US Open: Nadal suverénne do 3. kola, stop Murraymu či Tsitsipasovi

US Open: Nadal suverénne do 3. kola, stop Murraymu či Tsitsipasovi

New York 30. augusta 2018 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Julio Cortez)

 

Súhrn výsledkov stredajších stretnutí 2. kola dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku

Španielsky tenista Rafael Nadal (vpravo) postúpil do 3. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v 2. kole Kanaďana Vaseka Pospisila (vľavo)

Najvyššie nasadený španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do 3. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Obhajca titulu a zároveň trojnásobný šampión Nadal si v 2. kole poradil s Kanaďanom s českými predkami Vasekom Pospisilom 6:3, 6:4, 6:2. Mečbal premenil presne po dvoch hodinách, k 26 víťazným úderom pridal 16 nevynútených chýb a využil 5 zo 6 brejkbalov. Nadal vyhral 24 z ostatných 25 zápasov a svoju zápasovú bilanciu v roku 2018 vylepšil na 42-3. Titul vo dvojhre mužov na US Open sa naposledy predtým podarilo obhájiť Švajčiarovi Rogerovi Federerovi v sezónach 2007 a 2008.

Reklama

Zatiaľ čo súčasná jednotka Nadal suverénne ide ďalej, niekdajší svetový hráč číslo 1 Andy Murray v stredu neuspel. Tridsaťjedenročný Škót, ktorý sa stále len dostáva do optimálnej formy po vleklých problémoch a operácii bedra, natrafil na mimoriadne disponovaného španielskeho “veterána” Fernanda Verdasca. S nasadenou tridsaťjednotkou prehral za 3:23 h 5:7, 6:2, 4:6, 4:6. Tridsaťštyriročný španielsky ľavák nasúkal 52 “winnerov”, využil 7 z 10 brejkových príležitostí a vo svojej 62. nepretržitej účasti na turnaji “veľkej štvorky” postúpil do 3. kola. Murrayho zdolal prvýkrát od roku 2009, ale celkovo má proti nemu tristné skóre 3-13. Murray absolvoval prvý grandslamový turnaj od Wimbledonu 2017.

“Veľmi náročný zápas najmä vďaka vysokému teplu, vlhku a aj súperovi. Všetci hovoria o Murrayho návrate po náročnom období po operácii. Všetky tieto veci som musel vyblokovať a skoncentrovať sa na to, čo som potreboval – svoju hru. Bol som pozitívny počas celého stretnutia a to mi veľmi pomohlo,” cituje Fernada Verdasca portál ATP World Tour. Dvojnásobný štvrťfinalista z rokov 2008 a 2009 v 3. kole vyzve turnajovú trojku Argentínčana Juana Martína Del Potra. Ten si poradil s Američanom Denisom Kudlom 6:3, 6:1, 7:6 (4), ich zápas netrval ani dve hodiny.

Reklama

“Dôležité je, že som vyhral v troch setoch a ušetril svoje telo od ďalšej záťaže. Teraz sa dám dokopy a budem v poriadku na ďalší zápas. Mentálne som sa pripravil na veľké teplo, zvládol som to dobre. Čo sa týka Fernanda, je to dobrý hráč. Nerád hrám proti ľavákom, ktorý mixujú údery trochu inak, využívajú rozličné uhly. Nebude to pre mňa ľahké,” skonštatoval Del Potro.

Jednoznačný postup do 3. kola si v stredu vybojoval aj lanský finalista Kevin Anderson. Vyše dvojmetrový Juhoafričan nasadený ako piaty zdolal Francúza Jérémyho Chardyho 6:2, 6:4, 6:4. Úspešné päťsetové drámy majú za sebou dvaja z vyššie nasadených hráčov – Rakúšan Dominic Thiem (9.) a Američan John Isner (11.). Thiem zdolal Američana Steva Johnsona 6:7 (5), 6:3, 5:7, 6:4, 6:1 a s 208 cm najvyšší muž na turnaji Isner si poradil s Čiľanom Nicolásom Jarrym 6:7 (7), 6:4, 3:6, 7:6 (2), 6:4. Miernym prekvapením je stopka pre nasadenú pätnástku Gréka Stefanosa Tsisipasa. Nad jeho sily bol víťaz prípravného turnaja vo Winstone-Saleme Rus Daniil Medvedev /4:6, 3:6, 6:4, 3:6/.

Súhrn výsledkov stredajších stretnutí 2. kola dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku):

 

Dvojhra mužov – 2. kolo:

Reklama

Rafael Nadal (Šp.-1) – Vasek Pospisil (Kan.) 6:3, 6:4, 6:2

Juan Martín Del Potro (Arg.-3) – Denis Kudla (USA) 6:3, 6:1, 7:6 (4)

Kevin Anderson (JAR-5) – Jérémy Chardy (Fr.) 6:2, 6:4, 6:4

Dominic Thiem (Rak.-9) – Steve Johnson (USA) 6:7 (5), 6:3, 5:7, 6:4, 6:1

John Isner (USA-11) – Nicolás Jarry (Čile) 6:7 (7), 6:4, 3:6, 7:6 (2), 6:4

Reklama

Daniil Medvedev (Rus.) – Stefanos Tsitsipas (Gréc.-15) 6:4, 6:3, 4:6, 6:3

Nikoloz Basilašvili (Gruz.) – Jack Sock (USA-18) 4:6, 6:3, 6:2, 7:6 (3)

Borna Čorič (Chor.-20) – Roberto Carballés-Baena (Šp.) 7:6 (4), 6:2, 6:3

Milos Raonic (Kan.-25) – Gilles Simon (Fr.) 6:3, 6:4, 6:4

Karen Chačanov (Rus.-27) – Lorenzo Sonego (Tal.) 7:5, 6:3, 6:3

Denis Shapovalov (Kan.-28) – Andreas Seppi (Tal.) 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (2), 6:4

Fernando Verdasco (Šp.-31) – Andy Murray (V. Brit.) 7:5, 2:6, 6:4, 6:4

Stan Wawrinka (USA) – Ugo Humbert (Fr.) 7:6 (5), 4:6, 6:3, 7:5

Taylor Fritz (USA) – Jason Kubler (Aus.) 6:3, 3:6, 6:3 – skreč, Kubler odstúpil

Dušan Lajovič (Srb.) – Cameron Norrie (V. Brit.) 6:2, 2:6, 6:4, 6:4

Reklama

Guido Pella (Arg.) – Paolo Lorenzi (Tal.) 7:5, 6:0, 6:2

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:10

Strata amerického výrobcu lietadiel Boeing bola v 1. kvartáli nižšia, než sa očakávalo. Koncern uviedol, že jeho dodávateľský reťazec sa stabilizuje aj napriek kríze týkajúcej sa modelu 737 Max.

Strata v prvých troch mesiacoch 2024 klesla na 343 miliónov USD (321 miliónov eur), alebo 56 centov na akciu, zo 414 miliónov USD, alebo 69 USD na akciu.

14:02

Centrom Londýna sa v stredu preháňalo niekoľko splašených koní, utiekli britskej vojenskej jednotke Household Cavalry. Zranenia pri tom utrpelo päť ľudí, štyroch odviezli do nemocnice. Informoval denník The Telegraph.

Zvieratá zhodili svojich jazdcov počas ranného cvičenia. Pri incidente sa zranil najmenej jeden vojak.

splašené kone v Londýne
Na snímke dva splašené kone v uliciach Londýna
13:39

Vláda plánuje znižovať deficit verejných financií približne o 1 % hrubého domáceho produktu (HDP) ročne. Postupný pokles schodku pod 3 % HDP do konca volebného obdobia zabezpečí vystúpenie z očakávanej procedúry nadmerného deficitu. Zároveň sa tak stabilizuje vývoj dlhu, ktorý by mal inak naďalej rastúci trend až k 70 % HDP. Konštatuje to Ministerstvo financií (MF) SR v Programe stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý v stredu schválila vláda.

13:38

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Výpomoc sa poskytne prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB). Vyplýva to z návrhu novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve, ktorý v stredu schválila vláda.

13:37

Odborne spôsobilá osoba bude môcť vykonávať funkciu povereného zástupcu až pre troch držiteľov povolenia na podnikanie v energetike. Obchodníci so striebrom už nebudú mať povinnosť disponovať určeným meradlom a zosnulé osoby budú vyňaté z pôsobnosti zákona o ochrane osobných údajov. Vyplýva to zo zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia a znižovaním administratívnej záťaže, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu definitívne schválili.

13:35

Pri pobreží Tuniska našli v utorok telá 19 ľudí, informovala tamojšia pobrežná stráž. Informovala agentúra AP.

Telá našla v blízkosti prístavných miest Mahdíja a Sfax, druhého najväčšieho prístavného mesta v krajine, kde sa migranti v posledných týždňoch dostali do konfliktu s políciou.

13:28

Česká polícia odkryla česko-ukrajinský gang falošných bankárov, ktorí sú podozriví zo spáchania stoviek podvodov s úhrnnou škodou v desiatkach miliónov korún. Policajti zadržali 40 ľudí, časť z nich skončila vo väzbe. V stredu to uviedla hovorkyňa polície Královohradeckého kraja Iva Kormošová.

13:12

Cieľom európskych liberálov, ktorí v Európskom parlamente (EP) vystupujú pod značkou Obnovme Európu (RE), je bojovať proti vplyvu krajnej pravice po eurovoľbách a v novom zákonodarnom zbore EÚ upevniť svoju pozíciu “jazýčka na váhach” pri formovaní európskej legislatívy spolu s ľudovcami a socialistami. V rozhovore pre Európsku redakciu (ENR) – projekt, ktorého súčasťou je aj TASR – to uviedla šéfka RE Valérie Hayerová.

Valérie Hayerová
Kandidátka do eurovolieb a šéfka strany Obnovme Európu (RE) Valérie Hayerová počas prejavu na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu
13:00

Ruská pravoslávna cirkev suspendovala kňaza, ktorý viedol smútočnú omšu za zosnulého kritika Kremľa Alexeja Navaľného, uvádza sa v dekréte uverejnenom v utorok.

Patriarcha Kirill, blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, podpísal dekrét, ktorým zakázal kňazovi Dmitrijovi Safronovi udeľovať požehnanie, nosiť kríž a rúcho na obdobie nasledujúcich troch rokov.

12:46

Miera nezamestnanosti vo Švédsku dosiahla v marci najvyššiu úroveň za posledných deväť mesiacov.

Sezónne neupravená miera nezamestnanosti sa minulý mesiac vyšplhala na 9,2 % z februárovej úrovne 8,5 %. Zvýšila sa aj v medziročnom porovnaní, keďže v marci 2023 predstavovala 7,7 %.

12:36

Zhruba 300 židovských demonštrantov zadržali v utorok neskoro večer v New Yorku, kde sa počas tzv. sederovej večere modlili za dosiahnutie prímeria v Pásme Gazy.

Protest sa konal tesne pred tým, ako americký Senát schválil rozsiahly balík vojenskej a humanitárnej pomoci v celkovej hodnote vyše 95 miliárd dolárov pre viacero krajín. Informoval denník The Guardian.

12:35

Slovenský hrubý domáci produkt (HDP) na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %. Na údaj z modelu Erste Group Research odkazuje v analýze k 20. výročiu vstupu Slovenska do EÚ analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák. Od vstupu do EÚ nominálne mzdy na Slovensku vzrástli 2,7-násobne, zatiaľ čo ceny sú vyššie približne o 80 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali