Mainstream znovu manipuluje, že Harabin rozhoduje v prospech mafie a púšťa na slobodu vrahov. Ako je to naozaj?

Mainstream znovu manipuluje, že Harabin rozhoduje v prospech mafie a púšťa na slobodu vrahov. Ako je to naozaj?

Bratislava 17. júla 2017 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Nedávno sme priniesli článok o manipulatívnych správach, ktorých cieľom je diskreditovať sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Nezmysly o výhre „Harabinovho kritika“ v Štrasburgu a o tom, že prepustil na slobodu extrémistu, lebo chce za nich kandidovať do župy si môžete prečítať tu

 

Reklama

Tentoraz mainstreamoví manipulátori posunuli latku vyššie. Harabin ide prepustiť na slobodu vrahov. V článkoch opäť zaznievajú nezmysly ako Harabin „ignoroval názor trestného kolégia“ a hneď premostenie na výzvy pre Žitňanskú a Čižnára, aby konali!  Harabin nemal čo ignorovať, keďže jeho odvolací senát bol jediný, ktorý mohol o veci rozhodnúť a proti jeho rozhodnutiu nebol možný žiadny opravný prostriedok. Naopak rozhodnutie Klimentovho delegačného senátu, ktorý si svojvoľne atrahoval právomoci ktoré nemal, je nie len na disciplinárne ale aj trestné konanie.

Reklama

O čo teda ide:

Obžalovaný lališovci namietali zaujatosť senátu Špecializovaného trestného súdu, pretože trojica sudcov rozhoduje o nich aj v iných kauzách, v ktorých už po dohodách o vine a treste s inými kriminálnikmi prezumovali ich vinu. Keďže aj stonásobny vrah má právo na spravodlivý proces a nezaujatého sudcu, senát Najvyššieho súdu rozhodol, že namietaní sudcovia nemôžu prípad pojednávať a pridelil spis na konanie záložnému súdu, ktorým bol v tomto prípade krajsky súd Banská Bystrica. To sa stalo pred pol rokom, keď prvýkrát začala mediálna hystéria, že Harabin púšťa vrahov na slobodu.

Po rozhodnutí Harabinovho senátu, predseda Špecializovaného trestného súdu Truban, požiadal delegačný senát, aby vec pridelil do Banskej Bystrice. Následne nastala absolútna svojvôľa delegačného senátu vedeného sudcom Klimentom, ktorý vrátil spis na Špecializovaný trestný súd a vydal vyhlásenie na ktoré sa ho nikto nepýtal a nemal naň žiadnu kompetenciu, že „zaujatí sudcovia nie sú zaujatí“.

Na snímke sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin

Špecializovaný trestný súd rozhodnutie delegačného senátu nepochopiteľne prijal a pokračoval v nezákonnosti, keď pojednával v pôvodnom zložení, hoci delegačný senát nie je nadradeným Harabinovmu odvolaciemu senátu, ktorého rozhodnutie bolo pre Špecializovaný trestný súd jediné záväzné a neexistoval proti nemu opravný prostriedok.

Pochopiteľne po ďalšom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v pôvodnom zložení senátu  prišla opäť námietka zaujatosti sudcov a Harabin opäť potvrdil svoje rozhodnutie a spis poslal rovno na krajský súd v Banskej Bystrici, kde už mohlo konanie prebiehať pol roka, nebyť svojvoľných a nezákonných obštrukcií Klimentovho delegačného senátu. Ak teda o rok hrozí prepustenie jedného z obvinených  na slobodu po uplynutí päťročnej väzby, tak nie kvôli Harabinovi, ale kvôli Klimentovi, ktorý zbytočne natiahol konanie o pol roka.

Reklama

Pripustiť precedens, že mafiánov môžme odsúdiť aj za nezákonných podmienok by znamenalo, že v budúcnosti sa môže stať aj nevinnému človeku, že ho zomelie súdna mašinéria a nedovolá sa práva. Okrem toho obvinení by sa aj tak odvolali na Ústavný súd alebo Štrasburg, kde by s námietkou s veľkou pravdepodobnosťou uspeli tiež. V tom čase by sa však na slobodu po uplynutí väzby nedostal len jeden, ale už všetci obvinení.

Média a politici idú  pochybenia Špecializovaného súdu a Klimentovho senátu pripísať Harabinovi a burcovať verejnosť, že je ohrozená prepustením podozrivého z vraždy na slobodu.Tie isté média a politici však mlčia, že vďaka neschopnosti Špecializovaného súdu dotiahnuť kauzu dokonca, sú už niekoľko rokov prepustení z väzby aj obvinení zo skupiny košického bossa Roberta Okoličanyho.

Špecializovaný trestný súd, vytvorený Lipšicom, sa tak opäť ukázal ako nesystémový prvok v našom právnom systéme. Okrem Slovenska existovali takéto súdy aj v Hitlerovskom Nemecku a Mussoliniho Taliansku, kde slúžili na politické procesy. Po vojne bol v Taliansku špeciálny súd ústavou zakázaný. Od svojho vzniku na Slovensku ešte nevyšetril žiadnu veľkú kauzu, len úplatky vo forme klobás, či bedničiek vína a presne po vzore Hitlera a Mussoliniho sa začína zameriavať na „politických extrémistov“, zatiaľ čo kauzu mafiánskych vrážd bude musieť miesto neho dotiahnuť krajský sudca v Banskej Bystrici za polovičný plat ako ma špeciálny sudca  a bez ochránky a auta so šoférom.

 

Reklama

https://www.youtube.com/watch?v=T5oummV4aoE&t=630s

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali