Curry exceloval so 47 bodmi, ale Golden State doma nestačilo na Toronto

Curry exceloval so 47 bodmi, ale Golden State doma nestačilo na Toronto

Oakland 6. júna 2019 (SITA/AP/HSP/Foto:TASR-Ben Margot)

 

Basketbalisti Toronta zvíťazili na palubovke Golden State 123:109 v treťom súboji finálovej série play-off NBA a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy. Kanadský tím je nováčik vo finále zámorskej profiligy a aktuálne ho už len dve víťazstvá delia od celkového triumfu

Hráč Toronto Raptors Kawhi Leonard (vpravo) dribluje proti Goldenu State Warriors v basketbalovom zápase play off zámorskej NBA v Oaklande 5. júna 2019

Štvrtý zápas je na programe v piatok (na Slovensku 3.00 h SELČ v sobotu nadránom) opäť v Oaklande, teda v domácom prostredí Golden State.

Reklama

Hostia z Toronta vyťažili aj z maródky v tíme obhajcu trofeje Golden State. Domáci nastúpili bez excelentného streleckého dua Kevin Durant (lýtko) – Klay Thompson (zadný stehenný sval) a ich body im citeľne chýbali.

Stephen Curry síce predviedol 47-bodovú parádu so 6 trojkami (viac bodov pri prehre svojho tímu vo finále nastrieľal iba LeBron James 51 ako hráč Clevelandu vlani práve proti Golden State), ale Warriors to nestačilo na tímový ofenzívny výkon v podaní Raptors.

Reklama

V družstve hostí dosiahlo až šesť hráčov dvojciferný počet bodov, tradičným lídrom bol Kawhi Leonard s 30, ale dobre mu sekundoval aj Kyle Lowry s 23. Ďalší muž na rozohrávke Danny Green zasa všetkých 18 bodov nastrieľal spoza trojkového oblúka. Dôležitým faktorom štvrtého úspechu Raptors nad Warriors v tejto sezóne (bilancia 4:1) boli práve trojky, kanadský tím ich “nasúkal” 17 oproti 12 v kalifornskom družstve.

“Stephen Curry bol úžasný. Na palubovke predvádzal veci, ktoré som predtým snáď ani nevidel. Jeho streľba, vedenie lopty a kombinácia týchto faktorov, na to bolo radosť pozerať sa. Žiaľ, nestačilo nám to,” povedal tréner Golden State Steve Kerr.

“Môžeme hrať lepšie, najmä na defenzívnom konci ihriska. Páčilo sa mi však, že sme sa bili o čo najlepší výsledok napriek tomu, že nám chýbalo 50 bodov od Kevina Duranta a Klaya Thompsona. Bojovali sme, ale prehrali. Musíme sa dať dokopy a pokúsiť sa uspieť už v najbližšom zápase,” skonštatoval Stephen Curry. “Snažili sme sa aj zdvojovať Curry, ale hral výborne. Môj otec však hovorieval, že na individuálnych štatistikách nezáleží. Dôležitý je konečný výsledok a ten je v náš prospech. Sme vďační za toto víťazstvo,” zhodnotil tréner Toronta Nick Nurse.”

 

Sumár NBA – streda:

Reklama

Finále – 3. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Golden State Warriors – Toronto Raptors 109:123 (29:36, 23:24, 31:36, 26:27) – stav série: 1:2

 

Zostavy a body:

Golden State: Stephen Curry 47 (6 trojok), Draymond Green 17, Iguodala 11, Cousins 4, Livingston 4 (Cook 9, Jerebko a Bogut po 6, McKinnie 3, Bell 2)

Reklama

Toronto: K. Leonard 30 (14 doskokov), Lowry 23 (5 trojok), Danny Green 18 (6 trojok), Siakam 18, M. Gasol 17 (VanVleet 11, Ibaka 6, N. Powell, McCaw, Lin, Meeks a Miller 0)
TH: 25/30 – 20/21, fauly: 21-22 , trojky: 12-17, 19 596 divákov

 

Zostávajúci program zápasov finále NBA:

štvrtý zápas – piatok 7. júna: Golden State Warriors – Toronto Raptors (už v sobotu o 3.00 h SELČ)

piaty zápas – pondelok 10. júna: Toronto Raptors – Golden State Warriors (už v utorok o 3.00 h SELČ)

prípadný šiesty zápas – štvrtok 13. júna: Golden State Warriors – Toronto Raptors (už v piatok o 3.00 h SELČ)

prípadný siedmy zápas – nedeľa 16. júna: Toronto Raptors – Golden State Warriors (už v pondelok o 2.00 h SELČ)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

07:01

Z masového hrobu neďaleko Násirovej nemocnice v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy exhumovali ďalších 73 tiel, čím sa ich celkový počet zvýšil na 283, informoval Hamasom kontrolovaný úrad civilnej ochrany v Pásme Gazy.

07:00

Americké jednotky v Iraku a Sýrii boli za menej ako 24 hodín vystavené dvom samostatným útokom, uviedli iracké bezpečnostné zdroje a predstavitelia USA. Išlo o prvé takéto incidenty po takmer troch mesiacoch.

06:59

Severná Kórea bude vystavená koncu svojho režimu, ak sa pokúsi použiť jadrové zbrane, vyhlásilo juhokórejské ministerstvo obrany. Išlo o reakciu na raketové cvičenia KĽDR simulujúce jadrový protiútok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali