Vasilij Mikrjukov v roku 2017: Goebbelsovo filmové štúdio alebo je najvyšší čas zakázať organizáciu „Biele prilby“

Vasilij Mikrjukov v roku 2017: Goebbelsovo filmové štúdio alebo je najvyšší čas zakázať organizáciu „Biele prilby“

Moskva 25. apríla 2018 (HSP/Foto:TASR/AP/Syrian Civil Defense in Damascus suburbs)

 

O činnosti „legendárnych Bielych prílb“ toho už bolo napísané veľa. Najnovšie ich „divadelné predstavenie“ vyprovokovalo raketový úder USA, Veľkej Británie a Francúzska. Opäť kvôli provokácii „dokumentaristov“ z Bielych prílb zahynuli nevinní civilisti v Sýrii v následku agresie trojkoalície. 

Na snímke zverejnenej Sýrskou civilnou obrannou skupinou Biele helmy, zamestnanci civilnej obrannej skupiny Biele helmy nesú zraneného muža po vládnych leteckých náletoch v sýrskom meste Dúma

Našim čitateľom chceme predložiť krátky výňatok z veľkého diela o súčasnej situácii v Sýrii a konkrétne činnosti Bielych prílb, ktoré pripravil známy ruský odborník Vasilij Jurjevič Mikrjukov. Je to posledné dielo experta, ktorý náhle zomrel 24. decembra 2017 a už nevedel o poslednej „inscenácii“ Bielych prílb pred niekoľkými týždňami. Napriek tomu jeho poznámky o činnosti „dokumentaristov“ sú veľmi zaujímavé.

Reklama

Vasilij Mikrjukov zomrel vo veku nedožitých 59 rokov. Bol to skutočný odborník: kandidát technických vied, doktor pedagogických vied, starší vedecký pracovník Akadémie vojenských vied Ruska, venoval sa oblasti zbraní a druhov vojsk. Uvádzame pre našich čitateľov krátky úryvok z jeho posledného diela, ktoré onedlho bude zverejnené v ruských médiách.

Anglosasi v súčasnej ruskej žurnalistike sú predstaviteľmi jednotnej politickej elity Spojeného kráľovstva a Spojených štátov. Termín sa zvyčajne používa na zdôraznenie spoločných kultúrnych a historických charakteristík založenia oboch krajín, spoločnej zahraničnej politiky zameranej na podporu anglosaskej hegemónie vo svete.

Reklama

Obeťami naivnej viery v čestnosť Anglosasov boli mnohí vodcovia rozvojových krajín, ktorí verili v sľuby amerických a britských politikov, veľvyslancov a úradníkov.

Anglosasi, v súlade so svojimi starodávnymi princípmi, oklamali sovietskeho vodcu Gorbačeva a využili iniciovanú nim reštrukturalizáciu /perestrojku/ a zmierenie so Západom, aby rozdelili ZSSR. Spojené štáty a Británia zaplavili postsovietske krajiny poradcami a zástupcami vplyvu, pod vedením ktorých bol priemysel z veľkej časti zničený v priestore SNŠ, a Západ obsadil trhy krajín bývalého Sovietskeho zväzu a vyvážal tovary s vysokou pridanou hodnotou na svoje trhy.

Vo všeobecnosti Anglosasi nikdy nesplnili a neplnia svoje povinnosti. Na rozdiel od Gorbačovových sľubov, NATO sa rozšírilo na východ, USA sa stiahli zo Zmluvy o obmedzení protibalistických raketových systémov. Hovorca amerického ministerstva obrany Robert Bell zároveň povedal: „Vytvoríme také strely, aké potrebujeme. A budeme sami rozhodovať, či sú v súlade so zmluvou o ABM alebo nie sú v súlade s touto dohodou.“

Najsilnejšou lžou anglosaských politikov bolo obvinenie Iraku z vytvorenia zbraní hromadného ničenia. 5. februára 2003 americký minister zahraničných vecí Colin Powell na zasadnutí OSN demonštroval skúmavku s pracím práškom a tvrdil, že je to antrax pripravený na použitie. Pod touto zámienkou americká armáda napadla Irak a vrhla krajinu do chaosu. Po súdnom procese, ktoré vyfabrikovali USA, bol iracký vodca Saddám Husajn popravený. V Iraku však nikdy neboli nájdené zbrane hromadného ničenia.

Organizovaný americkými špeciálnymi službami v roku 2014 prevrat v Kyjeve s prenesením moci nacistom predstavili anglo-saské médiá ako víťazstvo demokracie. Masové zabíjanie Ukrajincov neofašistickými kriminálnikmi, vycvičenými americkými odborníkmi, prezentovali ako boj o slobodu ľudí.

Reklama

Teraz počas vojny v Sýrii sa svojimi falošnými správami o barbarskom bombardovaní ruskými vzdušnými silami civilného obyvateľstva Sýrie „preslávili“ Biele prilby /organizácia White Helmets/ a známa agentúra CNN (USA), ktorých hlavnými sponzormi sú Spojené kráľovstvo a Spojené štáty.

Vo svojej činnosti sa CNN a Biele prilby riadia pokynmi fašistického propagandistu Goebbelsa: „Čím je monštruóznejšie klamstvo, tým ľahšie mu ľudia uveria.“ Môžete si spomenúť, ako moderátorka CNN Kate Baldwinová takmer ronila slzy, keď rozprávala o päťročnom sýrskom chlapčekovi Omranovi Daknishovi, ktorý bol zranený počas bombardovania mesta Aleppo ruskými vojenskými silami. CNN ukázala zábery zraneného dieťaťa. Baldwinová prízvukovala, že rodinný dom dieťaťa bol rozbombardovaný. Neskôr sa ukázalo, že ho zničili militanti, ale „novinári“, ktorí nakrútili film o Omranovi, ponúkli rodičom dieťaťa peniaze, aby sa zúčastnili na propagandistickej kampane.

Napriek tomu sa tieto zábery rozšírili na svetových sociálnych sieťach, čo viedlo k tomu, že mnohé verejné organizácie a politici začali kampaň požadujúcu ukončenie operácie na oslobodenie Aleppo od radikálnych islamistov a obviňovali Rusko z utrpenia detí.

4. apríla 2017 sa na západných televíznych kanáloch objavilo vyfabrikované video Bielych prílb o následkoch bombardovania mesta Chán Šejhun v provincii Idlib sýrskymi bombardérmi zbraňami s chemickými látkami.

Zároveň však zo záberov prezentovaného videa bolo zjavné, že daný typ streliva nemohol patriť ku k vzduchom prenášaným zbraniam a dupľom k chemickým zbraniam. Na zjavne narafičených záberoch bolo vidno, že príslušníci Bielych prílb bez použitia ochranných pomôcok a špeciálneho oblečenia poskytli pomoc „obetiam“ s príznakmi otravy chemickými látkami, ale bolo vidno, že sú otrávení narkotickými látkami, preto „záchranári“ z Bielych prílb nepoužívali ochranné oblečenie a pomôcky.

Reklama

To všetko svedčí o ďalšom klamstve Bielych prílb. Je to angažovaná organizácia, ktorá sa stala tvorcom fejkového dokumentárneho filmu s prvkami fantázie, a príslušníci tejto organizácie sú v spojení s teroristami. Avšak lacné inscenovanie malo vplyv a americký prezident Trump nariadil raketový útok na sýrsku leteckú základňu „Shayrat“ v provincii Homs, ktorého obeťami bolo deväť civilistov z troch blízkych dedín, vrátane štyroch deti.

Bohužiaľ nezaujaté média nedokázali vyvrátiť celý tok lží, ktorý sa vylieva z televíznych obrazoviek kvôli aktívnej opozícii zo strany anglo-saských oligarchov, štátnych a politických činiteľov, ktorí v každom prípade bránia činnosti nevhodných pre nich médií. Presne to isté sa deje aj v USA p v prípade ruskej televíznej stanice Russia Todaya a informačnej agentúry Sputnik.“

Vasilij Mikrjukov

P. S. Dodáme iba to, že sa presný scenár zopakoval aj po roku. A opäť Biele prilby zrejme narafičili „chemický útok“ v Sýrii a Donald Trump zasa „na pokyn“ falšovateľov z Bielych prílb nariadil raketový úder. Nie náhodou Vasilij Mikrjukov označil Biele prilby za „Goebbelsové filmové štúdio“ a zdôraznil, že je najvyšší čas zakázať túto organizáciu. A mal pravdu.

Preklad a krátky komentár Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali