prvý gól vo svojom 25. zápase v sezóne a celkovo aj so záverom tej uplynulej skóroval prvýkrát po 36 dueloch. “Som šťastný, že je to za mnou. Snažím sa hrať vždy svoju hru, bolo frustrujúce, keď som tak dlho nedal gól ani z dobrých pozícií a nemal som šťastie, ale musel som trpezlivo čakať na svoju šancu,” povedal Kopecký, ktorý dal svoj prvý gól od 4. januára 2014, kedy sa presadil proti Nashvillu. Potom reprezentoval Slovensko na ZOH v Soči, kde sa zranil a v ďalšej časti sezóny NHL už pre otras mozgu nehral. Výborný duel odohral Ekblad, ktorý zaznamenal tri asistencie a po Danovi Boylovi sa stal prvým obrancom nováčikom Panthers s tromi bodmi v jednom zápase. V drese Buffala opäť nedostal šancu slovenský obranca Andrej Meszároš.

Slovenský útočník Toronta Richard Pánik strelil svoj piaty gól v sezóne a pomohol Maple leafs k víťazstvu 5:2 nad Vancouverom. Dvadsaťtriročný krídelník vyťažil z minima maximum, veď na ľade strávil necelých 10 minút. Jeho moment v zápase prišiel v 17. minúte, keď sa pred bránkoviskom dostal k puku, skvelým blafákom na bekhend “vykúpal” brankára Ryana Millera a zvýšil na 2:0. Vancouver prestrieľal domácich v pomere 46:28, ale narážal na výborného brankára Jonathana Berniera.

Detroit otočil duel s New Yorkom Rangers z 0:2 na 3:2 a hráči Red Wings potešili najmä svojho trénera Mika Babcocka, ktorý zaznamenal 500. víťazstvo v kariére. V historických tabuľkách vyrovnal Toa Blakea na 18. mieste. “Dva body pre mňa znamenajú viac ako míľnik. Bolo to vybojované víťazstvo, čo ma teší,” povedal Babcock. Na víťazný gól prihral Darrenovi Helmovi slovenský útočník Tomáš Tatar a bodoval v štvrtom zápase za sebou. Tatar zo stredného pásma poslal pomedzi korčule Dericka Brassarda puk Helmovi do jazdy a ten sa nemýlil. Tatar hral takmer 14 minút a okrem asistencie zaznamenal aj plusový bod a štyri strely. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo mal podobný “ice-time”, zaznamenal mínusku a jednu strelu.

“Králi” z Los Angeles prestrieľali Philadelphiu v pomere 38:16, ale prehrali 1:2. Flyers prerušili sériu deviatich zápasov bez víťazstva vonku a paradoxne sa im o podarilo na ľade jedného z najlepších tímov na domácom ľade. Výborným výkonom a 37 zákrokmi k tomu pomohol brankár Steve Mason. Philadelphia zastavila sériu šiestich prehier, ktorá bola najdlhšia od sezóny 2008/2009. V drese obhajcu Stanley Cupu chýbal v štvrtom zápase za sebou a celkovo už v 12. v sezóne slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý teraz pauzuje pre zranenie hornej časti tela. Los Angeles odchádzajú na päťzápasový trip. Zámorské médiá sa pýtali, či s tímom odíde aj Gáborík. “Je to stále to isté. Ráno príde a povie, či si myslí, že by mohol…. Som z toho zmätený. Budem je hráč pripravený hrať, alebo nie,” povedal na adresu slovenského útočníka tréner Kings Darryl Sutter.

Reklama

Boston vyhral v Arizone 5:2 a zakončil tak úspešne záver “tripu”. Bruins odvrátili hrozbu, že by prvýkrát od roku 1963 nezískali počas minimálne štvorzápasovej série na súperových ľadoch ani jeden bod. Boston totiž predtým prehral v Anaheime, v Los Angeles aj v San Jose. “Medveďom” stále chýbal kapitán Zdeno Chára, ktorý by mal do zápasov naskočiť po návrate tímu domov. Arizona prehrala siedmykrát za sebou na domácom ľade, čo je negatívny rekord v 44-ročnej histórii klubu.

Pittsburgh zdolal doma Ottawu 3:2, keď rozhodol v čase 58:10 nemecký obranca Christian Ehrhoff. Columbus vyhral tretíkrát za sebou, tentokrát triumfoval 3:1 na ľade Tampy Bay. Ruský brankár Sergej Bobrovskij zaznamenal 33 zásahov. Do zostavy New Jersey sa vrátil český veterán Jaromír Jágr, ale Devils prehrali s Washingtonom 1:4.

V Dallase opäť žiaril útočník Stars Tyler Seguin, ktorý k víťazstvu 4:1 nad Montrealom pomohol dvomi gólmi a asistenciou a dostal sa s 35 bodmi na čelo produktivity celej NHL. Okrem toho je s 21 gólmi aj najlepším strelcom. Jediný gól Montrealu strelil vo svojom prvom zápase v kariére švajčiarsky nováčik Sven Andrighetto. San Jose vyhrali v Calgary 3:2 a natiahli sériu úspechov na štyri zápasy. Naopak Flames prehrali prvýkrát po štyroch dueloch.

 

Sumáre NHL:

Reklama

PITTSBURGH – OTTAWA 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 5. Malkin, 39. Malkin (Sutter, Maatta), 59. Ehrhoff (Crosby, Adams) – 22. Legwand (Michálek, Karlsson), 29. Zibanejad (Ryan, Methot). Brankári: Fleury – Anderson, strely na bránku: 33:29, 18.492 divákov.

NY ISLANDERS – ST. LOUIS 4:6 (3:0, 1:3, 0:3)

Góly: 8. Nielsen (Okposo, Leddy), 19. Strome, 20. Grabner (Donovan, Leddy), 40. Tavares (Okposo, Nielsen) – 23. Šťastný (Shattenkirk, Backes), 25. Berglund (Butler, Pietrangelo), 33. Shattenkirk (Oshie, Lindström), 45. Oshie (Shattenkirk, Lindström), 54. Šťastný (Lindström, Jackman), 58. Tarasenko (Lehterä, Schwartz). Brankári: HALÁK – Allen (21. Brodeur), strely na bránku: 27:40, 16.170 divákov.

LOS ANGELES – PHILADELPHIA 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 45. Williams (Stoll, Regehr) – 5. Giroux (Streit, Grossman), 23. Simmonds (Couturier, MacDonald). Brankári: Quick – Mason, strely na bránku: 38:16, 18.230 divákov.

TORONTO – VANCOUVER 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Góly: 16. Gardiner, 17. PÁNIK (Smith, Booth), 25. Holland, 26. Lupul (Holland, Clarkson), 58. Clarkson (Lupul) – 36. D. Sedin (H. Sedin, Vrbata), 49. Tanev (Vey, Richardson). Brankári: Bernier – Miller (26. Lack), strely na bránku: 28:46, 19.346 divákov.

DETROIT – NY RANGERS 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Góly: 35. Sheahan (Weiss, Franzen), 36. Glendening (Andersson, Miller), 48. Helm (TATAR, DeKeyser) – 10. Klein (Hayes, Hagelin), 15. Nash (Brassard). Brankári: Howard – Talbot, strely na bránku: 34:29, 20.027 divákov.

Reklama

TAMPA BAY – COLUMBUS 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 59. Palát (Kučerov, Drouin) – 3. Jenner (Calvert), 13. Savard (Johnson, Atkinson), 45. Skille (Chaput, Hartnell). Brankári: Bishop – Bobrovskij, strely na bránku: 34:20, 17.467 divákov.

FLORIDA – BUFFALO 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Góly: 14. Boyes (Jokinen, Ekblad), 33. KOPECKÝ (Ekblad, Bjugstad), 40. Bjugstad (Ekblad, Fleischmann) – 32. Stafford (Hodgson, Gorges), 36. Gionta (Weber, Mitchell). Brankári: Luongo – Neuvirth, strely na bránku: 37:28, 8597 divákov.

NEW JERSEY – WASHINGTON 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Reklama

Góly: 7. Eliáš (Zubrus, Greene) – 4. Alzner (Wilson), 30. Beagle (Carlson, Latta), 33. Kuznecov (Laich, Ward), 60. Laich (Ward, Fehr). Brankári: Schneider – Holtby, strely na bránku: 34:29, 15.230 divákov.

NASHVILLE – CHICAGO 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 41. Wilson (Bartley, Fisher) – 15. Saad (Keith), 23. HOSSA (Saad, Seabrook), 59. HOSSA. Brankári: Rinne – Darling, strely na bránku: 33:31, 17.212 divákov.

DALLAS – MONTREAL 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 12. Eakin (Seguin, Goligoski), 24. Seguin (Jamie Benn, Daley), 40. Seguin (Jamie Benn), 59. Garbutt – 43. Andrighetto (Plekanec, Sekáč). Brankári: Lehtonen – Price, strely na bránku: 29:17, 16.098 divákov.

Reklama

ARIZONA – BOSTON 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Góly: 14. Vitale (Doan, Stone), 46. Boedker (Vermette, Yandle) – 1. Marchand (Smith, Hamilton), 6. Miller, 29. Gagne (Paille), 35. Marchand (Smith, Hamilton), 40. Eriksson (Bergeron, Krug). Brankári: Smith (26. Dubnyk) – Rask, strely na bránku: 26:33, 13.114 divákov.

CALGARY – SAN JOSE 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly: 18. Giordano (Jones, Glencross), 38. Gaudreau (Hudler, Stajan) – 21. Braun (Wingels), 23. Couture (Scott, Braun), 50. Marleau (Couture, Wingels). Brankári: Ramo – Niemi, strely na bránku: 35:30, 18.118 divákov.

 

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 19:15 2 0 2 3 7 0

Reklama

Tomáš Kopecký (Florida) 14:06 1 0 1 1 4 0

Richard Pánik (Toronto) 9:22 1 0 1 1 2 2

Tomáš Tatar (Detroit) 13:41 0 1 1 1 4 0

Tomáš Jurčo (Detroit) 13:43 0 0 0 -1 1 0

Jaroslav Halák (Islanders) 59:42 6/40 85,0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali