Vancouver sa po štyroch zápasoch dočkal víťazstva

Vancouver sa po štyroch zápasoch dočkal víťazstva

New York 2. marca 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jason Franson/The Canadian Press)

 

Hokejisti Toronta dosiahli tretie víťazstvo v NHL za sebou. V pondelkovom zápase uspeli na ľade Edmontonu 3:0 a v tabuľke Severnej divízie figurujú na prvej priečke o osem bodov práve pred Oilers

Edmonton
Na snímke hokejisti Toronta Maple Leafs William Nylander (druhý zľava), Morgan Rielly (uprostred) a Mitchell Marner (druhý sprava) sa tešia po strelení gólu

Javorové listy” udržali proti Edmontonu opäť čisté konto, keď v sobotnom dueli triumfovali 4:0.

Reklama

Prvý shutout v sezóne a šiesty v kariére zaznamenal Michael Hutchinson, keď chytil 31 striel domácich. Dobre tak zastúpil jednotku Frederika Andersena, ktorý absentoval pre zranenie v dolnej časti tela. Torontu pre problémy so zápästím chýbal v druhom zápase za sebou najlepší strelec NHL Auston Matthews, hoci s tímom cestoval a absolvoval ranné rozkorčuľovanie. Góly Toronta, ktoré vyhralo šesť z posledných siedmich zápasov a je najlepším tímom NHL, strelili Zach Hyman, William Nylander a Morgan Rielly. Posledný z minisérie troch vzájomných duelov je na programe opäť v Edmontone v noci na štvrtok.

Hráči Vancouveru ukončili štvorzápasovú šnúru prehier, keď zdolali domáci Winnipeg 4:0. Podpísali sa pod to obranca Nate Schmidt a útočník Elias Pettersson, ktorí zaznamenali gól a asistenciu. Hrdinom Canucks bol brankár Thatcher Demko, ktorý nepustil za chrbát ani jednu z 27 striel a vo svojom 49. zápase základnej časti si pripísal premiérový shutout v NHL. “Chalani odviedli skvelú prácu, prvé dve tretiny som mal málo práce,” povedal pre nhl.com Demko, ktorý v poslednej dvadsaťminútovke chytil 15 striel. Jets prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu a prvýkrát v sezóne vyšli gólovo naprázdno.

Reklama

Carolina vyhrala v Sunrise nad domácou Floridou 3:2, keď v predĺžení rozhodol Martin Nečas. Český útočník skóroval po skvelej prihrávke Sebastiana Aha a zavŕšil tak trojbodový večer (1+2). Hurricanes vyrovnali na 2:2 minútu a pol pred koncom tretej tretiny zásluhou Vincenta Trochecka a na Floride vyhrali aj druhý zápas. V noci na sobotu zvíťazili 4:3 po nájazdoch, v ktorých rozhodol takisto Nečas.

Je to skvelý pocit, z víťazstva máme radosť. Mám rád hru 3 na 3 v predĺžení, na ľade je veľa miesta a môžete skúšať technické kúsky,” povedal 22-ročný český útočník. Veľkú zásluhu na triumfe “Canes” má aj brankár Alex Nedeljkovic, ktorý zlikvidoval 44 striel. Prekonali ho len Frank Vatrano, ktorý skóroval v treťom zápase za sebou a Eetu Luostarinen. Kapitán Panthers Aleksander Barkov odohral 500. zápas v NHL.

Fantastickú streleckú formu má útočník Ottawy Drake Batherson, ktorý dvomi gólmi prispel k víťazstvu 5:1 nad Calgary. Dvadsaťdvaročný Američan strelil skóroval v šiestom zápase za sebou a vyrovnal klubový rekord Jasona Spezzu, Danyho Heatleyho, Daniela Alfredssona a Boba Kudelskiho. “Neviem čo sa to deje,” pousmial sa Batherson. “Chlapcom som hovoril, že v šiestich zápasoch za sebou som dal gól naposledy asi ako žiak. Pomaly každá strela končí v sieti, ale vďaka patrí spoluhráčom, ktorí mi veľmi pomáhajú,” dodal.

O víťazstve Vegas nad Minnesotou 5:4 rozhodol v nadstavenom čase svojím desiatym gólom v sezóne Max Pacioretty. Golden Knights prehrávali v tretej tretine 2:4, ale na rozdiel jedného gólu znížil Nicolas Hague a do predĺženia poslal duel Alex Tuch, keď 41,6 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal pri hre bez brankára na 4:4. Hviezdou Vegas bol kapitán Mark Stone, ktorý bol pri všetkých góloch svojho tímu a prvýkrát v kariére zaznamenal päť asistencií. Minnesota prišla o šesťzápasovú sériu víťazstiev, “zlatí rytieri” bodovali naplno v treťom stretnutí v rade.

Hokejisti Anaheimu prehrali so St. Louis 4:5, Ducks nestačil ani prvý hetrik v kariére Isaca Lundeströma. Švédsky center sa vo veku 21 rokov a 115 dní stal druhým najmladším hráčom v histórii “káčerov” s tromi gólmi v jednom zápase. Dva góly Blues strelil Zach Sanford, ktorý pridal aj asistenciu. Americký útočník Dakota Joshua skóroval ako 17. hráč St. Louis v debutovom zápase v NHL.

Reklama

Colorado viedlo v San Jose 2:0, ale Sharks potom strelili šesť gólov za sebou a vyhrali 6:2. Nerozhodný stav zlomil v tretej tretine Rudolfs Balcers, “žraloci” potom pridal ďalšie tri góly. Strelecký účet si v tejto sezóne otvorili obrancovia Erik Karlsson a Radim Šimek.

Výsledky:

Florida – Carolina 2:3 pp, Ottawa – Calgary 5:1, Winnipeg – Vancouver 0:4, Anaheim – St. Louis 4:5, Edmonton – Toronto 0:3, Vegas – Minnesota 5:4 pp, San Jose – Colorado 6:2

Sumáre:

FLORIDA PANTHERS – CAROLINA HURRICANES 2:3 pp (0:1, 0:0, 2:1 – 0:1)

Reklama

Góly: 45. Vatrano (Barkov, Verhaeghe), 57. Luostarinen (Marchment) – 14. Pesce (Bean, Nečas), 59. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 62. Nečas (Aho, Hamilton). Brankári: Driedger – Nedeljkovic, strely na bránku: 46:27.

 

OTTAWA SENATORS – CALGARY FLAMES 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 27. Anisimov (Stützle), 29. Batherson (Norris, Stützle), 32. Batherson, 57. White, 58. Dadonov (Chabot, Zajcev) – 31. Lucic (Backlund). Brankári: Murray – Rittich, strely na bránku: 36:28.

 

WINNIPEG JETS – VANCOUVER CANUCKS 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Góly: 9. Schmidt (Sutter, Gaudette), 9. Miller (Schmidt, Pettersson), 15. Höglander (Myers, Gaudette), 57. Pettersson (Boeser). Brankári: Hellebuyck – Demko, strely na bránku: 27:19.

 

ANAHEIM DUCKS – ST. LOUIS BLUES 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)

Góly: 6. Lundeström (Comtois, Fowler), 41. Lundeström (Rakell), 56. Lundeström (Shattenkirk, Rakell), 59. Getzlaf (Silfverberg, Jones) – 20. Kyrou (O’Reilly, Sanford), 27. Perron (Schenn), 33. Sanford (Dunn, Faulk), 33. Joshua (Clifford, Scandella), 59. Sanford (Faulk). Brankári: Gibson – Husso, strely na bránku: 33:35.

Reklama

 

EDMONTON OILERS – TORONTO MAPLE LEAFS 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Góly: 8. Hyman (Rielly, Michejev), 11. Nylander, 19. Rielly (Marner, Nylander). Brankári: Koskinen (21. Smith) – Hutchinson, strely na bránku: 31:23.

 

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – MINNESOTA WILD 5:4 pp (0:0, 2:4, 2:0 – 1:0)

Reklama

Góly: 28. Glass (Stone, Theodore), 34. Pacioretty (Stone, Stephenson), 53. Hague (Stone, Whitecloud), 60. Tuch (Stone, Pacioretty), 62. Pacioretty (Stone) – 29. Greenway, 30. Foligno (Brodin), 38. Bonino (Sturm, Foligno), 39. Foligno (Parise, Brodin). Brankári: Fleury – Talbot, strely na bránku: 39:30.

 

SAN JOSE SHARKS – COLORADO AVALANCHE 6:2 (0:1, 2:1, 4:0)

Góly: 27. Šimek (Vlasic, Balcers), 37. Labanc (Kane, Couture), 45. Balcers (Gambrell, Meier), 48. Karlsson (Kane, Meier), 51. Leonard (Meier), 59. Kane (Burns) – 19. Girard (Burakovsky, Toews), 25. Landeskog (Kadri, MacKinnon). Brankári: Jones – Grubauer, strely na bránku: 27:35.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:38

Ceny ropy v piatok ráno prudko vzrástli. Dôvodom je napätie na Blízkom východe. Iránske tlačové agentúry informovali totiž o niekoľkých výbuchoch po celej krajine po útokoch zo strany Izraela.

08:32

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za “agresiu”, ktorá tlačí Blízky východ k “priepasti”.

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali