Zlé prebudenie pre neverných manželov a manželky

Zlé prebudenie pre neverných manželov a manželky

Nikózia  26. augusta 2015 (HSP/kath/Foto:TASR-Altaf Qadri)

 

Zákazníci internetovej zoznamky pre neverných manželov a manželky sa prebudili do veľmi nepekného rána. Sú medzi nimi aj evanjelikálni kresťania z USA a pravdepodobne aj zamestnanci katolíckej cirkvi

S výzvou “Život je krátky. Dopraj si aféru” verbuje organizácia “Ashley Madison” so sídlom v Nikózii na Cypre na internete na anonymné porušovanie Šiesteho prikázania “Nescudzoložíš”.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Dňa 20. augusta preniklo na verejnosť, že hackerský “Impact Team” prenikol do 37 miliónov adries zákazníkov a uverejnil ich na ťažko prístupnej oblasti internetu “Darknet” (Temná sieť). Medzitým sa už vyskytli aj pokusy o vydieranie. E-mailmi vyžadujú od zákazníkov v prepočte asi 196 eur, inak sa informácie postúpia partnerovi, či partnerke. Medzi obeťami hackerov má byť napríklad aj 300 000 Nemcov.

 

Reklama

“Boh a moja manželka mi odpustili”

V USA sa priznal evanjelikálny videový bloger Sam Rader, že bol dva roky zákazníkom “Ashley Madisonu”. Povedal, že prosil Boha a svoju manželku Niu o odpustenie a aj ho dostal. “Teraz som úplne od svojho hriechu očistený,” povedal Rader. Aj Josh Duggar, najstarší syn v už ukončenom kresťanskom televíznom seriáli “19 Kids and Counting” (19 detí a ešte viac), patrí k užívateľom služby pre neverníkov. Zaplatil za to až 870 eur. “Tak veľmi sa hanbím za dvojitý život, ktorý som viedol a za bolesť a hanbu, ktorú môj hriech priniesol na moju ženu a moju rodinu a najviac na Ježiša a všetkých, ktorí sa vyznávajú z viery v neho,” vyhlásil Duggar. Už predtým sa priznal k dlhoročnému konzumu pornografie. Ako tínedžer sa okrem toho previnil sexuálnym zneužívaním detí. V máji odstúpil z vedúcej funkcie evanjelikálnej organizácie “Rada pre výskum rodiny”. Jej prezident Tony Perkins z Washingtonu je otrasený: “Cítime s jeho rodinou a všetkými, ktorých sa jeho činy dotkli.”

Medzi mailovými adresami je napríklad aj asi 300 000 adries s koncovkou .de – teda nemeckých užívateľov. Ďalej je tu podozrenie, že medzi zákazníkmi sú aj pracovníci katolíckej cirkvi Austrálie a Vatikánu. Viac ako 20 mailových adries má koncovku .va teda Vatikán a 91catholic.edu.au, ako informoval katolícky internetový portál Crux (Boston/štát Massachusetts). Keďže však “Ashley Madison” pri registrácii nevyžaduje potvrdenie e-mailu, môže ísť aj o falošné adresy.

Ako napísal londýnsky denník “Times”, treba vo Veľkej Británii počítať s vlnou žiadostí o rozvod na základe odhalených mailových adries. Najväčšia organizácia pre manželské poradenstvo “Relate” dostala mnoho telefonátov od osôb, ktoré sa cítia podvedené svojimi partnermi. Mnohí sú otrasení a hlboko sklamaní. Dve kanadské advokátske kancelárie požadujú v spoločnej žalobe náhradu škody pre zákazníkov “Ashley-Madisonu” vo výške 507 miliónov eur.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali