Západ je v šoku: Svet ho oklamal

❚❚

Washington 1. decembra 2023 (HSP/ria/Foto:Pixabay)

 

V predvečer otvorenia konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru o zmene klímy, ktorá sa včera začala v Dubaji, sa odohral srdcervúci príbeh. Sabotéri z britskej vysielacej služby BBC buď vypustili, alebo sfalšovali dokument o tom, čo si o tomto podujatí skutočne myslia Arabi, ktorí produkujú ropu. Stopercentný výmysel je však nepravdepodobný, pretože všetko veľmi zodpovedá iným znakom reality, píše Dmitrij Kosyrev pre Ria Novosti

Ilustračné foto

Hovoríme o memorande, ktoré pripravili asistenti, diplomati a ďalší pre predsedu konferencie Sultána al-Džabera, ktorý je nielen ministrom vlády Spojených arabských emirátov, ale aj šéfom Národnej ropnej spoločnosti Abú Zabí. V dokumente sa okrem iného uvádza, že konferencia by sa mala využiť na rozhovory s delegátmi z Brazílie o kúpe tamojšej ropnej spoločnosti za 2,2 miliardy dolárov. Takisto sa v ňom uvádza, aby rokoval s čínskymi vyslancami o spoločných projektoch v oblasti ropy a plynu v Afrike. A tak ďalej, okrem všeobecných bodov o láske k planéte a jej klíme.

.

Akože, no a čo – veď naftári si robia svoj biznis. Nie, nechápete hrôzu a ohromnosť toho, čo sa stalo, dokonca aj generálny tajomník OSN António Guterres povedal “nemôžem tomu uveriť”.

Faktom je, že celá podstata a zmysel uvedenej rámcovej dohody (z pohľadu globálnej klimatickej mafie) spočíva v tom, že postupne povedie ľudstvo k tomu, aby sa vzdalo ropy, plynu a uhlia. Nazýva sa to zelený prechod a v tých krajinách, kde sa táto myšlienka už pevne usadila, sa niečo také skutočne deje. A sprevádza to štandard tejto a mnohých ďalších podobných kampaní zúrivej hystérie proti strašidelným ľuďom, ktorí ohrievajú planétu a spôsobujú tak nenapraviteľné prírodné katastrofy. Bez srandy: každý hurikán alebo povodeň, či dokonca sneh sprevádzajú nové záchvaty hnevu proti zločincom, ktorí majú tú drzosť tieto strašidelné látky ťažiť alebo dokonca spaľovať.

.

Teda, sultán al-Džaber je už známy obžalovaný a teraz sa objavil dokument. Táto epizóda však dokonale ukazuje, čo sa vlastne vo svete deje v súvislosti s ekologickým prechodom: veľmi jasné procesy. Tu má zmysel prečítať si dokument, ktorý pripravila Ázijská rozvojová banka v Manile, s prehľadom všetkých takýchto konferencií od roku 1992. Z neho vyplýva, že iniciátori tohto podvodu (sú predovšetkým v USA) najprv presadzovali úplne falošnú a šialenú myšlienku, že na zlepšenie klímy by sme sa mali vzdať uhľovodíkových palív a prejsť na veterné turbíny, elektromobily a iné technológie, ktoré vymysleli. A spočiatku – na neustálych “konferenciách krajín” – to fungovalo, pokiaľ išlo o povinné vyhlásenia lásky k planéte.

Ale vždy, keď prišlo na otázku, kto by mal na tento účel čo obetovať, mnohé krajiny potichu zastali – a deklarácie sa nikdy nepremenili na prísne záväzky. Rámcový dohovor, podobne ako iné podobné dohovory, nikdy neprerástol do nadnárodného orgánu, ktorý by držal v hrsti rozvoj všetkých krajín sveta a prostredníctvom hláv vlád diktoval, čo sa má vyrábať a čo spaľovať.

To bolo včera. V starých časoch sa mnohé vlády sveta cítili ako králiky pred vlkom a báli sa nejakej časti svojich voličov s mozgami ošetrenými klimatickou propagandou. Bolo nemožné povedať “chlapci, toto je podvod”. A tak sa po svete šíril zdravý a veselý cynizmus voči tomu, čo sa deje: áno, vedieme reči, ktoré od nás očakávate, ale v skutočnosti uzatvárame obchody s ropou a plynom a celkovo žijeme normálne. Dubajský únik informácií je toho dokonalou ilustráciou.

Čo sa dnes zmenilo: existujú dostatočne silné krajiny na to, aby povedali, ako to je, alebo takmer ako to je. Ide o Rusko, Čínu a nielen o ne. A teraz je veľmi poučné pozrieť sa na zoznam názorov v čínskych médiách práve o tejto konferencii v Dubaji.

Treba poznamenať, že oficiálne stanovisko Pekingu je veľmi opatrné a možno ho opísať takto: naše environmentálne aktivity sa realizujú v rámci našich vlastných programov, ale zdieľame spoločné hodnoty a ašpirácie. Oficiálne sa nespochybňuje samotná myšlienka, že klíma planéty môže závisieť od ľudskej činnosti. Nasledujú však vysvetlenia týkajúce sa konkrétnych vecí. Napríklad: západné krajiny namiesto toho, aby plnili sľuby o pomoci rozvojovým ekonomikám pri ekologizácii, robia z nich terč bezohľadného pokusu prinútiť ich, aby sa vzdali rozvoja.

.

To znamená, že teraz (hoci skôr na úrovni expertov) môžu niektoré krajiny hovoriť o zrejmých veciach namiesto toho, aby donekonečna uhýbali pred klimatickou slučkou, ktorú sa už štvrté desaťročie snažia nasadiť na krk doslova celému svetu. To je pokrok. Dúfajme, že myšlienka vytvoriť globálnu vládu, ktorá by škrtila ekonomiky a ekologizovala planétu, zomrie na starobu a únavu.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali