To najdôležitejšie z Ukrajiny: Nadchádzajúce obdobie bude veľmi ťažké. Možno Rusi otvoria ďalší zo smerov

❚❚

Kyjev 20. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Evgeniy Maloletka, Telegram)

Aktualizované 20. mája 2024

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Ruský útok v Charkove
Dym stúpa po ruskom útoku v Charkove na Ukrajine

19:50 – Bulharský prezident Rumen Radev označil víťazstvo Ukrajiny nad Ruskom za “nemožné”, uviedol Euractiv.

.

“Každý deň pokračovania tejto vojny je katastrofálny pre Ukrajinu, Rusko a nás všetkých. Nevyhnutne ovplyvňuje všetky voľby – v Európe, v USA a všade na svete. V týchto a nasledujúcich voľbách si budeme vyberať medzi vojnou a mierom. Každý občan je povinný to pochopiť,” povedal Radev.

Na otázku novinára, aké posolstvo vyslal Európe atentát na Roberta Fica, bulharský prezident hovoril o vojne na Ukrajine.

.

“Je neprijateľné prezentovať pokračovanie vojny a nemožné víťazstvo nad Ruskom ako jediné možné riešenie,” povedal Radev.

Povedal, že je mimoriadne nebezpečné, aby sa vášne medzi Ruskom a Ukrajinou a v Európe rozhoreli a aby sa “hlasy za mier stretli so streľbou”.

“Pokus o zavraždenie európskeho premiéra radikálnym fanatikom kvôli jeho podpore mieru poukazuje na túto zakorenenú netoleranciu voči nesúhlasu a nenávisti. Mnohí politici, strany a médiá k tomu prispeli tým, že každý hlas vykresľovali ako proruský, čo je mimoriadne nespravodlivé a vedie to k všetkým týmto negatívnym dôsledkom,” dodal Radev.

Bulharský prezident varoval, že ak bude vojna pokračovať, Ukrajina bude “demograficky zdevastovanou krajinou s úplne zničenou infraštruktúrou, priemyslom, výrobou, a to bude mať mimoriadne vážne dôsledky nielen pre Ukrajinu, ale pre celú Európu”.

Radev vyzval na politické úsilie o mier namiesto rozdávania zbraní.

.

“So zbraňami, bez zbraní – smerujeme k rovnakému výsledku. Musíme si to uvedomiť. Rozdielom budú tisíce ľudských obetí a zničená krajina (Ukrajina), ktorú budeme musieť zaplatiť za obnovu,” povedal a dodal, že “je to nevyhnutné”.

 

19:38 – „Nikdy sme nepoužili západné zbrane na útok na Rusko, nikdy sme nezasiahli ich územie, nikdy sme nedostali ‚zelenú‘.

Toto vyhlásenie predniesol Zelenskyj v rozhovore pre agentúru Reuters.

 

.

19:30 – Vilnius je pripravený vrátiť na Ukrajinu svojich vojenských inštruktorov, ktorí tam pôsobili pred začiatkom konfliktu, ako súčasť koalície, ktorú by mohol viesť Paríž.

Uviedol to litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis vo vysielaní televíznej stanice LCI.

“Mohli by sme na Ukrajinu opäť poslať inštruktorov, tých, ktorí tam už boli prítomní. Litva je pripravená pripojiť sa ku koalícii na výcvik ukrajinskej armády, ktorú by viedlo napríklad Francúzsko,” povedal.

Landsbergis dodal, že podľa jeho názoru by Európa “nemala počítať” s pomocou Číny pri riešení ukrajinského konfliktu za podmienok Kyjeva.

“Nič sa nerobí zadarmo, Čína bude vždy požadovať niečo na oplátku,” povedal minister.

Estónska premiérka Kaja Kallasová predtým uviedla, že niektoré západné krajiny už poslali na Ukrajinu svojich vojakov, aby cvičili vojakov AFU “na vlastné riziko”.

 

19:20 – Španielska ministerka obrany Margarita Roblesová 20. mája oznámila, že na Ukrajinu bola poslaná druhá várka tankov Leopard a ďalšia vojenská pomoc.

Povedala to počas 22. zasadnutia ukrajinskej kontaktnej skupiny pre obranu (formát Ramstein).

Vo svojom prejave na zasadnutí Roblesová zopakovala záväzok Španielska “pokračovať v poskytovaní podpory, ktorú si Ukrajina zaslúži a ktorú potrebuje čo najnaliehavejšie” vzhľadom na kritickú situáciu na fronte.

.

Oznámila dodávku druhej várky tankov Leopard do Kyjeva, ktorá sa uskutoční koncom júna, ako aj 155 mm delostreleckej munície a novej várky protilietadlových rakiet Patriot, ako aj protidronových systémov, optoelektronických sledovacích systémov a podobne.

 

19:10 – USA nesúhlasia s rozšírením geografie použitia amerických zbraní odovzdaných Ukrajine.

Na tlačovej konferencii po stretnutí v Ramsteine to povedal šéf Pentagónu Lloyd Austin.

Zároveň uviedol, že USA v súčasnosti neplánujú vyslať na Ukrajinu vojenských inštruktorov.

.

 

19:00 – Všetky rozhodnutia o západnej pomoci majú približne ročné meškanie, povedal Zelenskyj v rozhovore pre agentúru Reuters.

Ukrajinský líder povedal, že západné krajiny rozhodujú o vojenskej pomoci Kyjevu veľmi pomaly, čo sťažuje situáciu ukrajinských ozbrojených síl.

“Všetky rozhodnutia, ku ktorým prichádzame my a potom všetci ostatní spoločne, meškajú približne rok,” povedal Zelenskyj.

Zelenskyj označil dodávku vojenského vybavenia Ukrajine, najmä systémov protivzdušnej obrany typu Patriot, za “jeden veľký krok vpred a predtým dva kroky späť”.

.

V rozhovore pre agentúru Reuters Zelenskyj tiež povedal, že Ukrajina zasahuje ruské energetické zariadenia, “pretože nás necháva bez energie”, uviedla agentúra.

 

18:23 – Rusi môžu začať ofenzívu v Charkovskej oblasti ešte jedným smerom.

Uviedol to veliteľ práporu útočných bezpilotných systémov 92. OMBr Jurij Fedorenko pre ukrajinskú televíziu.

“Nadchádzajúce obdobie bude veľmi ťažké. Možno Rusi otvoria ďalší zo smerov,” povedal.

Podľa Fedorenka majú Rusi dostatok síl a prostriedkov na to, aby otestovali pevnosť ukrajinskej obrannej línie na úsekoch hranice, kde ešte neuskutočnili úderné a útočné akcie.

“Ruská armáda však nebude schopná dosiahnuť Charkov,” dodal.

.

 

18:19 – Čína obvinila USA z predlžovania bojov na Ukrajine.

Čínsky veľvyslanec to povedal na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o dodávkach zbraní na Ukrajinu.

Zástupca Pekingu vyzval na nasmerovanie diplomatického úsilia na dosiahnutie prímeria. Zároveň uviedol, že Čína nie je stranou konfliktu na rozdiel od USA, ktoré “preťahujú nepriateľské akcie”.

 

16:46 – Situácia na fronte je “mimoriadne zložitá, ale zďaleka nie katastrofálna”, uviedol tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksandr Litvinenko.

“Naše jednotky pokračujú v ťažkých vyčerpávajúcich bojoch o malé dediny a osady v Doneckej a Záporožskej oblasti. Ale oveľa horšie je, že Rusi nasmerovali svoje vzdušné sily proti kritickým infraštruktúrnym zariadeniam, ktoré zásobujú veľké priemyselné mestá na východe a juhu Ukrajiny. Putin realizuje svoju hrozbu vytvoriť šedú zónu,” povedal Litvinenko.

.

Podľa neho Putin uplatňuje “stratégiu vyskúšanú v Sýrii, ktorá spočíva vo vyvolaní migračnej krízy”, aby spôsobil exodus z frontových území.

 

16:43 – Vojenská prevaha Ruska nad Ukrajinou sa bude zvyšovať, “ak západné krajiny nezasiahnu”, citoval denník The Wall Street Journal predstaviteľa tajných služieb. Zároveň neobjasnil, čo sa myslí pod “aktivizáciou”.

 

15:19 – “Ukrajina si jasne uvedomuje, že vojnu ukončia rokovania,” povedal tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksandr Litvinenko.

Dáva však najavo, že Ukrajina bude trvať len na vlastnom mierovom vzorci – so stiahnutím ruských vojsk k hraniciam z roku 1991.

“Na tento účel bola pripravená mierová formula prezidenta Zelenského, ktorá sa presadzuje. Naša pozícia je veľmi jednoduchá a som presvedčený, že ju podporia účastníci mierového samitu vo Švajčiarsku v júni 2024,” povedal Litvinenko.

.

 

14:10 – India sa zúčastní na konferencii o Ukrajine vo Švajčiarsku, povedal indický premiér Naréndra Módí v rozhovore pre PTI. Neupresnil však, či na samit pôjde osobne.

“India sa bude zúčastňovať na všetkých dôležitých samitoch, ktoré podporujú program globálneho mieru, bezpečnosti a rozvoja,” povedal Módí. Podľa jeho slov bude India na týchto samitoch “podporovať hlas krajín globálneho Juhu”, aby formovala globálny diskurz a presadzovala víziu rozvoja zameraného na ľudí a prosperujúci a mierový svet”.

“Úroveň účasti bude závisieť od načasovania, logistiky a súbežných záväzkov,” povedal Módí v odpovedi na otázku, či sa zúčastní na týchto dvoch multilaterálnych stretnutiach.

India je zatiaľ jedinou veľkou krajinou “globálneho juhu”, ktorá potvrdila účasť na konferencii.

 

14:00 – Rusko považuje Zelenského za “legitímny vojenský cieľ”, povedal Medvedev v rozhovore pre agentúru TASS.

.

Povedal tiež, že ” Zelenskyj by mal byť chytený a postavený pred súd alebo zlikvidovaný”.

“Lídri krajín, ktoré vedú vojnu, sa vždy považujú za legitímny vojenský cieľ,” povedal Medvedev.

 

13:28 – Rusko považuje Zelenského za “legitímny vojenský cieľ”, povedal Medvedev v rozhovore pre agentúru TASS.

Povedal tiež, že “Zelenského by mali chytiť a postaviť pred súd alebo zlikvidovať”.

“Vodcovia krajín, ktoré vedú vojnu, sa vždy považujú za legitímny vojenský cieľ,” povedal Medvedev.

 

.

13:20 – Prokurátor Medzinárodného trestného súdu požiadal o vydanie zatykača na izraelského premiéra Netanjahua.

Podľa jeho názoru môže byť izraelský premiér zodpovedný za vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti.

Prokurátor Medzinárodného trestného súdu požiadal aj o vydanie zatykača na izraelského ministra obrany, ako aj na troch vodcov Hamasu.

 

13:10 – India sa zúčastní na konferencii o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol indický premiér Naréndra Módí pre PTI.

.

Zatiaľ je jedinou veľkou krajinou “globálneho juhu”, ktorá potvrdila účasť na konferencii.

Predtým vedúci predstavitelia Brazílie a Južnej Afriky oznámili, že na ňu nepôjdu. Čína tiež dala jasne najavo.
konanie samitu vo Švajčiarsku nepodporuje, keďže sa na ňom nezúčastní Rusko.

 

11:55 – Útok na Volčansk, 20. mája:

Jednotky AFU pokračujú v ústupe za rieku Volčju. Zároveň sa ukrajinská armáda snaží posilniť v oblasti Bila Kolodezia a Dolgoi Balka, 12 km juhovýchodne. Stiahlo sa tam samohybné delostrelectvo a obrnené vozidlá z brigád stiahnutých z Doneckej a Kupjanskej oblasti.

Problém činnosti lietadiel nesúcich bomby FAB-500/1500 zostáva pre AFU nevyriešený. Na tento účel môžu byť v blízkej budúcnosti pri Volčansku (ako aj pri Charkove) rozmiestnené ďalšie vojenské systémy protivzdušnej obrany vrátane prestavaných FrankenSAM – sovietskych odpaľovacích zariadení Buk s americkými raketami RIM-7.

Pravdepodobne SAM tohto typu môžu byť rozmiestnené na línii Starý Saltov – Gontarivka – Biela Kolodez, keďže po strate Volčanska sa práve tu môže nachádzať hlavná obranná línia AFU.

Volčansk
Útok na Volčansk

 

11:43 – Armáda Ruskej federácie začala ofenzívu v inom smere na hraniciach v Charkovskej oblasti smerom k obci Zelenoje.

Dokazuje to mapa ukrajinského zdroja Deep State. Generálny štáb potvrdzuje, že došlo k útokom Ruskej federácie.

mapa Zelenoje
Mapa zobrazujúca ofenzívu smerom k obci Zelenoje

Zelenoje sa nachádza v blízkosti hraníc, medzi dvoma súčasnými smermi ruskej ofenzívy – smerom na Volčansk a Lipcev.

Ruské médiá píšu, že týmto spôsobom chcú Rusi “uzavrieť boky” oboch smerov. A dodávajú, že pred týždňom tam už došlo k pokusu o útok, ktorý však AFU odrazila.

 

11:30 – “Šéf LĽR” Pasečnik potvrdil útok na Luhansk.

Podľa jeho správy francúzske rakety dlhého doletu Skalp zaútočili na osadu Jubilejnyj.

.

Obytná budova začala horieť, päť ľudí bolo zranených.

 

11:15 – Niektoré západné krajiny už vyslali svojich vojakov na Ukrajinu, aby cvičili vojakov AFU “na vlastné riziko”, uviedla estónska premiérka Kaja Kallasová pre Financial Times.

Podľa nej by porážka zahraničných vojakov Ruskom automaticky nespôsobila spustenie článku 5 o vzájomnej obrane NATO.

“Neviem si predstaviť, že ak sa tam niekto zraní, tí, ktorí tam poslali svojich mužov, povedia: ‘Toto je článok 5. Poďme… bombardovať Rusko’. Nie je to tak. Nie je to automatické. Takže tieto obavy sú neopodstatnené,” vyhlásil Callas.

Západ by sa podľa nej nemal báť vyslať svoje jednotky na Ukrajinu, ale mal by si uvedomiť, že “v krajine je vojna a vy sa dostávate do rizikovej zóny”.

Pripomíname, že väčšina západných krajín je proti vyslaniu vojsk na Ukrajinu.

 

10:15 – Pápež František vyzval všetky strany, aby prestali bojovať na Ukrajine a vyriešili situáciu prostredníctvom rokovaní.

“Prosím, krajiny zapojené do konfliktu, prestaňte! Zastavte nepriateľské akcie. Musíte nájsť spôsob, ako vyjednať mier. Vyjednaný mier je vždy lepší ako nekonečné vojny,” povedal pápež v rozhovore pre CBS News.

Predtým pápež vyzval na separátne rokovania s Kyjevom, za čo bol kritizovaný na Ukrajine a v EÚ.

 

10:10 – Ukrajina stratila až 90 percent kapacity tepelných elektrární v dôsledku ruského ostreľovania, povedal poslanec Kučerenko

“Stratili sme 8 tisíc megawattov elektrickej energie – to je veľa. Včera som sa rozprával s energetikmi – z 8 tisíc ich funguje 800. Desatina z toho,” povedal.

Predpovedá výpadky elektriny v lete a v zime.

.

 

08:40 – To hlavné z vyhlásenia ruskej zahraničnej spravodajskej služby:

– Západ je znepokojený katastrofálnym poklesom ratingu ukrajinského vedenia, pričom Zelenského rating klesol na 17 %;

– Obyvatelia Ukrajiny budú mať určite príležitosť uvedomiť si rozsah “pyramídy lží”, ktorú postavil Zelenskyj;

– Západ odporúča, aby Zelenskyj neuvoľňoval svoje ruky a nevytváral atmosféru strachu medzi ukrajinskými civilistami;

– Zelenského popularita v ukrajinských ozbrojených silách nie je väčšia ako 20 %.

 

08:32 – Čo sa momentálne deje na fronte?

Podľa ukrajinského generálneho štábu v oblasti Charkova Rusi “neupustili od pokusov prelomiť ukrajinskú obranu pri Volčansku, Starici, Lipceve a Zelenoje”.

Súdiac podľa mapy na webovej stránke Deep State, Rusi postúpili medzi Hlubokým a Lukjanciami na juh, smerom k Lipcev. Tam sa “šedá zóna” priblížila k okraju tejto obce. Súdiac podľa mapy, nepriateľ postupuje pozdĺž rieky Lipce.

Ukrajinský vojenský expert Konstantin Mašovec odhaduje postup smerom k Lipce na 1 – 1,2 kilometra. “Pokiaľ tomu rozumiem, ruské velenie bude považovať za ukončenie prvej etapy svojej ofenzívy v tomto smere výstup svojich predsunutých jednotiek na líniu Lipce – Veseloje,” domnieva sa Mašovec.

Veseloje sa nachádza východne od Lipce a obe obce spája priama cesta.

Západne od Volčanska Rusi obsadili nové územia na pravom brehu Severského Donca, severne od nedávno dobytej Bugrovatky. Rusi tvrdia, že Ruská federácia útočí na dedinu Prilipka západne od Volčanska v snahe preraziť na ľavý breh rieky Donec a priblížiť sa k čiastočnému obkľúčeniu Volčanska.

Deep State nezaznamenáva žiadne zmeny v samotnom Volčansku. Na ruských blogoch sa píše, že ukrajinské ozbrojené sily privádzajú zálohy, aby mesto udržali.

Na Záporožskom fronte ruské jednotky postúpili juhovýchodne a južne od Rabotina (podľa nemeckého analytika Repkeho Rusi túto obec už obsadili a pri Verbovom).

.

Pri Avdejevke Ruská federácia obsadila nové územia severne od Netailova (západne od Avdejevky a Donecka), južne od Očeretina a pri Keramiku.

Ruské jednotky tiež postúpili v oblasti Berestovoje juhovýchodne od Kupjanska.

Volčansk
Mapa Volčanska

 

08:25 – Kto zahynul pri havárii vrtuľníka spolu s iránskym prezidentom?

Pri havárii vrtuľníka zahynulo celkovo deväť ľudí, okrem najvyšších predstaviteľov krajiny zahynuli aj regionálni lídri.

zahynovali pri havárii vrtuľníka
Na snímke zľava doprava všetci pasažieri vrtuľníka Bell-412: minister zahraničných vecí Hossein Amir Abdallahian, Raisiho bezpečnostný dôstojník Mehdi Mousavi, prezident Raisi, zástupca iránskeho najvyššieho vodcu v provincii Východný Azerbajdžan Mohammad Ali al-Hashem a guvernér provincie Východný Azerbajdžan Malik Rahmati

 

07:10 – Počas noci AFU zostrelila 29 dronov nad Odeskou, Nikolajevskou, Poltavskou a Ľvovskou oblasťou.

Charkovskú oblasť zasiahla aj raketa Iskander

 

07:00 – V Charkove včera železnica utrpela ostreľovaním. Boli zasiahnuté vagóny a administratívne budovy.

Nikto pritom nebol zranený, keďže trať kvôli vojne nefungovala.

Železnica sa nachádza vedľa priemyselnej zóny Charkovského leteckého závodu. Neboli potvrdené žiadne útoky na podnik.

vagóny v Charkove
Na snímke zasiahnuté vagóny v Charkove

 

06:50 – Ebráhím Raisi je mŕtvy, píše Arash Azizi z The Atlantic s odvolaním sa na zdroj blízky iránskemu prezidentovi.

Ten tvrdí, že iránske úrady údajne hľadajú spôsob, ako o tom informovať tak, aby v krajine nevznikol chaos. Zároveň podľa Aziziho nemohol túto informáciu potvrdiť.

 

06:30 – Rusko vyšle do Iránu dve lietadlá, vrtuľník a 50 záchranárov, aby pomohli pri pátraní po vrtuľníku z Raisi, informovala IRIB s odvolaním sa na poradcu ruského prezidenta Levitina.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali